loader image
Emma
Inspirerende moms

Mom Emma: “Juist buiten mijn comfortzone leer ik de meest waardevolle lessen”

Ik vind het super leuk om in gesprek te gaan met andere mooie mama’s. In de rubriek Inspirerende Moms vertellen andere mama’s dan ik over het moederschap. Vandaag mom Emma. Ze is een creatieve duizendpoot en is onder andere yogadocent.

Hoi, mijn naam is Emma Brasser, 31 jaar uit Amsterdam. Samen met mijn man Joey heb ik een zoontje van 15 maanden, Junip. Ik ben yin- en prenatal yogadocent. Daarnaast werk ik als freelance content creatief en fotograaf.

“Ik voel een ongekend gevoel van vertrouwen als moeder”

Wat voor soort mama ben je?
Dat vind ik lastig te zeggen, maar toevallig zei ik vanmiddag nog tegen een vriendin dat het me meevalt hoeveel zorgen ik me maak met betrekking tot mijn zoontje. Ik las ooit eens ergens dat iemand schreef dat je je vanaf het moment dat je moeder wordt, voor de rest van je leven zorgen zal maken. Dus ergens had ik dat wel een beetje ingecalculeerd. Maar ik voel eerder het tegenovergestelde: een ongekend gevoel van vertrouwen. We zijn ontzettend goed op elkaar ingespeeld. Als Junip bijvoorbeeld net heel ongelukkig dreigt te vallen (gemiddeld zo’n 10x per dag), dan pak ik hem altijd precies op tijd op vanuit een soort reflex. Soms sta ik er zelf ook versteld van, ik ben zelf namelijk best onhandig en bezeer mezelf voortdurend.

Emma

“Ik prijs mezelf gelukkig dat ik opgegroeid ben zonder social media”

Wat neem je mee uit de opvoeding van je ouders?
De vrijheid van expressie om te kunnen zijn en uitdragen wie je bent. Ik heb in mijn leven aardig wat jeugdculturen doorlopen in de zoektocht naar mijn identiteit. Van skater, tot alto en gabber, alles om me maar te kunnen afzetten tegen de gevestigde orde. Mijn ouders hebben mij daar nooit in geremd, hoewel dat in retrospect soms best had gemogen 😉 Ik prijs mezelf dan ook gelukkig dat ik ben opgegroeid in een tijdperk zonder social media. Ik hoop dat ik Junip ook de ruimte kan geven om zichzelf, op wat voor manier dan ook, te ontdekken en zijn plek op deze wereld te laten vinden.

Emma

Wat wil je je kinderen meegeven?

“Je bent perfect en helemaal genoeg zoals je bent”

Heb je bepaalde ritueeltjes met je kindje?
We hebben een redelijk uitgebreid bad-ritueel voor het slapen gaan. Niet zo lang geleden zijn we verhuisd naar een heel fijn huis waar we ook voor het eerst een bad hebben. Hiervoor woonden we op een mini-appartement waar het badderen bestond uit een wasmand met water in de woonkamer. Dat was best gezellig, maar het eindigde altijd in een waterballet. En het was toch echt een stuk minder ontspannen dan ons huidige badder-festijn.

Hoe ziet jouw ideale zondag met je gezin er uit?
Joey en ik werken beiden zelfstandig. Joey als acupuncturist en ik als freelancer en dat betekent dat we de luxe hebben om onze eigen uren in te delen. Mijn ideale zondag valt daarom vaak niet op een zondag, maar op een doordeweekse dag, omdat het dan overal veel rustiger is. Vaak rijden we dan naar het strand bij Wijk aan Zee en gaan we daar lekker wandelen en lunchen. Zeker als het weer lekker onstuimig is, met veel wind en een dramatisch wolkenpakket, vind ik het heerlijk daar.

Emma

“Ik vind het belangrijk om mij naast ‘mama’ ook ‘vrouw’ en ‘mens’ te voelen”

Hoe hou jij het leven relaxt als ouder?
Door mijn yoga practise. Ook al heb ik daar enorm op moeten inleveren sinds de geboorte van Junip. Verder blijf ik ook relaxt door samen leuke dingen te blijven doen. Lekker uit eten of met vrienden afspreken om heel even uit die altijd-aan-zorgrol te stappen en je naast mama ook weer even vrouw en mens te voelen.

Emma

Wat weten veel mensen niet van jou?
Ik ben een redelijk open boek, dus verborgen levens heb ik niet. Maar ik denk dat veel mensen soms niet weten, of misschien niet begrijpen, wat ik precies doe. Enerzijds werk ik als yogadocent en anderzijds als freelance creatief. Dat houdt in dat ik veel verschillende dingen doe. Het ene moment adviseer ik merken hoe ze zich het beste kunnen positioneren op social media, schrijf ik teksten en ontwerp ik visuals. En een ander moment fotografeer ik een bruiloft of organiseer ik yogaretreats in Italië. Voor mij is dit een perfecte balans. Ik word heel gelukkig van variatie. Maar vooral ook van de vrijheid om zoveel dingen te kunnen doen waar ik blij van word én tegelijkertijd genoeg tijd over te houden voor mijn gezin.

Emma

Wat is je favoriete mantra?

“Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan” – Pippie Langkous.

Ik doe redelijk vaak dingen buiten mijn comfortzone, dat is een van mijn drijfveren. Heel vaak heb ik daar op het moment zelf best een beetje spijt van, maar achteraf gezien bieden juíst die momenten me de meest waardevolle lessen.

Wat heb jij tot nu toe geleerd over het moederschap?
Het ouderschap is voor mij één grote practise van loslaten. Dat begon al bij mijn bevalling, die ongeveer het tegenovergestelde verliep als dat ik van tevoren had gehoopt. Daarnaast is het voor mij een enorme spiegel. Ik leer zo ontzettend veel over mezelf, maar ook over mijn man, onze relatie en het leven is zijn algeheel. Ook is er niets dat me zo in het moment brengt als mijn kind. Oftewel, mijn grootste les in mindfulness.

Emma

Wat is de belangrijkste tip die je een aanstaande moeder mee zou willen geven?

Je doet het goed, heb maar vertrouwen.

Lieve Emma, super om te lezen hoe puur en open je in het leven staat. En je creatieve veelzijdigheid vind ik heel inspirerend. Wat je zegt over loslaten klinkt zo herkenbaar, ook mijn bevalling verliep het tegenovergestelde van wat ik had gehoopt. Bedankt voor je mooie antwoorden.

Volg Emma via Instagram. En bekijk ook eens haar prachtige portfolio op haar website.

Nog meer inspirerende moms? Lees dan ook het verhaal van Femke en haar lang gekoesterde kinderwens.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Top