loader image
Inspirerende moms

Wasbare luiers, samen slapen en draagdoeken. Mama Jessica vertelt

Ik vind het super leuk om in gesprek te gaan met andere mooie mama’s. In de rubriek Inspirerende Mama’s vertellen andere moeders dan ik over het moederschap. Hoe gaat het er bij iemand anders thuis aan toe? Wat vindt een andere moeder belangrijk in de opvoeding? En wat voor leuke tradities of gewoontes heeft iemand met het gezin? Laat je inspireren en lees verder.

Even voorstellen. Mijn naam is Jessica, 28 jaar. Ik ben gelukkig getrouwd met Frederick (sinds 5 juli 2014) en we wonen in Lede, in ons eigen huisje. Echt samen zijn we al sinds 2010. In totaal dus al 8 jaar. Samen hebben we 2 zonen: Florian (29 mei 2015) en Felix (28 februari 2018). Ik ben kleuterjuf van beroep – maar ik ben nu al eventjes thuis door mijn zwangerschap.

Wat voor soort mama ben je? Wat kenmerkt jou als ouder?

“Wasbare luiers, samen slapen en draagdoekverslaafd”

Ik probeer mijn kinderen bewust op te voeden, tot zover mogelijk. Mijn oudste zoon heeft borstvoeding gekregen tot hij 2,5 jaar was. Daarna is hij zelf stilaan gaan afbouwen. Ik was toen zwanger van Felix. Na de geboorte van zijn broer heeft hij nog een paar keer gedronken, maar nu vraagt hij het eigenlijk niet meer. Verder doen we aan de Rapley-methode, hebben we wasbare luiers gebruikt en ben ik een grote draagdoekenfan. Daarnaast hebben we altijd samen geslapen. Allemaal dingen die ik nu bij Felix opnieuw ga doen.

Wat neem je mee uit de opvoeding van je ouders?

“Ik kon met mijn ouders over alles praten”

Mijn ouders hebben altijd heel erg hun best gedaan. Ik heb een goede opvoeding gehad als kind. Maar mijn ouders rookten wel en dat is iets wat ik echt niet wil bij mijn kinderen. Wie bij ons op bezoek komt, rookt sowieso buiten. 🙂

Mijn ouders zijn gescheiden toen ik ongeveer 12 jaar was. Daarna werd ik enorm vrij gelaten en mocht ik als tiener zo goed als alles doen wat ik wou. Maar de band met allebei mijn ouders is altijd heel goed gebleven. Ik kon met zowel mijn mama als papa over alles praten. Zo’n band hoop ik ook met mijn zoons te hebben.

Wat wil je je kinderen meegeven?

Ik wil mijn kids leren om zelf keuzes te maken en te leren van hun fouten. Alles is bespreekbaar. Dat vind ik belangrijk!

“Ik wil dat ze weten dat ze met alles bij mij (en mijn man) terecht kunnen”.

Ik wil hen leren om zichzelf te zijn, om een goed persoon te worden in deze wereld. Met respect voor alles en iedereen. Ik wil dat ze vertrouwen hebben in zichzelf en in anderen. Ook vind ik het belangrijk dat ze niet alles vanzelfsprekend vinden. En dat ze soms ook moeten ‘werken’ voor iets of anderen moeten helpen om iets te bereiken.

Heb je bepaalde ritueeltjes met je kindje(s)?

“We hebben een uitgebreid slaapritueel”

We doen een poppenspelletje samen met papa en een verhaaltje van mij. Daarna verstopt Florian zijn flesje melk ergens in zijn bed. Dan doen we samen ‘Hocus Pocus Pats’. Ik maak altijd wel een foutje en zeg bijvoorbeeld ‘hocus pocus poes’. Hij verbetert mij dan. Net zolang tot dat ik het goed zeg. ‘Dat is beter’ zegt hij dan. Wanneer we het flesje gevonden hebben, drinkt hij lekker zijn melk. We doorlopen zijn dag en bedenken welke dag het morgen is. En of er iets speciaals te gebeuren staat. Na zijn flesje, knuffelen we even en dan valt hij al snel in slaap. <3

Hoe ziet jouw ideale zondag met je gezin er uit?

“Als we maar samen zijn”

We gaan wandelen in het bos (met Felix in de draagdoek), naar de speeltuin met Florian of met z’n allen een film kijken.

Als we maar samen zijn en Florian zich amuseert. Felix is nog wat klein…

Hoe hou jij het leven relaxt als ouder?

Ik geniet enorm van het mama-zijn. Maar ik genoot wel van de rust toen Florian eenmaal naar school ging. Dan had ik even wat tijd voor mezelf. Tijd om wat te naaien bijvoorbeeld. Dit is iets wat ik heel graag doe, maar waar ik weinig tijd voor vind. Alle tijd gaat nu naar mijn baby’tje.

Wat doe jij in het dagelijks leven aan ‘mindfulness’.

Ik doe eigenlijk niks speciaals 🙂

Wat weten veel mensen niet van jou?

Geen idee, ik denk dat de meesten wel weten hoe ik ben. Veel van mijn vriendinnen komen bij mij voor tips over wasbare luiers of dragen. Ze weten ook dat ik lang borstvoeding heb gegeven. En dat ik niet gediend ben van commentaar. Ik maak mijn eigen keuzes als mama.

Als persoon ben ik nogal perfectionistisch. Ik heb alles graag tip top. Behalve op huishoudelijk vlak – ik hou niet zo van poetsen ?

Wat is je favoriete mantra / quote / levensmotto?

“Don’t dream your life, but live your dream”

Wat heb jij tot nu toe geleerd over het moederschap?

Dat het niet altijd rozengeur en maneschijn is. Maar dat je als mama onvoorwaardelijke liefde hebt voor je kindjes en dat je dit ook terugkrijgt. Echt bijzonder hoeveel liefde je kan geven/krijgen. Ook al ben ik nog zo moe en word ik soms gek van mijn grootste jongen, ik zou alles voor hen doen!

Wat is de belangrijkste tip die je een aanstaande moeder mee zou willen geven?

Volg je gevoel! Je kan wel luisteren naar tips van anderen, maar uiteindelijk ben jij de mama van dat kleine wondertje dat in je buik groeide. Alleen jij weet wat het beste is voor hem/haar.

Lieve Jessica, bedankt voor je mooie verhaal. Ik vind het heel leuk om te lezen dat je zo’n draagfan bent. En door je enthousiasme over wasbare luiers, wil ik mij hier ook eens in gaan verdiepen. Ik ga het binnenkort een keer proberen en er een artikel over schrijven 🙂

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Top