loader image
Wear
Musthaves & DIY Zwanger worden & zijn

De bevalling: What to wear?

Op het moment zelf, kan het je waarschijnlijk niks meer schelen. Je wilt dan misschien helemaal geen kleding aan je lijf. Maar mocht je toch iets aan willen, dan kan je maar beter voorbereid zijn. Ik vroeg me af: what to wear tijdens (en na) de bevalling?

De dresscode

Wat je aan kunt tijdens je bevalling is grotendeels afhankelijk van hoe je bevalling verloopt. Misschien krijg je wel een ruggenprik of een keizersnee. Dan is ziekenhuis-kleding zeer waarschijnlijk het meest praktisch. En dan hebben we het nog niet eens over alle hormonen die door je lijf gieren op het ‘moment suprême’, waardoor je het waarschijnlijk hartstikke warm hebt. Het kan je dan misschien niks meer schelen en je wilt het liefst helemaal geen kleren aan. Toch zijn er qua ‘dresscode’  een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden.

Tijdens de bevalling

  1. Bandjes of korte mouwen

Zoals eerder ook al genoemd: je hebt het waarschijnlijk heet tijdens het geboorteproces. Kies daarom voor een jurk of nachthemd met bandjes of korte mouwen.

  1. Knielengte

Kies voor een jurk of een nachthemd op knielengte (of iets daarboven). Wanneer het hemd te lang is, kan de verloskundige er namelijk niet goed bij en je zult het waarschijnlijk te warm hebben. Bij een te kort hemd maak je je misschien zorgen dat je in je blote billen loopt. Terwijl je op dat moment wel andere dingen aan je hoofd hebt.

  1. Knoopjes aan de bovenkant

Zodra je kleintje geboren is, zal de verloskundige je baby op je borst leggen. Huid op huid contact, direct na de geboorte, is namelijk erg belangrijk. Een hemd of jurk met flink wat knoopjes aan de bovenkant is dan erg handig.

  1. Ga voor zwart

Iedereen weet dat er bij een bevalling nogal wat bloedverlies komt kijken. Houd hier dus rekening mee, wanneer je een hemd of jurkje uitkiest. Is het voor jou geen probleem als je kleding vies wordt? Kies dan gewoon wat je mooi vindt.

Mijn keuze

Voor tijdens de bevalling, heb ik voor dit nachthemd van de H&M gekozen. Zoals je ziet: een nachthemd op knielengte, met korte mouwen en knoopjes van boven tot onder. Een donker nachthemd was nog best lastig te vinden. Daarom ben ik uiteindelijk toch voor deze gegaan.

wear

Shop: H&M
Prijs: 19,99 euro

Na de bevalling

Heb je na de bevalling nog energie om even te douchen en je om te kleden? Doe na de bevalling dan een (schoon) nachthemdje aan. Als het even kan met knoopjes. Je kunt een nachthemd ook makkelijk naar boven schuiven. Dat is handig voor de voeding.

Mijn keuze

Ik stop dit nachthemd van de H&M in mijn ‘vluchtkoffertje’. Ik heb expres een maatje groter genomen, zodat ik de bandjes makkelijk omlaag kan schuiven voor het voeden.

wear

Shop: H&M
Prijs: 9,99 euro

Daarnaast heb ik een kimono besteld via Etsy.com. Deze kan ik gemakkelijk over het nachthemd aan doen en het ziet er ook leuk uit op de eerste foto’s.

wear

Shop: Etsy.com – shop-owner: silkandmore
Prijs: 30,00 dollar (USD)

Naar huis

En dan mag je eindelijk naar huis. Een bijzonder moment. Misschien wacht je familie thuis al op je, om de kleine te bewonderen. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn, dat jullie nog lekker even met z’n drietjes kunnen genieten. Kies voor comfortabele, loszittende kleding. Na de bevalling draag je zeer waarschijnlijk kraamverband (charming 😉 ), want er is natuurlijk nogal wat gebeurd daar beneden. Een strak zittende broek is dan niet zo fijn.

Mijn keuze

Ik ben begin november uitgerekend. Het is dus belangrijk dat de kleding waarin ik thuis kom, niet alleen comfortabel, maar ook warm is. Eerlijk gezegd zie ik het niet zitten om in een joggingpak thuis te komen. Toevallig kwam ik deze sweatjurk van de Wibra tegen. Ik kan hem gemakkelijk combineren met een panty of een legging en een paar zwarte boots. Comfortabel, maar toch nog fashionable 🙂

wear

Shop: Wibra
Prijs: 14,99 euro

Follow my blog with Bloglovin

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Top