loader image
Inspirerende moms

Mom Gaby liet alles achter zich en ging op reis met haar gezin

Mom Gaby besloot haar droom te leven. Samen met haar gezin liet ze alles achter zich en besloot naar het zuiden te trekken. Ze gaan met z’n vieren op reis in een groot huis op wielen. Op zoek naar avontuur én naar een huis in hun eigen ‘wonderland’. Aan Mindful Moms vertelt ze erover.

“Ik ben Gaby, 37 jaar. Samen met mijn man Jerry (47) en onze zoontjes Bor (6) en Zenn (4) vormen wij een creatief gezin dat vol in het leven staat. Jerry met zijn liefde voor muziek en creëren en ik met mijn passie voor theater en gekkigheid”.

“We willen onze droom leven”

Wat gaan jullie doen en waarom gaan jullie deze reis maken?

“We gaan in een hele grote Amerikaanse camper wonen waarmee we zo snel mogelijk richting het zuiden willen vertrekken. Want we willen onze droom leven en op zoek naar ons eigen ‘wonderland’. We willen een nomaden bestaan leven. De natuur om ons heen, de zon en lieve mensen. We hopen tijdens onze reis dan ook veel nieuwe culturen en plekken te ontdekken. En het mooiste is natuurlijk dat we dit aan onze kinderen kunnen laten zien. We hopen daarom ook dat corona snel haar biezen pakt en dat we eindelijk (op een fijne, prettige en veilige manier) mogen vertrekken. Tot die tijd wonen we nog even bij mijn moeder in huis, maar wij zijn er in ieder geval klaar voor!”

Waar gaat de reis naar toe?

“We gaan door Spanje en Portugal reizen, opzoek naar onze droomplek. We hebben nog geen idee waar we zullen eindigen. Maar dat is juist het leuke. Het zal sowieso in het zuiden zijn en absoluut dicht bij de zee!”

“Ons prachtige koophuis hebben we verkocht. We wilden avontuur”

Hoe hebben jullie de reis voorbereid?

“Tijdens de eerste lockdown in mei hebben we de knoop doorgehakt en besloten om ons plan voort te zetten. We hadden een prachtig koophuis, vrijstaand en onder de rook van Amsterdam. Maar we wilden wat anders. We wilden avontuur, op een nieuwe plek. Ons huis hebben we met veel winst kunnen verkopen. Hierdoor hebben we een fijn potje om van te kunnen reizen én we kunnen het geld mooi gebruiken voor ons nieuwe huis in het buitenland”.

“Het was een enorm gedoe met de leerplichtambtenaar”

“We moesten natuurlijk ook het onderwijs van de kinderen regelen. In Nederland krijg je helaas niet zo snel toestemming om je kinderen thuisonderwijs te geven. Er is daarom ook maar één mogelijkheid als je zo’n reis wilt maken: je kinderen uitschrijven. Aangezien we daadwerkelijk gaan emigreren was dit gelukkig geen probleem. Het is helaas wel een enorm gedoe met de leerplichtambtenaar… Ook ervaarden we dat je in veel opzichten wordt tegen gewerkt door de bureaucratie hier in Nederland. Er zijn gewoon veel regeltjes en het wordt je niet makkelijk gemaakt om een droom zoals deze uit te laten komen. Maar de aanhouder wint”.

Waar halen jullie je inkomsten vandaan tijdens jullie reis?

“Tijdens onze reis zullen we iedere week via YouTube gaan vloggen. Ook wil ik een blog bijhouden. Daarnaast worden gefilmd door een TV programma. We hopen veel mensen te raken met ons verhaal. Van Travel2Wonderland hebben we een mooi brand gemaakt dat we willen gaan gebruiken als verdienmodel. Zo willen we hoodies, shirts en mutsen bedrukken met ons logo. Tot slot is het van mij een grote droom om tijdens de reis kindjes te schminken en glitteren. En Jerry zou ook graag als straatmuzikant optreden tijdens onze trip. Hopelijk kan dit over een tijdje allemaal gewoon weer”.

Op jullie site zeg je dat je zelfvoorzienend wil leven. Hoe gaan jullie dat doen?

“We hopen een geweldig huis te vinden met een groot stuk grond. Daar verbouwen we dan onze eigen groenten en fruit en we kunnen er kippetjes houden voor de eieren. Daarnaast willen we zonnepanelen neerzetten en we hopen op een natuurlijke waterbron. Als we uiteindelijk een theetuin kunnen beginnen willen we eten en drinken van ons eigen land serveren. Ook willen we graag met lokale ondernemingen samenwerken”.

“De wereld is een prachtige speeltuin”

Wat hoop je dat je kinderen leren van het maken van deze reis?

“Dat de wereld een prachtig mooie speeltuin is waar enorm veel lieve mensen wonen die mee willen spelen. Ik hoop dat ze zien dat papa en mama heel erg genieten van het leven en dat ze voelen hoe fijn en dierbaar het is om dit met z’n viertjes te doen”.

“Ik hoop innerlijke rust te vinden tijdens onze reis”

Wat hoop je zelf te leren of vinden tijdens deze reis?

“Vooral rust en vrijheid. Het stilstaan bij de kleine mooie kostbare dingen in het leven. Kleine dingetjes die zo normaal zijn maar waar we nu niet bij stilstaan omdat er te weinig tijd voor is. En van elkaar! Ik hoop enorm als gezin te groeien in liefde en respect voor elkaar en de mooie wereld waarin we leven. Ik hoop echt een innerlijke rust te vinden die ik uit kan stralen naar mezelf en mijn dierbaren”.

Wat wil je zeggen tegen ouders die ook zo’n reis willen maken?

“Lieve papa’s en mama’s, als je dit voelt…als dit je droom is, doe het dan! Je leeft niet 1x, je leeft nu! Ook al lijken de hobbels soms nog zo hoog, ga er gewoon overheen. Je kunt altijd weer terug!”

Wat is je favoriete mantra?

“Ik open mijn hart en verwelkom prachtige momenten in mijn leven!”

Ben je benieuwd hoe het Gaby en haar mooie gezin verder zal vergaan tijdens hun avontuur? Volg ze dan op Instagram en via hun website. Lieve Gaby, ik wens jullie een geweldige reis vol memorabele en inspirerende momenten!

You Might Also Like...

1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top