loader image
Mindset coach Janne
Inspirerende moms

Mindset coach Janne: “Ik besluit iedere dag wie ik wil zijn en hoe ik wil zijn”

Ik vind het super leuk om in gesprek te gaan met andere mooie moeders. In de rubriek Inspirerende Moms vertellen andere mama’s dan ik over het moederschap. Hoe gaat het er bij iemand anders thuis aan toe? Wat vindt een andere moeder belangrijk in de opvoeding? En wat voor leuke tradities of gewoontes heeft iemand met het gezin? Laat je inspireren. Vandaag: mindset coach Janne.

Even voorstellen. Ik ben Janne Schuijn, 28 jaar en ik woon in Zwolle samen met Felipe en ons zoontje Caiden (10 maanden oud). Ik heb een bedrijf in mindset coaching voor vrouwen.

Wat voor soort mama ben je? Wat kenmerkt jou als ouder?

“We doen wat goed voelt”

Nu Caiden nog klein is vind ik dit lastig om te beantwoorden. Het echte opvoeden is immers nog niet begonnen. Ik weet niet of ik een hele strenge of juist een hele makkelijke, lieve moeder ga zijn. Wel weet ik dat Felipe en ik geen standaard opvoedwijze zullen hebben. We trekken ons nu al niet zoveel aan van ‘hoe het moet’ of ‘hoe het hoort’. We doen gewoon wat goed voelt.

Mindset coach Janne

Wat neem je mee uit de opvoeding van je ouders?

Mijn vader is een hele nuchter man. Met een ‘doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’-mentaliteit. Mijn moeder is 3 jaar geleden overleden. Zij daarentegen was heel uitbundig. Ze zei gewoon wat ze dacht. Wat ik hiervan heb geleerd is dat je echt ‘the best of both worlds’ kunt hebben qua opvoeding. Je kunt heel erg in contact zijn met je gevoel, maar tegelijkertijd ook heel nuchter zijn. En dat is eigenlijk ook hoe ik zelf leef. Ik ben wat dat betreft de meest nuchtere mindset coach die je maar kunt treffen. Maar wel eentje die groots en over the top denkt.

Ik heb van mijn ouders ook vriendelijkheid meegekregen. Dit klinkt als iets heel simpels, maar het is zo belangrijk. Wees gewoon aardig en lief tegen iedereen.

Mindset coach Janne

Wat wil je je kinderen meegeven?

 “Laat je door niks tegen houden en trek je niks aan van de mening van een ander”

Eén van de dingen die ik ons zoontje wil meegeven is dat hij volledig kan leven zoals hij dat wil. Geen enkele droom is te groot. En je bent goed genoeg zoals je bent. Je hoeft niet eerst van alles te bewijzen. Eigenlijk is dat ook wat ik vrouwen in mijn coaching wil meegeven. Je ‘goed genoeg’ voelen moet van binnenuit komen. Wees niet afhankelijk van wat je al dan niet bereikt. Dat betekent overigens niet dat ik niet ambitieus ben. Maar het verschil is dat ik mij niet meer laat afleiden door beperkende gedachten. Laat je door niks tegenhouden en trek je niks aan van de mening van een ander. Dat wil ik Caiden ook meegeven.

Mindset coach Janne

Hoe ziet jouw ideale zondag met je gezin er uit?

Een dagje alleen maar doen waar we zin in hebben. Lekker relaxen, even naar buiten, een stukje wandelen of ergens wat eten. Soms werken we allebei nog even wat om de beurt. Dit klinkt misschien saai, maar wij vinden het heerlijk.

Hoe hou jij het leven relaxt als ouder?

Dat is wat mij betreft echt een mindset ding. Ik besluit iedere dag wie ik wil zijn en hoe ik wil zijn. En voor mij betekent dat relaxt zijn in de omgang en gewoon gezellig en energiek. Ongeacht of ik 6 uur heb geslapen (wat voor mij echt lang is) of maar 1 uur.

Mindset coach Janne

“Ik besluit iedere dag wie ik wil zijn en hoe ik wil zijn”

Wat doe jij in het dagelijks leven aan ‘mindfulness’?

Ik schrijf en lees elke dag. Daarnaast vind ik het belangrijk om elke dag stil te staan bij wie ik wil zijn. Ook in mijn werk houd ik mij bezig met een positieve mindset. Wat dat betreft loopt het als een rode draad door mijn leven.

Wat weten veel mensen niet van jou?

Veel mensen weten niet dat ik best veel heb meegemaakt. Een moeilijke, gewelddadige relatie, een schietpartij. Heftige dingen dus. Daarnaast heb ik een beetje smetvrees en ik kan ook echt neurotisch zijn. Maar de meesten zullen dit vast wel weten. Ik ben een open boek.

Mindset coach Janne

Wat is je favoriete mantra / quote / levensmotto?

“Alles is altijd perfect zoals het is en alles komt altijd goed”

Wat heb jij tot nu toe geleerd over het moederschap?

Niets wat ik nog niet wist. Ik ging er 100% van uit dat het moederschap iets heel emotioneels zou zijn en dat je een ongelofelijke band zou voelen met je kindje. Ik vind het fijn dat het moederschap voor mij heeft bevestigd dat ik nog steeds een eigen business kan runnen en mijn eigen leven kan hebben, ondanks dat ik nu mama ben. Het een hoeft het ander niet uit te sluiten. Je leven stopt niet wanneer je een kindje krijgt.

Mindset coach Janne

Wat is de belangrijkste tip die je een aanstaande moeder mee zou willen geven?

“Zelfs in de moeilijke momenten kan je nog steeds dankbaar zijn”

Laat je niet gek maken door duizenden verschillende adviezen en tips. Het zijn er teveel. En laat je vooral niet vertellen dat je je naast het moederschap niet meer kunt focussen op jezelf of op je werk. Ook al slaap je minder, of heb je het een keer zwaar, uiteindelijk komt het allemaal goed. Zelfs in de moeilijke momenten kan je nog steeds dankbaar zijn.

Lieve Janne, bedankt voor je inspirerende antwoorden. De positiviteit spat er van af. Ik vind je echt een powervrouw. 

Wil je nog meer inspiratie van Janne? Bekijk dan eens haar website of meld je aan voor haar gratis online training Manage je Mindset in 5 stappen. De mooie foto’s bij dit artikel zijn afkomstig van Janne’s Instagram

Wil jij ook een keertje jouw verhaal delen? Stuur dan een mailtje naar info@mindfulmoms.nl 

Lees het interview met de Inspirerende Mom van vorige week.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Top