loader image
Inspirerende moms

Moneymom Anne: “Je hebt geen luxe nodig voor een gelukkige jeugd”

Ik vind het super leuk om in gesprek te gaan met andere mooie moeders. In de rubriek Inspirerende Mama’s vertellen andere mama’s dan ik over het moederschap. Hoe gaat het er bij iemand anders thuis aan toe? Wat vindt een andere moeder belangrijk in de opvoeding? En wat zou ze aanstaande mama’s adviseren? Laat je inspireren en lees verder.

Ik ben Anne. 31 jaar, getrouwd met Alex, moeder van Mats (1) en werkzaam als e-commerce marketeer bij een uitgeverij. Ik werk hier 28 uur per week . De ene week werk ik 3 dagen en de andere week 4 dagen. Een prima combinatie wat mij betreft! Daarnaast schrijf ik al enkele jaren met heel veel plezier over geld, het moederschap en allerlei andere zaken op Moneymom.nl.

Wat voor soort mama ben je? Wat kenmerkt jou als ouder?

“Ik ben steeds zelfverzekerder geworden”

Soms ben ik erg voorzichtig, vooral als het veiligheid betreft. Soms heb ik vreselijke verhalen in mijn hoofd en denk ik ‘je kan nooit voorzichtig genoeg zijn’. Maar meestal besef ik me dat ik dat wat meer los moet laten. Ik laat het niet heel erg merken aan de buitenwereld. Dus ik denk dat ik voor de rest overkom als een vrij relaxte moeder.

Ik was in het begin erg onzeker, maar naarmate Mats ouder wordt ben ik steeds zelfverzekerder geworden. Ik denk ook wel dat ik streng kan zijn. Nu Mats echt opvoeding nodig heeft, kan ik echt op mijn strepen staan. Al barst ik soms stiekem ook in lachen uit als hij zijn ondeugende lach op zet.

Wat neem je mee uit de opvoeding van je ouders?

“Je hebt geen luxe dingen nodig om een gelukkige jeugd te hebben”

Als kind ben ik niets te kort gekomen en we waren het meest gelukkig in de buitenlucht. Ik hoop zo erg dat ik dat ook aan Mats kan meegeven. Buitenspelen is avontuurlijk, gezond en vooral heel leuk. Met de digitale mogelijkheden van nu zal dat soms lastig worden, maar ik ga de uitdaging aan.

Wat wil je je kinderen meegeven?

Dat je iedereen met respect moet behandelen. Ongeacht afkomst, geaardheid, uiterlijk of kleding. Heel belangrijk vind ik dat. En niet alleen de mens, ook dieren behandel je met respect en liefde. Als je respect geeft, dan krijg je dat ook terug.

Heb je bepaalde ritueeltjes met je kindje(s)?

Nog niet echt, maar dat komt wel steeds meer. ’s Avonds doen we altijd gek voordat Mats naar bed gaat. Hij klimt dan op onze ruggen en gaat helemaal los met klauteren haha. Daarna zing ik nog een liedje als hij in bed ligt, poets zijn tandjes en leg zijn konijntje naast zijn hoofd. In het weekend pak ik Mats altijd uit bed ’s ochtends en leg hem dan lekker tussen ons in. Ook dan is het weer klimmen, stoeien en spelen totdat we uit bed gaan.

Hoe ziet jouw ideale zondag met je gezin er uit?

“Op een ideale zondag schijnt de zon”

Wakker worden na lekker uitgeslapen te hebben, spelen in bed en vervolgens ontbijten met lekkere broodjes. Op een ideale zondag schijnt de zon, dus gaan we lekker wandelen bij ons achter in het bos. ’s Middags gaan we thee drinken bij de oma’s en s’avonds pannenkoeken eten bij ons in het dorp.

Hoe hou jij het leven relaxt als ouder?

Door in de avonden de tijd voor mijzelf/onszelf te hebben. Dat vind ik ook heerlijk aan kinderen: ze slapen nog zo lekker veel. Hierdoor hebben we vanaf 19:30 uur tijd voor onszelf en gaan dan series kijken of wat drinken (bij ons thuis) met vrienden. Door die combinatie merk ik dat we vrij relaxt blijven.

Wat doe jij in het dagelijks leven aan ‘mindfulness’.

“Even aan niets denken door een uurtje te sporten”

Iedere dinsdag ga ik naar pilates. Een uurtje sporten, maar ook een soort mindfulness. Even aan niets denken. Ook lees ik wel eens artikelen over mindfulness en manieren om relaxt in het leven te staan. Kelly Weekers is daarbij een inspiratiebron voor mij. Ik merk dat ik mij goed kan verplaatsen in anderen en dat ik situaties goed kan accepteren zoals ze zijn.

“Ik draai mijn hand niet om voor een stal die uitgemest moet worden”

Wat weten veel mensen niet van jou?

Dat ik al heel lang vegetariër ben misschien? Al heb ik dat onlangs nog op Instagram gedeeld. Of dat ik ben opgegroeid op de boerderij en daarbij mijn hand niet omdraai voor een stal die uitgemest moet worden, een aanhangwagen achter de auto spannen of een fikkie stoken.

Wat is je favoriete mantra / quote / levensmotto?

“Je kunt nooit over iemand oordelen, als je niet minstens drie weken in zijn schoenen hebt gelopen”

Wat heb jij tot nu toe geleerd over het moederschap?

Dat het mooi, vermoeiend en emotioneel is. Maar ook het beste wat je kan overkomen.

Wat is de belangrijkste tip die je een aanstaande moeder mee zou willen geven?

Probeer altijd je eigen gevoel te volgen. Google is een grote vriend, maar kan soms ook je ergste vijand zijn. Luister daarom naar jezelf, want alleen jij kent jouw kind als de beste.

Lieve Anne, zo kom je nog eens wat over elkaar te weten. Wat leuk dat je op een boerderij hebt gewoond! En mooi dat je zegt dat je geen luxe nodig hebt, om een gelukkig leven te leiden. Dat is zo waar. Bedankt voor je inspirerende antwoorden! En ik blijf je leuke blog zeker volgen!

Volg Anne ook op Instagram 🙂  

Wil jij ook een keertje jouw verhaal delen? Stuur dan een mailtje naar info@mindfulmoms.nl 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Top