loader image
Angela
Inspirerende moms

Mom Angela: “Ik ben een stuk relaxter geworden sinds ik moeder ben”

Ik vind het super leuk om in gesprek te gaan met andere mooie mama’s. In de rubriek Inspirerende Moms vertellen andere mama’s dan ik over het moederschap. Vandaag mom Angela. Ze werkt in de Data Management sector, bouwt samen met haar man hun droomhuis en ze is mama van Ezra (1,5).

“Ik ben Angela, 33 jaar, getrouwd met Kees en samen hebben wij een zoontje Ezra, die nu 1,5 jaar is. We wonen in het mooie Zeeland, waar Kees ons droomhuis aan het bouwen is. Inmiddels (3 jaar verder) zijn we begonnen aan de binnenkant, dus ik hoop dat we er volgende zomer kunnen wonen! Ik werk momenteel in de Data Management sector. Daarnaast ben ik bezig met een studie Graphic Design. Ontwerpen en creatief bezig zijn is wat ik het liefste doe. Mijn droom is dan ook om hier uiteindelijk van te kunnen leven”.

Angela

“Ik laat Ezra de wereld op zijn eigen manier ontdekken”

Wat voor soort mama ben je?
Ik ben een vrolijke, lieve mama en soms een beetje te bezorgd. Ik kan er echt van genieten om Ezra de wereld te zien ontdekken. Hij is erg ondernemend, klimt het liefste overal bovenop en mijn geduld wordt dus vaak op de proef gesteld. Relaxt blijven lukt dan niet altijd ? Ik laat Ezra zo veel mogelijk zijn eigen gang gaan, maar verlies hem nooit uit het oog. Ik vind het belangrijk dat hij alles op zijn eigen manier leert en ontdekt. Ook wanneer de dingen anders lijken te gaan.

Wat neem je mee uit de opvoeding van je ouders?
De warmte en geborgenheid. Dat je dat als ouders kunt geven is zo fijn. Ik hoop dat Ezra dit op dezelfde manier zal ervaren als wij.

Wat wil je je kinderen meegeven?
God’s liefde

Heb je bepaalde ritueeltjes met je kindje?
Voor het slapen gaan mag Ezra altijd eerst even in het grote bed op papa zijn plekje liggen. Dan spelen we nog wat en zingen we liedjes. Samen met zijn knuffels uiteraard.

Hoe ziet jouw ideale zondag met je gezin er uit?
Met z’n drietjes wakker worden in het grote bed en op ons gemak ontbijten. Zondag is namelijk de enige dag waarop wij samen ontbijten. Extra gezellig dus! Daarna naar de kerk, familie bezoeken en dan heerlijk naar buiten. Meestal gaan we naar het strand of het bos.

Angela

“Liefde overheerst altijd, waardoor ik dingen veel beter kan relativeren”

Hoe hou jij het leven relaxt als ouder?
Ik voel me eigenlijk bijna altijd relaxt als mama. Natuurlijk zijn er soms lastige momenten. Zoals nu in deze fase waarin hij zijn eigen willetje ontdekt en soms goed van zich laat horen. Dan kan ik me soms niet meer inhouden. Maar gelukkig duren dat soort momenten altijd maar kort. Dat vind ik het mooie aan mama zijn; de liefde overheerst altijd waardoor je veel beter kunt relativeren. Kees en ik maken regelmatig tijd vrij voor elkaar, zodat we echt samen zijn. Een avondje uit eten bijvoorbeeld of zoals laatst een weekendje naar Barcelona. Aandacht blijven houden voor elkaar, dat vinden wij allebei heel belangrijk en het is ook nog eens super leuk!

Wat doe jij in het dagelijks leven aan ‘mindfulness’?
Bidden is mijn meditatie. Ook ga ik zo nu en dan naar een praise/worship concert. Dat is mijn ‘mindfulness’. Daarnaast vind ik het heerlijk om te wandelen in de natuur. Dat werkt voor mij zeer verhelderend.

“Ik heb letterlijk een dubbel-leven”

Wat weten veel mensen niet van jou?
Dat ik ‘Diplopie’ heb, oftewel dubbelzien. Dit betekent dat ik altijd alles dubbel zie. Ik heb al 3 oogoperaties gehad. De 1e operatie toen ik pas 4 jaar was. Maar helaas tot nu toe zonder resultaat. Zolang ik mij kan herinneren heb ik dit al en ik weet dus niet beter dan dat ik dit ‘dubbel’ leven heb. Afstanden zijn hierdoor moeilijk in te schatten. En ik heb dus al veel misstappen begaan. Zo heb ik altijd een goed excuus voor mijn soms onhandige gedrag. Het positieve hiervan is natuurlijk dat ik altijd 2 Ezra’s zie hihi 😉

Angela

Wat is je favoriete mantra?

LOVE
Always Protects
Always Trusts
Always Hopes
Always Perseveres
Love Never Fails
– 1 Korinthe 13 –

Wat heb jij tot nu toe geleerd over het moederschap?
Je ontdekt zoveel nieuwe dingen over jezelf. Vooral op een positieve manier vind ik. Zo ben ik een stuk relaxter sinds ik moeder ben. Het gaat namelijk toch altijd anders dan dat je in eerste instantie in je hoofd hebt. En voor een control freak als ik was dat echt even wennen. Maar nu ben ik er alleen maar heel blij om.

Wat is de belangrijkste tip die je een aanstaande moeder mee zou willen geven?
Hoe het avontuur als moeder zijn ook loopt, jouw gevoel, jouw emoties en de enorme liefde voor je kindje is genoeg.

Lieve Angela, wat bijzonder dat je Diplopie hebt. Ik had er nog nooit van gehoord. Mooi dat je dit deelt. En dat je zo relaxt bent geworden als moeder. Dat herken ik wel.

Volg Angela via Instagram. Of lees haar blogs op Babystraatje.nl

Nog meer inspirerende moms? Lees dan ook het verhaal van Jamilla, die op ziet tegen de bevalling van haar 3e kindje.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Top