loader image
apps
Musthaves & DIY Personal

Deze 5 apps gebruik ik (als inspiratie) voor mijn blog

Nu ik sinds een paar weken een nieuwe telefoon heb, heb ik eindelijk weer genoeg ruimte om al mijn favoriete apps te installeren. Daarnaast staat mijn toestel vol met foto’s. Een toestel met een goede camera en een groot geheugen zoals de iPhone Xr of de Huawei P20 Pro vind ik daarom essentieel voor mijn blog. Vandaag deel ik mijn favoriete apps met je die ik gebruik (als inspiratie) voor mijn blog.

Insight Timer

Een tijdje terug schreef ik al hoe mediteren mijn creativiteit bevordert. Dat ene momentje rust creëert echt ruimte in mijn hoofd. Daarom mag de app Insight Timer niet in dit rijtje ontbreken. Het is een hele fijne (deels) gratis meditatie-app met super toegankelijke meditaties. Filter op onderwerp of op de tijd die je hebt om te mediteren (variërend van 5 tot meer dan 30 minuten). En je vindt zo de perfecte meditatie voor jou.

Apps

My Moon Phase

Social media kan zo inspirerend zijn. Zo ben ik mij via verschillende Instagram accounts (waaronder @spiritdaughter) weer meer bewust geworden van de stand van de maan en de uitwerking hiervan op de mens. Vind jij dit ook interessant? Dan is de app My Moon Phase onmisbaar. Het is een prachtige app die heel mooi laat zien hoe de maan er nu uit ziet. Daarnaast vind je er ook informatie over de data waarop het weer nieuwe, wassende, volle of afnemende maan is. En de app vertelt je wanneer het Golden of Blue Hour is (handig voor fotografie).

apps

VSCO

Voor de foto’s op mijn blog en Instagram-feed gebruik ik gewoon de camera op mijn telefoon. Een toestel met een goede lens, zoals die op de Huawei P20 Pro of de iPhone Xr, vind ik persoonlijk onmisbaar voor mijn blog. Deze toestellen maken van zichzelf al hele scherpe foto’s. Maar met de app VSCO geef ik ze nog net een extra touch. Met deze app kan je onder andere de helderheid, het contrast en de witbalans bewerken. Ik vind het belangrijk dat mijn eigen stijl herkenbaar is. Daarom heb ik voor één VSCO-filter gekozen dat ik steeds terug laat komen. Dit filter heet S1.

apps

UNUM

Een mooie Instagram-feed is als een visitekaartje voor je website. Om te kunnen zien of een foto die je hebt gemaakt en bewerkt met je Iphone Xr in je feed past, gebruik ik de app UNUM. Met deze app kan je foto’s in je feed plakken (zonder dat ze direct gepubliceerd staan), waardoor je meteen ziet of de kleurstellingen bij elkaar passen. Daarnaast heeft de app een handige statistieken-functie. Waarmee je o.a. inzicht krijgt in de beste tijden om te posten.

apps

Luminous Spirit

Na een meditatie vind ik het leuk om een kaartje te leggen voor extra inzichten. Dit klinkt misschien zweverig. Maar het is niets meer dan op gevoel een kaart kiezen en ontdekken wat de bijbehorende tekst met je doet. Ik gebruik hiervoor het kaartendeck Connected & Free van Innerhue. Beschik jij niet over een echt kaartendeck? Download dan eens de app Luminous Spirit. Met deze app kan je rond de verschillende maanfases kaarten leggen. De kaarten zetten je aan het denken. En geven je soms verrassende inzichten.

Wat zijn jouw favoriete apps?

apps

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking. Ook een keer samenwerken met Mindful Moms? Klik hier

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Top