loader image
Baby & Mom

Moederdag: 4x dit vind ik mooi aan mama zijn

Vandaag is het Moederdag! Mijn 2e alweer als mama. Wat ben en blijf ik dankbaar dat ik dit mee mag maken. Want moeder zijn is gewoon het mooiste wat er is.

Het leert je loslaten

Vanaf het moment dat ik zwanger wou worden, leerde die kleine mij al een les. Je hebt er geen controle over. Het is de natuur en het komt wanneer het voor jou het juiste moment is. En dat is voor een control freak als ik een hele wijze les. Toen Cas er eenmaal was, merkte ik al snel dat ik vanaf nu iedere dag zo moest nemen zoals hij kwam. Met kinderen loopt je dag namelijk lang niet altijd zoals gepland. En als je er over nadenkt, is dat eigenlijk helemaal niet zo erg.

Moederdag Cas op bed

Het houdt je een spiegel voor

Van die kleine trekjes bij je kindje, die je toch wel heel bekend voorkomen… Herkenbaar? Ik kan bijvoorbeeld best ongeduldig zijn en af en toe zie ik dat ook bij Cas. Nu al! Hij is nog maar 1,5 jaar. Maar ook het dromerige en het zachtaardige herken ik van mijzelf. Heel bijzonder om te zien.

Het laat je in het moment leven

Ik vind het altijd zo leuk om te zien hoe Cas ergens helemaal in kan op gaan. Of hoe hij zich kan verwonderen over simpele dingen. Dat zouden wij als volwassenen ook vaker moeten doen. Er is zoveel moois te zien, waar wij als volwassenen gewoonlijk snel voorbij rennen.

Moederdag zwembad

Het leert je wat je echt belangrijk is in het leven

Soms zijn er van die dagen waarop alles mis lijkt te gaan. De sleutel van mijn fiets breekt af, vervolgens mis ik de bus en op mijn werk was ik die ene belangrijke deadline vergeten. Irritatie alom. Met mijn hoofd nog vol frustratie kom ik thuis en doe ik de voordeur open. Daar staat hij met een lach voor oor tot oor: mijn lieve kleine Cas. Ik ben alles meteen vergeten en ik realiseer mij weer: er is maar één ding echt belangrijk in het leven.

Fijne moederdag!

Moederdag mama en baby

Benieuwd wat ik tot nu toe heb geleerd over het moederschap? Lees mijn tips in de first time mommy peptalk.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Top