loader image
Online mediteren met Toutes La Vie. Zo vond ik het
Baby & Mom Yoga & mediteren

Online mediteren met Toutes La Vie. Zo vond ik het

De cursus van Toutes La Vie zit er al weer op. Zoals jullie op mijn blog konden lezen heb ik de afgelopen weken deze online meditatiecursus gevolgd. Maar hoe werkt dat eigenlijk; mediteren van achter je laptop en hoe voelt online mediteren? Ik vertel je er vandaag over.

Online mediteren met Toutes La Vie, zo werkt het

Bij Toutes La Vie volgde ik 4 online lessen in mediteren van ieder 1,5 uur. Je volgt de les via een link die je toegestuurd krijgt, waarmee je kunt inloggen in het programma Zoom. Met dit programma maak je een videoverbinding met de docente (Raphaëlle). Je krijgt les in groepsverband, maar wel in een kleine groep zodat er voldoende aandacht is voor elke cursist. Tijdens de les zie en hoor je elkaar via de videoverbinding. Op deze manier kan je gemakkelijk vragen stellen en ervaringen uitwisselen. Tijdens het online mediteren kan je je beeld op zwart zetten, zodat je in alle rust de meditatie kunt doen.

Na iedere les ontvang je een linkje naar de meditatiemuziek en de ingesproken meditaties (via WeTransfer) zodat je gedurende de week zelf de meditaties kunt doen.

Dit heb ik geleerd van de cursus

In mijn blog over de voordelen van mediteren vertelde ik je al wat ik heb geleerd van de cursus van Toutes La Vie. Wat mij betreft zijn er alleen maar voordelen van mediteren. Eén van de opdrachten tijdens de cursus was om dagelijks te mediteren zodat het in je systeem gaat zitten. In het begin deed ik dit. Maar later merkte ik dat ik niet meer de behoefte voelde om dagelijks te mediteren. In plaats daarvan kon ik het gemakkelijk toepassen op momenten waarop ik merkte dat ik er écht behoefte aan had. Bijvoorbeeld wanneer ik een drukke dag had gehad of ter ontspanning voor een sollicitatiegesprek. Ik kan sinds de cursus veel sneller ontspannen en ben mij in het dagelijks leven meer bewust van mijn ademhaling. Heel fijn.

online mediteren relaxen op bed

Dit vond ik van de cursus

Allereerst is het natuurlijk super fijn dat je de cursus gewoon thuis kunt volgen. Ik dacht eerst dat het een beetje raar zou zijn om via een videoverbinding met anderen te mediteren. Maar doordat je tijdens de meditaties je scherm uit kunt zetten voel je je toch op je gemak. Zelf zat ik altijd op bed. Zo kon ik mijn laptop makkelijk naast me neerzetten tijdens de meditaties.

De lessen zijn heel toegankelijk en niet te zweverig. Raphaëlle geeft je, naast de meditaties, ook voldoende theorie. Zo vond ik het heel leuk om meer te weten te komen over de voordelen van mediteren.

Tot slot vond ik de meditaties erg afwisselend. Dacht je dat mediteren alleen bestond uit naar een zachte stem luisteren? Dan heb je het mis. Raphaëlle laat je kennis maken met:

 • Gongmeditatie
 • Chakra-meditatie
 • een meditatie waarbij je je vingers in bepaalde standen houdt
 • een stilte-meditatie
 • een meditatie waarbij je afwisselend je neusgaten dicht houdt
 • en natuurlijk meer

Op deze manier kan je ontdekken wat voor jou het beste werkt.

Zo meld je je aan

Nieuwsgierig geworden? Meld je aan voor de cursus via de website van Toutes La Vie. De eerst volgende cursus start op donderdag 19 juli (20:00-21:30 uur). De daarop volgende op donderdag 30 augustus. Op de website van Toutes La Vie lees je meer over de lesdagen en de inhoud van de cursus.

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking. Ik werk alleen samen met bedrijven of producten waar ik zelf 100% achter sta. Wil jij ook een keer samenwerken? Stuur dan een berichtje naar info@mindfulmoms.nl. 

You Might Also Like...

No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Top