loader image
relaxte mama
Inspirerende moms

Relaxte mama – Hanneke: “Ik sta iedere dag mindful op”

Ik vind het super leuk om in gesprek te gaan met andere mooie mama’s. In de rubriek Inspirerende Mama’s vertellen andere moeders dan ik over het moederschap. Hoe gaat het er bij iemand anders thuis aan toe? Wat vindt een andere moeder belangrijk in de opvoeding? En wat voor leuke tradities of gewoontes heeft iemand met het gezin? Laat je inspireren en lees verder. Vandaag: founder van Rock Your World, Hanneke.

Ik ben Hanneke, 37 jaar en woon in Haarlem. Ik heb een zoon van 6 jaar en ik ben 37 weken zwanger van mijn tweede. Ik ben oprichtster van Rock Your World, een webshop met selfcare producten en edelstenen.

Wat voor soort mama ben je? Wat kenmerkt jou als ouder?

Ik ben heel makkelijk. Als moeder geef ik mijn kind veel vrijheid om zijn eigen keuzes te maken. Ik ben erg knuffelig en probeer het voelen bij mijn zoon te stimuleren. Ik hoop mijn kind vooral veel zelfvertrouwen en eigenwaarde mee te geven.

Wat neem je mee uit de opvoeding van je ouders?

Liefde en onvoorwaardelijke steun ?

Wat wil je je kinderen meegeven?

Zelfvertrouwen, eigenwaarde en contact met zichzelf.

Relaxte mama Hanneke

Heb je bepaalde ritueeltjes met je kindje(s)?

Leuke vraag omdat ik dit heel leuk vind en ook op zoek ben naar ritueeltjes, maar ik kan ze niet echt integreren in de week. Als Fitz bij mij is (ik ben co-ouder) lees ik hem wel altijd voor. Lekker samen in bed de Donald Duck lezen. En ik smeer vaak z’n voetjes in met één van onze oliën.

Hoe ziet jouw ideale zondag met je gezin er uit?

Samen lang ontbijten. Dansen of een kussengevecht. Een bos- of strandwandeling. Ergens pannenkoeken eten en dan ‘s avonds soep en een film.

Hoe hou jij het leven relaxt als ouder?

Door niet teveel te willen op één dag en door echt te luisteren naar mijn kind.

Wat doe jij in het dagelijks leven aan ‘mindfulness’.

Veel! Ik sta iedere dag mindful op. Ik doe een paar yoga-oefeningen en mediteer bijna dagelijks. Niet door 15 minuten op een matje te zitten, maar door even een steen vast te houden of bijvoorbeeld even naar buiten te staren.

Relaxte mama Hanneke

Wat weten veel mensen niet van jou?

Geen idee. Ik ben denk ik heel open ?

Wat is je favoriete mantra / quote / levensmotto?

Let Love Rule

Wat heb jij tot nu toe geleerd over het moederschap?

Dat je alle controle los moet laten. Besef dat liefde en aandacht de allerbelangrijkste ingrediënten zijn om een blije moeder te zijn. En dan heb ik het ook over liefde voor jezelf. Neem tijd voor jezelf om op te laden. Dat is zo ontzettend belangrijk: zonder schuldgevoel gewoon doen. Hoe relaxter je als moeder bent, hoe relaxter je kind is.

Wat is de belangrijkste tip die je een aanstaande moeder mee zou willen geven?

Geef je over en vertrouw op je intuïtie ❤️

Lieve Hanneke, ik vind het heel mooi om te lezen dat je zo puur en relaxt bent als moeder. Heel inspirerend. En liefde voor jezelf is inderdaad zo belangrijk. 

Volg Hanneke ook op Instagram ? Ben je benieuwd naar haar webshop Rock Your World? Ik schreef er een artikel over. 

Ook een keertje jouw verhaal delen? Stuur dan een mailtje naar info@mindfulmoms.nl

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Top