loader image
Jamilla
Inspirerende moms

Mom Jamilla: “Ik zie op tegen de bevalling. Zelfs nu het de 3e keer is”

Ik vind het super leuk om in gesprek te gaan met andere mooie mama’s. In de rubriek Inspirerende Moms vertellen andere mama’s dan ik over het moederschap. Vandaag mom Jamilla. Ze werkt als designer styliste, fotografe en is zwanger van haar 3e kindje.

Ik ben Jamilla, 29 jaar oud en ik ben al 11 jaar samen met mijn man Robert, waarvan alweer 5 jaar getrouwd! Ik ben de trotse mama van Seff, van bijna 4 en Eza van bijna 2. Begin januari verwachten wij ons derde kindje, een meisje. Ik werk al 8,5 jaar bij Vingino Jeans als designer Styliste. Hier ontwerp ik de mini collectie Boys & Girls. Het is echt super leuk, creatief en gevarieerd werk wat ik met veel plezier 3 dagen in de week doe. Daarnaast ben ik sinds februari van dit jaar mijn eigen fotografie bedrijf begonnen; Salted. Dat is echt mijn passie. Ik krijg er zoveel energie van om gezinnetjes, kindjes en de liefde vast te mogen leggen.

Jamilla

“Ik vind het belangrijk om samen herinneringen te maken”

Wat voor soort mama ben je?
Ik hoop dat ik een lieve mama ben voor mijn kinderen. Ik hou veel van knuffelen met mijn jongens en om ze te overladen met kusjes. Iets waar ze meestal geen zin in hebben. Nu ik zwanger ben heb ik helaas iets minder geduld dan ik zou willen haha.

jamilla

Wat neem je mee uit de opvoeding van je ouders?
Dat je mag zijn wie je bent. Het is niet erg om anders te zijn. Wees trots op wie je bent.

Wat wil je je kinderen meegeven?
Ik wil graag dat onze kinderen opgroeien in een warm gezin en dat we hen de wereld laten zien. Ik vind het belangrijk om samen herinneringen te maken en om onze kinderen te laten genieten van de kleine dingen.

Heb je bepaalde ritueeltjes met je kindje?
Op mijn vrije dagen komen de jongens gezellig bij mij in bed liggen zodra ze wakker worden. In het weekend ligt mijn man er ook bij. We kijken dan samen nog even wat Netflix op televisie en gaan dan heel rustig naar beneden om een broodje te eten.

Jamilla

Hoe ziet jouw ideale zondag met je gezin er uit?
Mijn ideale zondag is een dag waarop we heerlijk ontspannen en vooral niet te veel moeten haasten. Dus rustig (maar vast veel te vroeg) wakker worden in het grote bed. Samen croissantjes en warme broodjes eten. En dan heerlijk met mijn mannen (en straks ons meisje erbij) naar het strand of naar het bos toe. Lekker 25 graden buiten, verder heb ik geen eisen haha 😉

“Het lukte niet altijd om hetzelfde ritme aan te houden. Maar dat is ook niet erg”

Hoe hou jij het leven relaxt als ouder?
Pff, niet. Haha ik doe mijn best. We proberen met veel dingen hetzelfde ritme te houden. Al lukt dit niet altijd, maar dat is ook niet erg. Elke avond gaan we rond hetzelfde tijdstip eten, douchen / in bad en naar bed. We merken dat onze jongens dit nodig hebben. En ook voor ons zelf is dit fijn. Het zijn echt een soort van de “3 R-en”. Hopelijk draait ons meisje straks hier makkelijk in mee.

Jamilla

Wat doe jij in het dagelijks leven aan ‘mindfulness’?
Op dit moment doe ik aan zwangerschapsyoga. Dit omdat ik nogal opzie tegen de bevalling. Ja, zelfs nu het de 3e keer is. Ik heb mijn ademhaling vaak hoog zitten en ga snel hyperventileren. Gelukkig gebeurt dit in mijn dagelijkse leven niet meer zo vaak. Maar met de bevalling van Seff heb ik dit heel erg gehad. Bij de bevalling van Eza ging het al iets beter. Ik hoop deze derde keer er straks nog beter op terug te kunnen kijken en dus mijzelf iets beter onder controle te kunnen houden.

Jamilla

“Ik ben erg onzeker over mijzelf”

Wat weten veel mensen niet van jou?
Lastig! Misschien dat ik mij snel druk maak om van alles? En dan vooral over wat anderen van mij vinden. Ik ben erg onzeker over mijzelf (zoals vele vrouwen met mij). Ook al gaat dit wel steeds beter naarmate ik ouder word. Daarnaast ben ik heel slecht in het praten met mensen die ik niet ken. Ik zou dus bijvoorbeeld nooit op een verjaardag naast een vreemde gaan zitten en daar dan een gesprek mee beginnen. Ik weet mij dan vaak gewoon geen houding te geven en heb dan geen idee waarover ik zou moeten praten. Het is puur onzekerheid.

Jamilla

Wat is je favoriete mantra?

“Van liefde komt niets dan liefs”

Wat heb jij tot nu toe geleerd over het moederschap?
Dat elk kindje anders is. Of dat je je vaak over van alles druk maakt, maar dat dat meestal nergens voor nodig is. En absoluut je gevoel volgen is ook iets wat ik heb geleerd.

Jamilla

Wat is de belangrijkste tip die je een aanstaande moeder mee zou willen geven?
Geniet, van elke dag en nacht. Het is zo cliché maar echt waar, want het gaat verschrikkelijk hard. Maak veel foto’s en filmpjes voor later. De kleine dingetjes die je zo snel vergeet, zoals de geluidjes en de bewegingen vanaf het begin. Maak samen herinneringen en geniet.

Lieve Jamilla, wat mooi dat je zo eerlijk vertelt over je hyperventilatie en je angst voor de bevalling. Bedankt voor je pure antwoorden en prachtige foto’s. Ik wens jullie alle geluk als gezinnetje van 3 en blijf jullie zeker volgen!

Volg Jamilla via Instagram. En bekijk ook eens haar prachtige portfolio op haar website.

Nog meer inspirerende moms? Lees dan ook het verhaal van Emma, die juist buiten haar comfortzone de meest waardevolle lessen leert

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Top