loader image
Tweeling
Inspirerende moms

Een tweeling & een dreumes. Mama Kailey vertelt hoe het is met ‘3 under 2’

Ik vind het super leuk om in gesprek te gaan met andere mooie mama’s. In de rubriek Inspirerende Moms vertellen andere mama’s dan ik over het moederschap. Vandaag mama Kailey. Zij is mama van een dreumes én een tweeling.

Hoi! Ik ben Kailey, 25 jaar en 4,5 jaar samen met mijn vriend. Drie dagen in de week werk ik in het onderwijs als onderwijsassistente. 1,5 jaar geleden maakte onze zoon Lev ons voor het eerst pama en mapa! En nog maar vijf weken geleden maakte onze tweeling Pep en Pom ons gezin compleet!

Tweeling

Wat voor soort mama ben je? Wat kenmerkt jou als ouder?

“Je kunt niet meer dan je best doen”

Ik ben denk ik een makkelijke mama. En ik vind mezelf ook wel een leuke mama. Dat mag ik best van mezelf zeggen toch? 😉 Een beetje chaotisch hier en daar en zeker niet perfect. Maar dat wil ik ook niet zijn. Ik heb gemerkt dat mama zijn vallen en opstaan is. Maar je kunt niet meer dan je best doen. Een strenge mama kan ik zeker zijn. Maar daarna zit ik al snel in een hoekje te lachen. Want ik neem mezelf niet altijd zo serieus. Als moeder vind ik het belangrijk om mijn gevoel te volgen. Mijn gevoel laat mij eigenlijk nooit in de steek.

tweeling

Wat neem je mee uit de opvoeding van je ouders?

“Nu ik zelf mama ben, realiseer ik mij wat mijn ouders voor ons gedaan hebben”

Geniet van de kleine dingen. Een kus en een knuffel en ga nóóit weg zonder gedag te zeggen. Dit zeiden mijn ouders altijd tegen ons. Behandel de mensen om je heen zoals je zelf behandeld wilt worden. Mijn ouders waren streng maar rechtvaardig. Ik kan mijn ouders alles vertellen en ik hoop dat mijn kinderen die geborgenheid en veiligheid ook zullen voelen bij ons als ouders. Het is oké om fouten te maken, kop omhoog en gaan. Mijn ouders zijn inmiddels gescheiden en dat heeft mij ontzettend geraakt. Ook al is het zo ‘leuker’ met elkaar, het is en blijft het verdrietig. Een lange tijd heb ik weinig tot geen contact gehad met mijn vader.

Tweeling

Maar door de komst van Lev is dat weer goed gekomen. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat ik dit nóóit mee hoef te maken met mijn eigen kinderen en daar zal ik mijn leven lang mijn best voor gaan doen. Sommige dingen wil ik als ouder beter doen en betere keuzes maken. Maar mijn ouders zijn wel de mensen die mij gevormd hebben tot de persoon die ik vandaag de dag ben. Wij hebben thuis best ook minder leuke dingen meegemaakt. Maar ik neem mijn petje voor ze af. Ze hebben altijd hard gewerkt, zodat wij overal naar toe konden. Nu ik zelf mama ben realiseer ik mij dat destemeer.

Tweeling

Wat wil je je kinderen meegeven?

“Wees trots op jezelf”

Je mag fouten maken. Geloof in jezelf en heb respect voor je medemens (ook als je sommige mensen misschien minder leuk vindt). Geniet van de kleine dingen, want dat maakt het leven zoveel leuker! En heb lief! Ik hoop mijn kinderen alles te kunnen geven, maar vooral heel veel liefde!

Tweeling

Heb je bepaalde ritueeltjes met je kindje(s)?

De ochtenden vind ik altijd heerlijk! Lekker samen ontbijten, het liefst op de bank haha. Maar first thing in the morning is knuffelen in bed! Kijkend naar mijn drie kindjes dan geniet ik zo. In het weekend proberen we meestal iets leuks te doen samen. Even naar de speeltuin of de eendjes voeren. Lev gaat eigenlijk elke avond in bad en daarna hangen we nog even samen op de bank. Van voorlezen wil hij maar weinig weten, want daar is hij te ongeduldig voor. Voordat we hem naar bed brengen zwaait hij nog even naar zijn zusjes. Dan krijgt hij de ‘kusjes-dood’ en is het nog even ‘vechten’ met papa.

Tweeling papa

Hoe ziet jouw ideale zondag met je gezin er uit?

“Ik vind samen zijn enorm belangrijk”

Samen thuis óf samen in de tuin. Lev speelt graag buiten en dat is zo leuk om te zien. Ik vind het samen zijn enorm belangrijk. Gewoon als gezin samen en niets daar omheen. Maar we vinden het ook altijd gezellig om naar de opa’s en oma’s te gaan en daar de keuken te plunderen 😉

Hoe hou jij het leven relaxt als ouder?

Door niet perfect te willen zijn. Een beetje humor hier en daar. De boel maar de boel laten soms. En wees af en toe gewoon makkelijk. Schaam je niet om een keer lekker een potje te janken om alles en niets. Dat lucht enorm op.

Tweeling

Wat doe jij in het dagelijks leven aan ‘mindfulness’.

Ehm, eigenlijk niets. Ik ga af en toe een half uurtje naar de fysio? En even ‘alleen’ naar de winkel gaan vind ik ook heerlijk haha.

Wat weten veel mensen niet van jou?

Dat ik eigenlijk best een onzeker persoon ben, ook al lijkt dat meestal niet zo. Ik trek mij heel snel dingen persoonlijk aan. Vooral sinds ik moeder ben geworden. Én ik ben snel op mijn teentjes getrapt.

Wat is je favoriete mantra / quote / levensmotto?

“Never a failure always a lesson”

Deze quote staat ook getatoeëerd op mijn lichaam.

Tweeling

Wat heb jij tot nu toe geleerd over het moederschap?

Dat het vallen en opstaan is, een lach en een traan. Heel veel tranen, maar vooral veel liefde! En eerlijk is eerlijk, het is heus niet altijd even leuk of makkelijk. Ik ben zo anders naar het leven gaan kijken sinds ik moeder ben. En ik voel mij zo trots en rijk als ik naar mijn drie pracht kindjes kijk. Soms moet ik even met mijn ogen knipperen en dan denk ik.. jemig.. deze drie zijn gewoon van mij!

Tweeling en dreumes

Wat is de belangrijkste tip die je een aanstaande moeder mee zou willen geven?

“Elke mommy is een power mommy”

Blijf jezelf en geniet. Geniet van die kleine voetjes, de handjes, de lieve geluidjes en zelfs de slapeloze nachten. Neem de wallen en de extra rimpeltjes voor lief. Want écht het is zó bijzonder om mama te mogen zijn! En kijk jezelf eens wat vaker aan in de spiegel. Want elke mommy is een power mommy!

Lieve Kailey,

Ik heb zoveel respect voor je met drie van die kleintjes. Ik vind het heel mooi om te lezen hoe nuchter je in het leven staat en dat je het genieten van kleine dingen zo belangrijk vind. Je bent een prachtige mama!

Volg Kailey ook op Instagram en Facebook.

Wil jij ook een keertje jouw verhaal delen? Stuur dan een mailtje naar info@mindfulmoms.nl

Twee weken geleden vertelde mindset coach Janne hoe zij het moederschap relaxt houdt. Zo neemt ze onder andere wel eens een koude douche. 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Top