loader image
Inspirerende moms

Mama Wendy: “Maak juist wanneer het druk is, ruimte voor jezelf”

Ik vind het super leuk om in gesprek te gaan met andere mooie mama’s. In de rubriek Inspirerende Moms vertellen andere mama’s dan ik over het moederschap. Vandaag mama Wendy. Zij is mama van drie kinderen. Ze geeft retraites in Nederland en online cursussen voor ouders die het gezinsleven succesvol willen combineren met hun eigen ambities.

Ik ben Wendy Aldewereld, 32 jaar en met ons gezin wonen we in het centrum van Haarlem in een super knus huisje uit 1580. Mijn man (Hakim) en ik hebben samen drie kindjes van 8, 5 en 2 jaar. Ik ben ondernemer en heb twee bedrijven: De Olifant Retraites en De Project Verpleegkundige. Twee bedrijven waar ik met veel passie en plezier aan werk.

Wat voor soort mama ben je?

Wendy: “Ik zoek als moeder naar balans”

Ik denk dat ik een mama ben van de balans. Toen ik kinderen kreeg was ik heel bewust in hoe ik wilde opvoeden. Ik zou altijd naar mijn kinderen luisteren en alles rustig uitleggen. Zo zou ik mijn kinderen geen suiker geven bijvoorbeeld… Maar je raadt het al: Mijn eerste kreeg suiker toen ze 4 was, de tweede toen hij 2 was en de derde… nouja, ik heb het maar niet meer bijgehouden. Driftbuien in de supermarkt? Dat zou mijn echt niet gebeuren… Maar ook dat pakte anders uit. Ze gingen hysterisch en vol overgave op de supermarktvloer liggen. 

Wendy dochter

Balans is en blijft de uitdaging voor mij. Ik leg mijn kinderen regelmatig uit waarom iets is zoals het is. En soms is dat ook gewoon “omdat mama het zegt”. De ene keer mogen ze wel een snoepje en de andere keer een week niets. Als moeder ben ik me bewust van de manier waarop ik zoek naar balans en van de momenten waarop ik dat wel of niet bereik.

wendy strand

Wat neem je mee uit de opvoeding van je ouders?

“Het is zo belangrijk om het fijn te hebben als gezin”

Mijn jeugd was heerlijk. Ik heb fantastische ouders, die mijn beste vrienden zijn en een broer die mijn grootste steun en toeverlaat is. Ik ben me daardoor heel erg bewust van hoe ontzettend belangrijk het is om het fijn te hebben als gezin. Samen plezier maken, leuke en gekke dingen doen. Vooral dat soort dingen heb ik meegekregen van mijn ouders.

wendy kuikentje

Mijn moeder was degene met wie ik de beste gesprekken kon voeren en mijn vader was de persoon met wie we speelden. Mijn ouders hadden beiden hun eigen rol en dat was oke. Daardoor zie ik nu ook in dat mijn man en ik niet altijd hetzelfde hoeven te doen of te denken. We houden beiden van andere dingen en gaan op een andere manier met de kinderen om. En dat is prima. Het is goed dat de kinderen op die manier ervaren dat je jezelf kunt zijn, ook als dat anders is dan de ander. Deel je talenten en inspireer anderen om hetzelfde te doen.

Wat wil je je kinderen meegeven?

“Leer van je lessen en loop je eigen pad”

Het leven is bedoeld om plezier te hebben. Uitdagingen in het leven, om je doel te bereiken horen erbij. Leer te luisteren naar de lessen die je te leren hebt in de moeilijke perioden. Dan zul je intens genieten van de mooie kanten van het leven. Als ik mijn kinderen dat mee kan geven — het leren van hun eigen lessen en het lopen van hun eigen pad — dan ben ik heel tevreden.

Heb je bepaalde ritueeltjes met je kindje(s)?

“Tijdens het avondeten vertellen we elkaar waar we dankbaar voor zijn”

Ik hou van rituelen! Rituelen voor de fun, rituelen om bewust te worden en rituelen die ons verbinden. Ons fijnste ritueel vind ik die tijdens het avondeten. We geven elkaar dan allemaal een hand en tegelijk spreken we de dingen uit waar we dankbaar voor zijn. Daarna doen we een rondje met wat iedereen die dag heeft gedaan. Heerlijk om op dat moment ruimte te maken voor elkaar en om naar elkaar te luisteren. Oprechte aandacht.

wendy foto
Het ritueel waar ik ook heel dankbaar voor ben is onze avond uit om de week. We hebben die avonden een fantastische oppas voor de kinderen en mijn man en ik kunnen gezellig samen op pad. Ik geniet enorm van die avonden, waarop mijn man ik elkaar weer zien als partners in plaats van als ouders.

Om mezelf in balans te houden heb ik ook persoonlijke rituelen. Zo schrijf ik bijvoorbeeld dagelijks een aantal zinnen in mijn dagboek. Daarnaast meditereer ik een aantal keer per dag en manifesteer ik mijn dromen in mijn bullet journal.

wendy bullet journal

Hoe ziet jouw ideale zondag met je gezin er uit?

“In de middag heb ik het liefst wat tijd voor mezelf”

Mijn ideale zondag begint met een ontbijtje bij Stach in Overveen. Ik ben dol op buiten de deur ontbijten. Daarna maken we een heerlijke wandeling in de duinen en drinken ergens aan het strand koffie met de kinderen. En heel eerlijk… in de middag heb ik het liefst wat tijd voor mezelf. Een paar uurtjes om ergens koffie te drinken, te mediteren of me te laten inspireren door een mooie podcast of een mooi boek. Daarna keer ik weer heel tevreden en gelukkig thuis terug naar huis. We eten dan samen met het gezin en aansluitend een gezellige avond met mijn man.

wendy huisje haarlem

Hoe hou jij het leven relaxt als ouder?

“Juist wanneer het druk is, maak ik ruimte voor mijn eigen welzijn”

Ik heb als moeder ontdekt dat het geluk van mijn gezin afhangt van hoe ik in mijn vel zit. Als ik er doorheen zit of chagrijnig ben, dan voelen de kinderen dat aan en dan gaan ze acuut klieren. Herkenbaar? Ik zorg daarom heel goed voor mezelf en neem de tijd voor mijn zelfzorg. Ik sport, mediteer en schilder. Daarnaast doe ik werk waar ik geïnspireerd door raak en ga met mensen om die mij inspireren en waar ik veel plezier uit haal. Mijn eigen welzijn is mijn prioriteit en daar maak ik ruimte voor. Juist wanneer het druk is!

wendy bos

Wat weten veel mensen niet van jou?

“Ik heb veel geleerd van de periode waarin ik ziek was”

Afgelopen jaren ben ik twee keer ernstig ziek geweest. De eerste keer had ik lyme en het afgelopen jaar bleek ik een tumor in mijn schildklier te hebben. Ziek worden was verschrikkelijk, maar als ik terug kijk heb ik er ook veel aan gehad. Dat klinkt misschien gek want gezondheid is de basis voor heel veel dingen in het leven. Maar ziek zijn heeft mij zoveel inzichten gegeven. Ik neem mijn leven en mijn tijd altijd serieus. Ik doe wat ik werkelijk wil doen en heb de dingen, mensen en activiteiten die niet werkelijk belangrijk voor me waren opgegeven.

Een leven met daarin alles wat echt belangrijk voor me is, dat maakt me intens dankbaar en gelukkig.

wendy selfie

Wat is je favoriete mantra / quote / levensmotto?

Op dagelijkse basis werk ik met ’the law of attraction’. Het is een manier om jezelf naar een hogere energie te brengen en van daaruit dingen te manifesteren die voor jou belangrijk zijn. Mijn levensmotto is dan ook:

“Vertrouw op het universum”

Wat heb jij tot nu toe geleerd over het moederschap?

Moederschap heeft me geleerd in het moment te leven. Iedere keer weer aanvoelend wat iedereen binnen ons gezin nodig heeft en hoe ik daarbinnen het beste voor mezelf kan zorgen.

wendy kinderen strand

Wat is de belangrijkste tip die je een aanstaande moeder mee zou willen geven?

Zorg in de eerste plaats goed voor jezelf en doe dingen die je blij maken!

Lieve Wendy, ik vind het super mooi hoe je zo positief en vol vertrouwen in het leven staat. Een inspiratie voor andere mama’s.

Benieuwd naar de retraites van Wendy? Volg Wendy dan op Instagram of bekijk de Facebook-pagina of de website van De Olifant voor Ouders.

Wil jij ook een keertje jouw verhaal delen? Stuur dan een mailtje naar info@mindfulmoms.nl 

Lees ook het interview met Inspirerende Mom Kailey. Mama van een dreumes en een tweeling

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Leila Tomasoa
    augustus 12, 2018 at 8:33 pm

    Prachtig artikel over een prachtige vrouw! Mega inspirerend hoe Wendy in het leven staat. Zelfzorg is inderdaad gewoon ontzettend belangrijk om een relaxte en leuke moeder te kunnen zijn. Echt een mooi stuk!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top