loader image
Baby & Mom

Dit zegt het sterrenbeeld over het karakter van je kindje

Bijna mijn hele zwangerschap dachten we dat we een klein Schorpioentje zouden krijgen. Mijn uitgerekende datum was namelijk 6 november. Maar ons zoontje werd wat eerder, op 12 oktober, geboren. Cas zijn sterrenbeeld is dus Weegschaal. De moeder van een vriendin van mij (zij is astrologe van beroep), maakte ter ere van zijn geboorte een uitgebreide horoscooptekening. Zo bijzonder en leuk om te lezen. Benieuwd wat het sterrenbeeld van jouw kindje zegt over zijn of haar karakter? Je leest het hieronder.

Ram

21 maart – 20 april

De kleine Ram zit vol energie. Dit raakt hij kwijt door lekker te rennen, in de tuin te spelen of te stoeien. De kleine Ram houdt van avontuur en is een echte verkenner. Ze zijn spontaan, strijdlustig en kunnen soms fel reageren. Geduldig wachten is niet de sterkste kant van de kleine Ram. Leer je kindje samenwerken en op zijn beurt te wachten, zodat hij een betere balans vindt tussen zijn eigen wereldje en dat van anderen.

Stier

21 april – 20 mei

De kleine Stier is een zachtaardig en geduldig kind. Hij heeft behoefte aan zekerheid en gaat beheerst en bedachtzaam te werk. Probeer de Stier niet op te jagen. Want dan kan hij koppig worden. Stiertjes houden van muziek, van kunst en de natuur. Ze houden er van om creatief bezig te zijn of om lekker in de aarde te vroeten.

Tweelingen

21 mei – 22 juni

Tweelingen zijn vrolijke en communicatieve kinderen. Ze zijn nieuwsgierig, willen van alles uitproberen en kletsen vaak de oren van je hoofd. De kleine Tweeling is ook wispelturig en vlinderachtig. Probeer daarom de concentratie te stimuleren door je kindje rustig de tijd te geven om iets te bekijken, voordat jullie weer verder gaan.

Kreeft

21 juni – 22 juli

De kleine Kreeft is een lief en gevoelig kind. Ze zijn fantasierijk, zorgzaam en schuchter. Je kindje kan eenkenig zijn en moet zich echt veilig voelen om zijn ware aard te laten zien. Door samen sociale activiteiten te ondernemen, stimuleer je je kindje om iets minder afhankelijk te zijn.

Leeuw

23 juli – 23 augustus

Jouw kleine Leeuw staat graag in het middelpunt van de belangstelling. Ze zijn over het algemeen zelfverzekerd, spontaan en trots. Maar ze kunnen ook behoorlijk veel aandacht vragen en implusief reageren. Laat je kindje inzien dat andere kindjes verdrietig worden als hij onaardig doet. Zo leert hij rekening te houden met anderen.

Maagd

24 augustus – 23 september

De kleine Maagd is een pietje precies. Hij houdt van structuur en heeft oog voor detail. De Maagd is een lief kind, dat mama graag helpt in het huishouden. Stimuleer je kind hierin, door hem of haar ook even in de pan te laten roeren of de theedoek aan te laten geven.

Weegschaal

24 september – 23 oktober

Weegschaal kinderen zijn lief, vriendelijk en houden van harmonie. Ze kunnen gevoelig zijn voor spanningen in huis. Weegschaal-kindjes houden van één-op-één contact en vinden het erg fijn wanneer papa of mama iets samen met hen doet.  Met hun oog voor schoonheid houden ze van muziek, dansen en tekenen.

Schorpioen

24 oktober – 22 november

De kleine Schorpioen vindt het erg leuk om nieuwe dingen te leren. Ze zijn fantasierijk en kunnen mysterieus en verlegen zijn. Maar tegelijkertijd zijn ze ook vastberaden en volhardend. Probeer de kleine Schorpioen dan ook niet altijd zijn zin te geven, maar leg op een vriendelijke, duidelijke manier uit waarom iets niet mag.

Boogschutter

23 november – 21 december

De Boogschutter is een avontuurlijk kind. Ze zijn nieuwsgierig en willen graag dingen ontdekken. Luisteren is niet de sterkste kant van de Boogschutter. Ze kunnen best eigenwijs zijn. Help je kleine Boogschutter door duidelijke grenzen te stellen, zonder hem teveel te beperken.

Steenbok

 22 december – 19 januari

De kleine Steenbok houdt van structuur en is al vroeg zelfstandig. Hij is geduldig, ondernemend en een harde werker. Maar ook voorzichtig en serieus. Als ouder kan je je kindje stimuleren om ook eens lekker gek te doen, door met je Steenbokje te stoeien of grapjes uit te halen.

Waterman

20 januari – 19 februari

De kleine Waterman heeft veel behoefte aan vrijheid. Probeer je hem te belemmeren? Dan gaat hij tegendraads gedrag vertonen. Ze zijn onafhankelijk en willen graag dingen zelf doen. De kleine Waterman is vindingrijk en nieuwsgierig. Je doet hem dus een groot plezier met afwisseling en avontuur.

Vissen

20 februari – 20 maart

Met een Vissen kindje heb je een gevoelig persoontje in huis. Ze zijn creatief, muzikaal en hebben vaak een levendige fantasie. Met zijn gevoelige karakter leven Vissen erg mee met anderen en pikken ze spanningen in huis snel op. Geef je kindje af en toe de ruimte.

Wist je dat astrologie zo veel meer is dan alleen het sterrenbeeld van je kindje? De stand van de maan en alle andere planeten horen bijvoorbeeld ook bij de horoscooptekening van je kleintje. Wil jij een keer een horoscooptekening laten maken of cadeau geven? Dan kan dit onder andere via Floor Kurstjens.  

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Top