loader image
fitfunfab
Inspirerende moms

FitFunFab mama Marija: “Je kinderen zijn een spiegel van hoe jij op dit moment bent”

Ik vind het super leuk om in gesprek te gaan met andere mooie mama’s. In de rubriek Inspirerende Mama’s vertellen andere moeders dan ik over het moederschap. Hoe gaat het er bij iemand anders thuis aan toe? Wat vindt een andere moeder belangrijk in de opvoeding? En wat voor leuke tradities of gewoontes heeft iemand met het gezin? Laat je inspireren en lees verder. Vandaag Marija van FitFunFab.

Hoi! Ik ben Marija, 37 jaar en getrouwd met Pascal. Samen hebben we twee hele leuke kindjes: Thijs (5 jaar) en Isabel (4 jaar). Ik sta twee dagen per week voor de klas. De overige dagen ben ik druk met mijn lifestyleblog fitfunfab.nl. Dit heb ik vorig jaar met mijn beste vriendinnetje opgezet en hier werken we met veel plezier aan.

Wat voor soort mama ben je? Wat kenmerkt jou als ouder?

Ik ben voor mijn kinderen een leuke, vlotte moeder. Ik doe graag spelletjes met ze en lees ze elke dag voor. We laten ze elke dag voelen dat we veel van ze houden en dat we heel trots op ze zijn.

Wat neem je mee uit de opvoeding van je ouders?

“Liever vaak op vakantie, dan in een groot huis wonen”

Mijn ouders hebben voordat ze kinderen kregen eerst geleefd ’to the max’. Dat vind ik zo mooi! Ze gingen vaak op vakantie en hadden af en toe spontane acties. Op een vrijdagavond bedachten ze bijvoorbeeld dat ze de volgende morgen vroeg met hun autootje naar Parijs gingen rijden. Om daar volop van het weer, de wijntjes, het lekkere eten, de stad en elkaar genieten. En dan ’s avonds weer naar huis rijden. Prachtig toch?

Ze waren (in die tijd) ook best oud toen ze aan kinderen begonnen. Toen ze ons (mijn zus en ik) kregen, zijn we vaak op vakantie gegaan. Liever vaak op vakantie, dan in een groot huis wonen. Dat was hun motto. Misschien dat ik daarom nu ook zo van kamperen houd.

Wat wil je je kinderen meegeven?

“Het leven is een feest!”

Dat het leven een feestje is! We maken er vaak letterlijk een feestje van door de muziek hard aan te zetten en er flink op los te dansen. Daarnaast wil ik mijn kinderen meegeven dat ze aardig moeten zijn voor de mensen om hen heen. Wees blij met wat je hebt (en krijgt) en zeg dank je wel.

Een gezonde leefstijl vind ik ook belangrijk. We hebben altijd vers gekookt. Doordat we ze al vroeg van alles hebben laten eten, eten ze nu praktisch alles. Dat is zo fijn! Er is nooit strijd aan tafel.

fitfunfab
Heb je bepaalde ritueeltjes met je kindje(s)?

Elke avond lezen we voor het slapen gaan een boekje voor. De ene keer kiest Thijs een boek uit, de andere keer mag Isabel dat doen. Dat is altijd een fijn momentje van rust en bij elkaar zijn. De kinderen genieten er zichtbaar van en kruipen dicht tegen je aan. Zo fijn!

Hoe ziet jouw ideale zondag met je gezin er uit?

“I love sundays”

Onze zondag is vaak heel relaxed. Het begint met rustig ontbijten, een bakje koffie en een boekje lezen. Meestal gaan we dan na de lunch op pad. We gaan dan richting het strand, naar het bos, of bij opa en oma op bezoek. Een andere keer gaan we bowlen of midgetgolfen. Het is maar net wat het weer doet en waar we heen kunnen gaan. Als de kinderen dan weer op bed liggen, hebben wij nog de avond voor onszelf.

Hoe hou jij het leven relaxt als ouder?

“Tijd voor jezelf is heel belangrijk. Zo zijn we veel leukere ouders voor onze kinderen”

Om alle ballen hoog te kunnen houden, moet je een balans in moederschap, werk, social life en het getrouwde leven vinden. Dat is in het begin even zoeken. Maar ik denk dat ik ‘m gevonden heb. Ik heb het geluk dat ik maar twee dagen hoef te werken. Zo houd ik veel tijd over voor thuis. Onze kinderen zitten nu allebei op school en daardoor heb ik overdag tijd om te sporten. En zo heb ik ’s avonds weer meer tijd voor gezelligheid met Pascal of vriendinnen.

fitfunfab
Wat doe jij in het dagelijks leven aan ‘mindfulness’.

“Ik ga regelmatig onder een koude douche staan”

Sinds een paar maanden begin ik mijn dag met yoga- en ademhalingsoefeningen. Hier voel ik me heel goed bij. Het is zo fijn om je dag op deze manier te starten. Ik ga hierdoor wat bewuster met mijn lijf om. Ook ben ik me er gedurende de dag wat meer bewust van dat je af en toe rust moet nemen. Ik let vaker op mijn ademhaling (juist als ik het druk heb) en probeer af en toe een rustmomentje te pakken.

fitfunfab
Wat ook erg fijn is, is koud afdouchen. Draai na een warme douche de kraan eens helemaal om naar de koudste stand en blijf daaronder staan totdat je ademhaling weer normaal is. Als je je daarna afdroogt, voel je gelijk dat je lichaam een boost heeft gekregen. Je bent warm van binnen en er gaat een soort tintel door je lijf. Heerlijk!

Wat weten veel mensen niet van jou?

Dat ik heel slecht tegen tijdsdruk kan. Ik neem het liefst overal goed de tijd voor. Zeker in de ochtend. Daarom sta ik op werkdagen al om half zes al op. Dan kan ik de dag met yoga beginnen. Na mijn yoga/oefeningen ga ik me opfrissen en opmaken. Dan maak ik een lekker havermoutontbijtje voor iedereen en drink ik een kop thee. Om kwart over 7 vertrek ik van huis om op tijd op mijn werk te kunnen zijn.

Wat is je favoriete mantra / quote / levensmotto?

“Life begins at the end of your comfortzone”

Juist als je buiten je comfortzone treedt, maak je dingen mee die je niet snel zal vergeten. Juist die dingen geven je een kick en maken je leven kleurrijk.

Wat heb jij tot nu toe geleerd over het moederschap?

“Je kinderen zijn een spiegel van hoe jij op dit moment bent”

Als jij relaxt bent, zijn je kinderen dat ook. Als jij druk bent, zijn je kinderen dat ook. Je kan aan je kinderen zien hoe de sfeer in huis is. Soms merk ik dat mijn kinderen slecht luisteren en ga ik te rade waar dat door komt. Vaak ligt het antwoord dan bij mijzelf.

fitfunfab
Wat is de belangrijkste tip die je een aanstaande moeder mee zou willen geven?

Ik heb er een paar:

  • Volg je gevoel. Een moedergevoel is zo sterk! Jij weet als geen ander wat goed is voor je kind.
  • Leg vaak momenten vast op foto en film. Dat is zó leuk om later terug te kijken!
  • En last but not least: GENIET! Maak de tijd met je kind(eren) bewust mee. De tijd gaat zo snel, voor je het weet zijn ze groot en zelfstandig. Dan heb je ze een stuk minder om je heen.

Lieve Marija, bedankt voor je enthousiaste verhaal. Super leuk om te lezen dat je zo bewust bezig bent met yoga en een positieve mindset. Die koude douche ga ik zeker een keer proberen 😉

Volg Marija en haar BFF Laura met FitFunFab op FacebookInstagram en YouTube.

Wil jij ook een keertje jouw verhaal delen? Stuur dan een mailtje naar info@mindfulmoms.nl

Lees hier wat Moneymom Anne andere moeders adviseert.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Top