loader image
Musthaves & DIY

Kaashapjes met feta en ricotta – Kerstrecept

Kerst, Oud & Nieuw, de tijd van gezellig samen zijn en lekker eten. Nu we een kindje hebben vind ik de feestdagen eigenlijk nog specialer. Alsof je het zelf ook weer allemaal een beetje als kind beleefd. Cadeautjes uitpakken, de lichtjes van de kerstboom op zijn snoetje. Echt genieten. Voor het kerstdiner met de familie besloten we allemaal een hapje te maken. Met een kleintje heb je net iets minder tijd om te koken. Ik koos daarom voor deze lekkere én snelle kaasflapjes.

Aan de slag met de kaasflapjes

Ingrediënten:

Voor ongeveer 20 kaasflapjes

  • 2 pakken bladerdeeg (in totaal 20 plakjes)
  • 200 gram feta (uit een pot, met olie en kruiden)
  • 250 gram ricotta
  • 1 flinke hand verse munt
  • broodkruimels van een halve boterham
  • 2 eieren
  • zout & peper naar smaak

Zo maak je het:

  • Haal de plakjes bladerdeeg uit de verpakking en leg ze naast elkaar op je keukenblad of een snijplank. Laat ze ontdooien.
  • Verwarm de (gas)oven voor op 175 graden
  • Doe de feta en de ricotta in een kom en prak het grof fijn met een vork
  • Verkruimel de boterham en voeg de kruimels toe aan het kaasmengsel
  • Hak de munt fijn en voeg ook dit, samen met 1 rauw ei, toe aan het mengsel
  • Meng de ingrediënten goed door elkaar en breng het geheel op smaak met zout en peper. (Let op: de feta is al redelijk zout van zichzelf. Je hoeft dus niet veel extra zout toe te voegen).
  • Leg 1 plakje bladerdeeg op je snijplank en snij met een scherp mes de hoeken er af, zodat je een rondje overhoudt.
  • Verwijder de folie van het bladerdeeg en schep een lepel van het kaasmengsel in het midden van het rondje.
  • Vouw het bladerdeegplakje dicht met je vingers en druk de randen aan met een vork, zodat het deeg goed dicht zit.
  • Leg het kaasflapje op een stuk bakpapier en herhaal de voorgaande stappen met al je plakjes bladerdeeg.
  • Klop, als je klaar bent met vouwen, een ei los in een kommetje en bestrijk hiermee alle flapjes die klaar liggen op het bakpapier.
  • Schuif de kaasflapjes voor 20 minuten in de oven (tot dat ze mooi goudbruin zijn).

Eet smakelijk!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Top