loader image
Baby & Mom Hotspots

Villa Zebra: kunst voor kinderen

Het is super leuk en leerzaam om je kindje spelenderwijs met kunst in aanraking te laten komen. Kindermuseum Villa Zebra in Rotterdam helpt je hier een handje bij. In dit museum zie je telkens twee wisselende tentoonstellingen in een bepaald thema. Eén voor peuters & kleuters van 3 t/m 6 jaar en één voor oudere kinderen van 7 t/m 12 jaar. Villa Zebra nodigde mij uit om een kijkje te nemen bij de huidige tentoonstelling voor oudere kinderen: Ticket to do Toekomst.

Een ticket to de toekomst

Wat is de toekomst eigenlijk? Hoe zouden we er dan uit zien? En is ons eten dan nog hetzelfde? Het zijn allemaal vragen die aan de kinderen worden gesteld wanneer we de tentoonstelling binnen gaan. Dan krijg je soms de mooiste antwoorden. Want over 3000 jaar is toekomst. Maar morgen ook, merkt een kindje terecht op.

Bij Villa Zebra worden de kinderen uitgedaagd om zelf te observeren en mee te denken. De kunst is redelijk abstract. Maar door de kinderen veel vragen te stellen, begint de kunst voor hen te leven. We zien een mens en spullen in de toekomst, een film over robot-insecten en in één ruimte zelfs een reuze hamburger van de toekomst (met dinosaurus-vlees!).

De toekomst tekenen en knutselen

Bij Villa Zebra gaan kinderen ook zelf aan de slag. Want hoe ziet de toekomst er eigenlijk uit? Wonen we nog steeds hier op aarde of kan je misschien vliegen? Samen met een kunstenaar worden er robotdiertjes in elkaar geschroeft. En de kinderen tekenen hun toekomstbeeld op grote vellen papier. De tekeningen worden daarna op een grote wand gehangen, om vervolgens als inspiratie te dienen voor kunstenaars. Zij maken op basis van de tekeningen van de kinderen een grote muurschildering.

Tot slot maken we ook nog een ‘Vooruitblik’. Een blik gevuld met een foto van onszelf en een vingerafdruk. En wat dacht je van je lengte in touw. Dan kan je over 10 jaar precies zien hoe lang je 10 jaar geleden was. Een echte tijdscapsule dus, die we pas in 2028 mogen openmaken.

Wil je nog niet naar huis? Dan vind je bij Villa Zebra ook nog een speelhoek en kasten vol met boeken. Ook kan je er voor 10,- euro per kind een verjaardagsfeestje vieren, inclusief limonade en lekkers.

De tentoonstelling Ticket to de Toekomst is nog t/m 3 maart 2019 te zien.

Is jouw kindje nog te jong voor Villa Zebra? Je kunt ook met een baby naar het museum. Benieuwd hoe ik dit vond? Lees mijn blog How to survive een museum met je baby.

Algemene informatie Villa Zebra

Adres:

Villa Zebra
Stieltjesstraat 21
3071 JV Rotterdam

Entree: De entree is voor volwassenen en voor kinderen (vanaf 3 jaar) 8,- euro per persoon. Dit is inclusief alle workshops en activiteiten.

Openingstijden: woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 12:00 tot 17:00 uur

In de schoolvakanties (regio midden) is Villa Zebra ook open op dinsdag en donderdag

OV: Metrohalte Wilhelminaplein, Rotterdam

Parkeren: voor de deur of in de straat. Op zondag is het gratis parkeren

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Top