loader image
Musthaves & DIY Zwanger worden & zijn

Babyuitzetlijst: Deze 7 handige items staan er niet standaard op

Ben je zwanger? Dan heb je vast al wel eens een babyuitzetlijst bekeken. Een lijst met onmisbare items voor als je kindje er straks is. En wat heeft zo’n klein wezentje toch eigenlijk veel nodig! Van sommige producten kom je er echter pas tijdens het moederschap achter hoe handig ze zijn. Ik deel vandaag mijn favoriete producten met je, die niet op de standaard babyuitzetlijst staan. 

De draagzak

Als ik mijn favoriete babyproduct moest uitkiezen, dan zou ik meteen mijn draagzak noemen. De nummer 1 van mijn babyuitzetlijst. Want wat is dat een fijn product. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je baby. Jij je handen vrij en je kindje veilig en geborgen tegen jouw warme huid aan. Ideaal toch? Eerder schreef ik al uitgebreid over mijn favoriete draagzakken. Mijn favorieten zijn de Marsupi en de Tula. Maar zo zijn er natuurlijk nog tientallen merken in allerlei prijscategorieën. Ongeacht welke draagzak je koopt: lees je in ieder geval in over ergonomische draagzakken. Ergonomisch dragen bevordert een prettige draagervaring voor zowel jou als je kindje.

Prijs: De Marsupi kost ongeveer 72,00 euro. De Tula is wat duurder. Ongeveer 140,00 euro

babyuitzetlijst draagzak marsupi

En inbakerdoek

In mijn blog over producten die doorslapen bevorderen schreef ik laatst al over de inbakerdoek. Ik vind het een super fijn item en had echt het idee dat Cas er ’s nachts beter door sliep. Overdag gebruikten we hem meestal niet, omdat de slaapjes van Cas soms kort waren (30 minuten). Ik vond het dan teveel gedoe om hem steeds weer helemaal in en uit de doek te halen.

Er zijn een hoop inbakerdoeken op de markt. Persoonlijk zou ik die van Pacco aanbevelen.

Prijs: Ongeveer 49,95 euro

babyuitzetlijst inbakerdoek

De Wubbanub

Cas moest in het begin helemaal niets van speentjes hebben. Welk exemplaar ik ook aanbood. Hij floepte ze meteen weer uit zijn mond. Nu was het ook niet de bedoeling om Cas de hele dag met een speen rond te laten lopen, maar als onderdeel van zijn slaapritueeltje vond ik het wel een fijn ding. En zo raadde een vriendin mij uiteindelijk de Wubbanub aan. Een speentje met daar aan vast een knuffeltje.

Het is een prijzig speentje. Maar ik vind hem het geld meer dan waard. Het is tot nu toe namelijk het enige speentje dat Cas in zijn mond houdt. Waarschijnlijk omdat hij ondertussen het knuffeltje kan vasthouden. Het speentje geeft hem veel geborgenheid en ik heb zelfs een tweede aangeschaft voor bij de opvang.

De Wubbanub is verkrijgbaar met verschillende knuffeltjes en is in 2014 verkozen tot Beste Babyproduct.

Prijs: 26,95 euro

babyuitzetlijst wubbanub

De stoomsterilisator

Dit is nou typisch zo’n product waarvan ik eerst dacht dat het echt overbodige luxe was. Je kunt flesjes toch immers prima uitkoken? Tot dat mijn schoonmoeder ons een stoomsterilisator cadeau deed. Toen merkte ik pas het verschil. Het steriliseren van de flesjes ging nu nog gemakkelijker! Je doet de flesjes in de bak, gooit er 100ml water bij. En vervolgens zet je de bak op 600 Watt voor 6 minuten in de magnetron. Je flesjes zijn meteen gesteriliseerd. Daarna zet je de flesjes op een doek of op een droogrekje (zie het volgende kopje) te drogen (of je droogt ze meteen af).

Prijs: Vanaf 12,95 euro

Tip: Kijk ook eens bij een tweedehandswinkel voor een stoomsterilisator

babyuitzetlijst stoomsterilisator avent

Een droogrekje

In het begin zette ik de flesjes van Cas altijd te drogen op een hydrofiele doek op het aanrecht. Maar het kwam zo vaak voor dat ik de flesjes per ongeluk omstootte. En dan kon ik ze weer opnieuw steriliseren. Wat een gedoe. Uiteindelijk kocht ik dit leuke droogrekje. Ik ben er nog steeds super blij mee.

Er passen ongeveer 6 flessen op (inclusief speentjes). Het water kan goed uit de flesjes lopen, terwijl de witte bak het water opvangt. En hij kan in de vaatwasser. Daarnaast staat het rekje ook nog eens leuk in je interieur.

Prijs: 28,81 euro

babyuitzetlijst droogrekje

Een handkolf

Scroll nu niet meteen verder nu je het woord ‘handkolf’ ziet staan 😉 Toen ik zwanger was had ik nooit kunnen bedenken dat ik dit ding zou gaan gebruiken. Maar wat is het aanrader! Ik kolfde er sneller en meer mee. En je bent niet afhankelijk van elektriciteit. Ook handig als je onderweg een keer wilt kolven dus. In mijn blog over borstvoeding lees je meer over de handkolf (+ nog andere borstvoedingstips).

Prijs: 37,99 euro

babyuitzetlijst handkolf Avent

Hydrofiel klemmen

Last but not least: de hydrofiel klemmen. Ook deze mogen niet ontbreken op je babyuitzetlijst. Met deze klemmen kan je eenvoudig een hydrofiele doek aan je maxicosi of kinderwagen vast maken. Op die manier bescherm je je kindje tegen de zon of je schermt je kindje er mee af wanneer hij in de wagen slaapt. Met de klemmen voorkom je dat je doek wegwaait en je kunt de doek er op verschillende manieren mee vastmaken aan de wagen.

Ik kocht destijds klemmen in de vorm van witte schelpjes, van het merk Isi Mini. Maar ze lijken nergens meer verkrijgbaar. Lodger en Cloby verkopen ook hydrofiel klemmen of ‘swaddle clips’.

Prijs: Vanaf 9,90 euro

babyuitzetlijst hydrofiel klemmen

Welke items van je babyuitzet vind jij onmisbaar? Deel ze hieronder.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Top