loader image
Inspirerende moms

Inspirerende mama – Nikky

Ik vind het super leuk om in gesprek te gaan met andere mooie mama’s. In de rubriek Inspirerende Mama’s vertellen andere mama’s dan ik over het moederschap. Hoe gaat het er bij iemand anders thuis aan toe? Wat vindt een andere moeder belangrijk in de opvoeding? En wat voor leuke tradities of gewoontes heeft iemand met het gezin? Laat je inspireren en lees verder.

Even voorstellen. Mijn naam is Nikky, 27 jaar, en mama van Javi. Samen met de vader van Javi, en onze 2 hondjes wonen we in een dorpje in Brabant. Ik werk op dit moment als tandartsassistente bij een biologisch/holistische tandartspraktijk in Kerkdriel. Daarnaast ga ik dit najaar een opleiding doen tot kindercoach voor HSP kids. Zoals je dus al leest zit ik niet graag stil, en probeer ik mezelf steeds uit te dagen en te ontwikkelen.

Wat voor soort mama ben je? Wat kenmerkt jou als ouder?

“Ik vind het volgen van mijn intuïtie heel belangrijk”

Wat ik vooral belangrijk vind is het volgen van mijn intuïtie. Voelt het niet goed, dan vooral niet doen. Ook vind ik geborgenheid en veiligheid een belangrijk ding in het ouderschap. Dat is ook waarom ik Javi de eerste maanden, heel veel bij me heb gehad in de draagdoek. Het is zo mooi om je kindje het gevoel te geven dat je er altijd bent voor hem of haar, en dat hij of zij altijd bij je terecht kan.

Wat wil je je kinderen meegeven?

“Behandel een ander zoals je zelf behandeld wilt worden”

Heel cliché, maar vooral liefde denk ik. Behandel iedereen zoals je zelf ook behandeld zou willen worden. Ieder persoon is gelijk. Het is oké om sommige mensen minder leuk te vinden dan anderen. Zolang je iedereen maar wel met respect behandelt.

Wat ik ook heel belangrijk vind is het genieten van de kleine dingen. Het zijn de kleine dingen, de kleine gebaren die vaak de mooiste momenten opleveren.

Heb je bepaalde ritueeltjes met je kindje(s)?

Iedere avond voor het slapen gaan, lezen we samen een paar boekjes. Om de dag lekker af te sluiten.

Na zijn badje smeren we hem vaak helemaal in met bodylotion (Naïf). Dat vindt hij zo fijn, en daar wordt hij super relaxt van.

Hoe ziet jouw ideale zondag met je gezin er uit?

Met heel veel geniet momentjes, een lekker zonnetje, lekker eten en fijne mensen om ons heen.

Hoe hou jij het leven relaxt als ouder?

“Stel jezelf niet teveel doelen op één dag”

Dat is heel lastig. Vooral in het begin. Omdat je het idee hebt dat je buiten het zorgen voor je kindje, alles zoals voorheen, goed voor elkaar moet hebben. Stel jezelf niet teveel doelen op een dag, houd het simpel. Je hoeft niet in één dag de wasmanden leeg te hebben en het hele huis van top tot teen schoon te maken.

Als je de lat te hoog legt voor jezelf, stel je jezelf vaak teleur. En dat zorgt alleen maar voor negatieve energie. Dus maak het jezelf makkelijk en blijf positief!

Wat doe jij in het dagelijks leven aan ‘mindfulness’.

“Ik rook regelmatig het huis uit met salie”

Iedere ochtend zet ik mezelf en Javi in een ‘bubbeltje’, zodat prikkels niet teveel binnen kunnen komen. Ik ben zelf, naast hooggevoelig, ook paranormaal. Ik droom, zie en voel dingen. Dus door mezelf in een bubbel te zetten, zorg ervoor dat ik niet teveel van deze dingen meekrijg. Anders wordt het echt teveel. Als ik het nodig heb of als mensen hiermee wil helpen, hoef ik mezelf alleen maar uit die bubbel te plaatsen. Verder rook ik regelmatig ons hele huis uit met salie, tegen negatieve energie. Nu klink ik wel echt een beetje zweverig he? Haha 😉

Wat weten veel mensen niet van jou?

Dat ik in het begin mega onzeker was over het ouderschap. Deed ik het wel goed, heb ik wel juiste keuzes gemaakt? Als ik nu terug kijk, ben ik wel echt blij met de keuzes die we gemaakt hebben voor Javi. Tuurlijk zijn er dingen die ik liever anders had gedaan. Maar he, dat hoort erbij.

Wat is je favoriete mantra / quote / levensmotto?

“Enjoy the little things in life”

Wat heb jij tot nu toe geleerd over het moederschap?

Dat het een mega uitdaging is, met hele mooie kanten, maar soms ook hele vervelende kanten. Dat je je op het moederschap/ouderschap niet kan voorbereiden en dat het echt even wennen kan zijn. Maar de onvoorwaardelijke liefde die je krijgt van je kindje, is echt onbetaalbaar en die zou je voor geen goud willen missen.

Wat is de belangrijkste tip die je een aanstaande moeder mee zou willen geven?

“Geniet. Het gaat zo snel voorbij”

Volg je gevoel, jij kent je kindje het beste. Neem de tijd om te wennen, te wennen aan je nieuwe leven als mama, te wennen aan je nieuwe lijf en de nieuwe jij. Ze zeggen niet voor niets negen maanden op, negen maanden af. Gebruik die tijd ook en moet vooral niet te snel iets van jezelf. Geniet van alle mooie momentjes, het gaat echt mega snel voorbij!

Wil jij ook een keertje jouw verhaal delen? Stuur dan een mailtje naar info@mindfulmoms.nl 

You Might Also Like...

21 Comments

 • Reply
  Felice Veenman
  mei 7, 2018 at 7:02 am

  Leuk om te lezen : en maak je niet al te druk, elke jonge moeder is onzeker het slijt een beetje met de jaren ( ervaring speaking )

  • Reply
   mindfulmoms
   mei 7, 2018 at 11:26 am

   Heel herkenbaar. We doen allemaal maar wat 😉 haha

 • Reply
  Janet | thatonetime
  mei 7, 2018 at 7:54 am

  Ik heb zelf geen kinderen maar ondanks dat is het interview leuk om te lezen. Die foto bij zonsondergang is prachtig!

  • Reply
   mindfulmoms
   mei 7, 2018 at 11:27 am

   Leuk om te lezen dat je het een leuk artikel vond, ondanks dat je zelf geen kinderen hebt 🙂

 • Reply
  Wanda
  mei 7, 2018 at 9:06 am

  Hoewel ik zelf bewust geen kinderen heb, vind ik het leuk dat je op deze manier andere mama’s in het zonnetje zet en ze uitgebreid aan het woord laat over hoe zij de opvoeding van hun kind zien.

  • Reply
   mindfulmoms
   mei 7, 2018 at 11:28 am

   Lief berichtje Wanda! De moeders geven zelf ook aan het erg leuk te vinden om mee te werken aan het interview 🙂

 • Reply
  Marjolein Goedhardt
  mei 7, 2018 at 10:47 am

  Mooi beschreven dat je inderdaad niet te veel doelen moet hebben. Een kastje of plankje opruimen per dag is ook top, het hoeft niet een hele kast te zijn!

  • Reply
   mindfulmoms
   mei 7, 2018 at 11:29 am

   Helemaal waar. Ik kreeg laatst van mijn man een kaartje waar op stond: “Good moms have sticky floors, dirty ovens and happy kids”. Het hoeft niet allemaal perfect te zijn 😉

 • Reply
  Marjolein Goedhardt
  mei 7, 2018 at 10:54 am

  Voor mij gold ook negen maanden op en negen maanden af! Het is niet niks om een kindje op de wereld te zetten. Mooi beschreven

  • Reply
   mindfulmoms
   mei 7, 2018 at 11:30 am

   Hier precies hetzelfde! Na die 9 maanden af merkte ik echt verschil. Zo belangrijk om jezelf de tijd te geven. Het wordt vaak onderschat denk ik

 • Reply
  Kaylee
  mei 7, 2018 at 11:40 am

  Hele mooie en lieve foto’s! Vond het ook erg fijn om je artikel te lezen 🙂

  • Reply
   mindfulmoms
   mei 7, 2018 at 12:52 pm

   Lief! ?

 • Reply
  nicole orriens
  mei 7, 2018 at 11:55 am

  Het moederschap is inderdaad mooi en tegelijkertijd ingewikkeld. Die paradox herken ik heel goed.

  • Reply
   mindfulmoms
   mei 7, 2018 at 12:53 pm

   Ja he 🙂 Het kan pittig zijn, maar het is ook zo bijzonder. Alle clichés zijn waar wat dat betreft

 • Reply
  Luc van de Wiel
  mei 7, 2018 at 12:01 pm

  Mooie, inspirerende woorden!

 • Reply
  Karel
  mei 8, 2018 at 8:52 am

  Deze quote ““Stel jezelf niet teveel doelen op één dag” zou ik zelf wat meer moeten herhalen op een dag.
  Soms met teveel zaken bezig

  • Reply
   mindfulmoms
   mei 8, 2018 at 1:08 pm

   Dat is er één om te onthouden inderdaad 🙂

 • Reply
  Stefaan De Winter
  mei 8, 2018 at 8:54 am

  behandel jezelf zoals je zelf wil behandelt worden vind ik zo belangrijk! Leuk om te lezen!

  • Reply
   mindfulmoms
   mei 8, 2018 at 1:08 pm

   Jaa dat vind ik ook een mooie 🙂

 • Reply
  Chicamoms
  mei 8, 2018 at 11:53 am

  Genieten van de kleine dingen en aan jezelf denken!

  • Reply
   mindfulmoms
   mei 8, 2018 at 1:09 pm

   Amen 😉 haha

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top