loader image
Baby & Mom Yoga & mediteren

Mediteren: ik deed het voor het eerst en zo vond ik het

Soms ben ik zo druk bezig met honderdduizend dingen tegelijk. Herkenbaar? Boodschappenlijstjes maken, op tijd naar m’n werk, eten koken, een drankje doen met vriendinnen en nog snel een artikel schrijven wanneer Cas slaapt. Ik besloot mijn hoofd leeg te maken en mediteren eens te proberen.

Voor het eerst mediteren

Het begon op Tenerife. Terwijl Cas zijn middagdutje deed, merkte ik dat ik alweer druk bezig was om deze ‘beperkt beschikbare me-time’ zo vol mogelijk te proppen. Even snel mijn social media checken, een stukje schrijven en een boek lezen. Super leuk. Maar op een bepaalde manier toch ook stressvol. Ik ging op een stoel in de zon zitten, met uitzicht over de zee en ik besloot een timer in te stellen op mijn telefoon. Wel 2 minuten. Vervolgens deed ik mijn ogen dicht en deed ik helemaal niks. Alleen genieten van het moment en luisteren naar de zee.

Na twee minuten opgeladen

Twee minuten. Dat lijkt natuurlijk niks. Maar ik merkte dat het toch best lang duurt als je even helemaal niets doet. We zijn het gewoon nauwelijks meer gewend in deze maatschappij om even stil te staan. En om gewoon ’te zijn’ en te ervaren. Toen de timer afging en ik mijn ogen weer open deed, was ik blij verrast met het resultaat. Ik voelde me een stukje relaxter en opgewekter. Dit had ik niet verwacht.

Mediteren voor rust en inzicht

Thuis in Nederland heb ik besloten om verder te gaan met mijn ‘meditatie-experiment’. Mijn hoofd loopt soms zo over van creativiteit. Maar door de korte meditaties die ik tot nu toe heb gedaan, merkte ik dat ik ruimte in mijn hoofd creeërde. En dat ik, door even dat ene momentje rust te nemen, juist meer ideeën en inzichten kreeg. Reden genoeg dus om mij verder te verdiepen in de wondere wereld van het mediteren 🙂  Ik heb mij daarom aangemeld bij de online meditatiecursus van Toutes La Vie. Ik ben zo benieuwd hoe het zal zijn! Natuurlijk hou ik jullie op mijn blog op de hoogte van mijn ervaringen.

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Top