loader image
voordelen van mediteren
Baby & Mom Yoga & mediteren

De voordelen van mediteren + dit heb ik er van geleerd

Wist je dat mediteren onder andere helpt tegen hartklachten en dat je er meer energie van krijgt? Het zijn een aantal voordelen van mediteren, die je leert tijdens de meditatie-cursus van Toutes La Vie. Ik ben inmiddels op de helft van de cursus en ik vertel je vandaag wat ik tot nu toe heb geleerd.

Wat is mediteren eigenlijk

Hoe zweverig mediteren misschien ook klinkt, voor mij is het niets meer dan mijn hoofd leeg maken. Gedurende de dag zijn we zo druk bezig. En ook onze gedachten gaan vaak maar door. Iets wat er bij sommige mensen bijvoorbeeld voor zorgt dat ze ’s avonds moeilijker in slaap vallen. Of dat ze, in het ergste geval, zelfs overspannen raken.

Door te mediteren leer je hoe je je hoofd minder kunt laten denken. Je leert meer in het hier en nu zijn en de rust in jezelf weer terug te vinden.

voordelen van mediteren lotushouding aan zee

De voordelen van mediteren

Bovenin dit artikel noemde ik al een paar voordelen. Zelf merk ik in ieder geval dat ik door te mediteren meer ruimte in mijn hoofd creëer. Door even een momentje rust te nemen en niets te doen, krijgt mijn creativiteit meer ruimte. Daarnaast merk ik dat ik een groter gevoel van dankbaarheid ervaar. Door het mediteren sta ik even stil en dan realiseer ik mij weer wat echt belangrijk is in het leven.

Benieuwd naar nog meer voordelen van mediteren? Ik zet er een paar voor je op een rij:

 • Betere nachtrust
 • Verlaagt de bloeddruk
 • Helpt emoties onder controle te houden
 • Geeft meer energie
 • Helpt tegen geheugenverlies
 • Verbetert de ademhaling
 • Vermindert gevoelens van falen, depressie en boosheid
 • Het geeft rust en kalmte
 • Het bevordert de creativiteit

voordelen van mediteren gevouwen handen

Hoe mediteer je

Mediteren doe je op je eigen manier en op je eigen tempo. De een vindt het fijn om het liggend te doen. De ander doet het liever zittend. Zelf vind ik het fijn om liggend te mediteren, vlak voordat ik ga slapen. Ik heb ervaren dat ik daarna heel gemakkelijk in slaap val. Maar vlak na het sporten mediteren vind ik ook een aanrader.

Als je graag alle ins- en outs wilt leren over mediteren, dan kan je de cursus van Toutes La Vie te volgen. Dit is een online groepscursus die je lekker vanuit je luie stoel kunt volgen. In 4 lessen van ieder 1,5 uur worden je alle beginselen van mediteren geleerd. Stukken theorie worden afgewisseld met meditatie. Ik heb zelf inmiddels 2 van de 4 lessen gevolgd en ik vind het leuk én leerzaam.

voordelen van mediteren yogapose

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking. Wil jij ook een keer met Mindful Moms samenwerken? Bekijk dan de opties. Ik werk alleen samen met een merk of bedrijf dat ik vind passen bij Mindful Moms.

Headerfoto: jcomp / Freepik

You Might Also Like...

No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Top