loader image
Yoga with Adriene: mijn nieuwe YouTube verslaving
Baby & Mom Yoga & mediteren

Yoga with Adriene: mijn nieuwe YouTube verslaving

Sinds Cas geboren is ga ik eigenlijk nooit meer naar de sportschool. Ik maak er geen tijd voor, vind het te duur of ik heb simpelweg geen zin. Maar dat neemt niet weg dat ik niet meer train. Ik vind het namelijk heerlijk om thuis, op mijn eigen tempo, op een moment waarop mij het uit komt, te sporten ? Op dit moment ben ik weer helemaal fan van yoga. En dat doe ik lekker thuis op mijn mat met de YouTube video’s van Yoga with Adriene! You gotta love her! Ik stel haar vandaag aan je voor en deel mijn favoriete workouts met je.

Yoga with Adriene: wie is Adriene?

Adriene Mishler is een 33 jarige yogadocente uit Texas. Met meer dan 3 miljoen abonnees op haar Youtube-kanaal kan Adriene zich met recht één van de meest geliefde Yogi’s van dit moment noemen. Ze filmt haar YouTube video’s vanuit haar eigen huis en je ziet dan ook geregeld haar lieve hond in beeld komen.

Wat maakt haar oefeningen zo speciaal?

Wat ik super fijn vind aan Adriene is dat de oefeningen heel laagdrempelig zijn. Met de nodige humor en haar leuke Texaanse accent brengt ze yoga op een hele luchtige manier. De oefeningen worden goed uitgelegd en ze herinnert je er telkens aan om goed te ademen. Je adem is de ‘soul’ van de yoga, zoals ze dat zelf zegt. Toch brengt ze ook op haar eigen wijze verdieping in de les. Dit doet ze door regelmatig tussendoor te vertellen waar bepaalde houdingen goed voor zijn of ze laat je een fijne mantra zeggen of denken.

Veel van haar lessen hebben een bepaald thema. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

 • Detox
 • Selflove
 • Let it go
 • Trust

En zelfs Yoga for Traveling of Yoga for when you Overeat.

Zo kan je dus altijd een les uitkiezen die aansluit bij waar jij op dat moment behoefte aan hebt.

Mijn favoriete oefeningen

Oefening: Grounding into Gratitude

Lengte: 34 minuten

Waarom ik deze oefening zo fijn vind: 

Ken je dat, dat je met honderdduizend dingen tegelijk bezig bent. Dat je een bepaalde onrust voelt, maar je weet misschien niet waarom? Dan is deze oefening super fijn voor je. Hij helpt je om weer even met beide benen op de grond te komen, in het hier en nu. Om weer even lekker te aarden.

Oefening: Let it Go

Lengte: 20 minuten

Waarom ik deze oefening zo fijn vind: 

Soms blijf je maar aan iets denken. Iets wat iemand heeft gezegd, een fout die je hebt gemaakt of bepaalde zorgen. Tijd om het los te laten. En dat je doe je heel fijn met deze oefening van Yoga with Adriene. Let it go!

Oefening: Trust

Lengte: 36 minuten

Wat ik er zo fijn aan vind: 

Zit je in een onzekere periode? Probeer dan eens deze oefening. Toen ik laatst op zoek was naar een nieuwe baan vond ik deze workout heel fijn. Hij helpt je om vertrouwen te hebben in dat wat komen gaat. “I trust”.

Oefening: Yoga for Bedtime

Lengte: 20 minuten

Wat ik er zo fijn aan vind: 

Zet je tv uit, leg je telefoon weg en bereid je voor je op je nachtrust met deze fijne yoga oefening. Het is een korte oefening, van slechtst 20 minuten. En hij werkt heel ontspannend, omdat het bijna allemaal zittende oefeningen zijn. Je laat de dag achter je en maakt je helemaal klaar om lekker te gaan slapen.

Wat zijn jouw favoriete oefeningen? Deel ze hieronder. Want sharing is caring! En ik hoor het natuurlijk ook graag als je de workouts van Yoga with Adriene hebt uitgeprobeerd 🙂

Benieuwd naar nog meer workouts? Lees dan eens mijn blog over de Mommy 2B Bootcamp club

Foto’s: www.yogawithadriene.com 

You Might Also Like...

25 Comments

 • Reply
  Lodi
  mei 24, 2018 at 2:25 pm

  Super dat dit toch gewoon zo thuis kan, ik doe niet aan yoga, maar kreeg wel van mijn fysiotherapeute yoga oefeningen die ik moet doen voor mijn knie ivm balans. Ik ga morgen als de jongens naar school zijn eens rustig deze filmpjes kijken.

  • Reply
   mindfulmoms
   mei 24, 2018 at 2:44 pm

   Ik ben benieuwd hoe je het vindt. Laat je het weten? Ik vind de filmpjes echt een aanrader en je hebt ze in allerlei lengtes en thema’s 🙂 (Niet gesponsord hoor haha, ben gewoon enthousiast) 😉

 • Reply
  Felice Veenman
  mei 24, 2018 at 4:16 pm

  dank je wel Dat geeft me een stevige boost om weer eens wat yoga oefeningen te gaan doen

  • Reply
   mindfulmoms
   mei 24, 2018 at 7:58 pm

   Wat goed om te horen!

 • Reply
  Balou
  mei 24, 2018 at 4:37 pm

  Heerlijk even echt tot rust kunnen komen is altijd goed voor je!

  • Reply
   mindfulmoms
   mei 24, 2018 at 7:58 pm

   🙂 🙂

 • Reply
  Saar
  mei 24, 2018 at 6:40 pm

  Ik heb haar dertig dagen challenge ooit gedaan en vind haar oefeningen wel de betere van de YouTube yogi’s ? You gotta love her!!

  • Reply
   mindfulmoms
   mei 24, 2018 at 7:58 pm

   Wat super leuk dat je die challenge hebt gedaan! Ik doe nu stukjes er uit, maar blijf haar zeker volgen voor een volgende challenge 🙂

 • Reply
  Janet | thatonetime
  mei 24, 2018 at 6:49 pm

  Tegenwoordig kun je alles thuis wel doen, volgen en uitvogelen, ideaal! Yoga lijkt me leuk om te doen maar helaas te zwaar voor mijn rug.

  • Reply
   mindfulmoms
   mei 24, 2018 at 7:59 pm

   Ja wat handig dat alles gewoon online te vinden is he. Jammer dat het niet kan vanwege je rug

 • Reply
  nicole orriens
  mei 25, 2018 at 6:50 am

  Ik vind het superhandig dat ze met van die thema’s werkt zeg. Dat is een originele en fijne invalshoek!

  • Reply
   mindfulmoms
   mei 25, 2018 at 10:46 am

   Ja fijn he! Dan spreekt het net allemaal wat meer tot de verbeelding en dan weet je wat beter waar je het voor doet 😉

 • Reply
  Luc van de Wiel
  mei 25, 2018 at 7:02 am

  Ik ken haar yogalessen ook, uiteindelijk bleek yoga niet mijn ding, maar dat lag zeker niet aan haar! 🙂

  • Reply
   mindfulmoms
   mei 25, 2018 at 10:46 am

   Haha 🙂

 • Reply
  The lemon kitchen
  mei 25, 2018 at 7:34 am

  Mooi en inspirerend! Ik ben de laatste maanden zeker van de Yoga, ik probeer nu Bikram yoga maar daar wordt ik niet heel blij van (tijdens dan haha). Nu staat er bij mij op de website ook een gastblog over Vrolijk in balans met yoga en voeding.

  • Reply
   mindfulmoms
   mei 25, 2018 at 10:46 am

   Bikram wil ik ook nog steeds een keer proberen. Maar lijkt me wel intens inderdaad.

 • Reply
  Chaya
  mei 25, 2018 at 8:53 am

  Deze ken ik. Yoga ontspand echt zo erg. Zeker als je een druk leven hebt, is yoga heerlijk.

  • Reply
   mindfulmoms
   mei 25, 2018 at 10:47 am

   Jaa 🙂

 • Reply
  Manon
  mei 25, 2018 at 10:51 am

  Ik doe niet aan yoga, maar hoor zoveel positieve dingen van mensen hierover dat ik het eigenlijk ook eens wil proberen. Als het dan thuis kan zoals in die filmpjes is dat weer super handig, want ik ken mezelf en ga niet naar de sportschool. Thanks for sharing, ik ga het ook eens proberen 🙂

  • Reply
   mindfulmoms
   mei 25, 2018 at 10:53 am

   Ja is echt het proberen waard. Laat je weten hoe het was?

 • Reply
  Daphne - verdraaidmooi
  mei 25, 2018 at 8:13 pm

  Ik doe zelf aan pilates en sommige oefeningen komen wel overeen. Heerlijk even strekken!

  • Reply
   mindfulmoms
   mei 26, 2018 at 10:32 am

   Fijn he! Zeker wanneer je veel achter de laptop zit zoals ik 🙂

 • Reply
  Wanda
  mei 25, 2018 at 9:27 pm

  Ik heb altijd het idee dat je ontzettend lenig moet zijn voor yoga maar dat valt zo te zien eigenlijk wel mee. Die oefening voor het na bed gaan, lijkt me zeker wel wat want nu ga ik meestal naar bed en dan tolt mijn hoofd nog na van de hele dag.

  • Reply
   mindfulmoms
   mei 26, 2018 at 10:33 am

   De oefeningen zijn heel toegankelijk en ook helemaal niet blessure-gevoelig. Zo’n oefening voordat je naar bed gaat is echt fijn. Ik merk zelf in ieder geval dat ik er beter door in slaap val 🙂

 • Reply
  Kim
  mei 26, 2018 at 12:39 pm

  Wat leuk schat! Heb jij een favo oefening?

  Ik zal Adriene zeker gaan volgen. Thanks voor de tip!

  Miss kunnen we samen een keer een yogales volgen?

  Namaste!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top