loader image
Budget bruiloft chateau
Baby & Mom

Budget bruiloft: zo bepaar je op je Wedding Weekend

Ivan en ik zijn vandaag alweer 3 jaar getrouwd ♥ Wat gaat de tijd toch snel! Speciaal voor onze trouwdag deel ik vandaag een aantal foto’s van onze onvergetelijke dag. Én ik vertel je hoe je met een beperkt budget toch een heel weekend lang (!) je bruiloft kunt vieren. Zo organiseer jij jouw budget bruiloft.

Budget bruiloft tip 1: Skip de wedding planner

Ik denk nog altijd met veel plezier terug aan ons Wedding Weekend. Ik vond de voorbereidingen destijds bijna even leuk als de dag zelf. Want wat hebben we een voorpret gehad met z’n allen. Ik ben echt een planner en een perfectionist en ik vond het daarom super leuk om onze bruiloft tot in de puntjes helemaal zelf te organiseren. Ik hield alles bij een Word-bestand. Van onze ideeën tot aan de gastenlijst en de uitgaven. En daar heb je meteen Budget Bruiloft tip nummer 1 te pakken: bespaar op een wedding planner. Dat kan je toch makkelijk zelf allemaal?

Budget bruiloft auto

Budget bruiloft tip 2: Huur een trouwjurk

Samen met mijn moeder en schoonmoeder bezocht ik verschillende trouwjurkenwinkels en heb ik prachtige jurken gepast. Maar aan deze jurken hing ook een prachtig prijskaartje. Je betaalt zo 2000,- euro  voor een trouwjurk die je vervolgens nooit meer draagt. En dat vind ik echt zonde. Mijn motto was daarom: ‘Ik geef liever extra geld uit aan het eten voor onze gasten, dan aan een jurk die daarna in de kast hangt’. En zo besloot ik mijn trouwjurk te huren via Sara’s Bridal in Amsterdam. Eerst hield ik het voor mezelf dat ik de jurk gehuurd had. Maar toen ik het later aan een aantal mensen vertelde, kreeg ik zulke enthousiaste reacties! Voor enkele honderden euro’s droeg ik het hele weekend mijn allermooiste trouwjurk ter waarde van een paar duizend euro ♥ Echt een aanrader dus.

Budget bruiloft jurk

Budget bruiloft tip 3: Gebruik de kwaliteiten van je vrienden

Wat is er nou leuker dan samen één groot feest organiseren? Veel van onze familie en vrienden hebben geholpen met het creëren van onze onvergetelijke dag. Zo is een goede vriend van ons fotograaf. Voor een zacht prijsje was hij er het hele weekend bij om alles vast te leggen. Een aantal van de foto’s die je bij deze blog ziet zijn van hem.

Budget bruiloft detail jurk

Twee van onze andere vrienden zijn chefkok of hebben veel ervaring in de keuken. Op de 2e dag van ons wedding weekend verzorgden zij een heerlijk 3-gangen diner van top kwaliteit. En de muziek werd op de eerste dag van onze bruiloft verzorgd door mijn getalenteerde vroegere buurmeisje Joia. Dit zijn slechts een paar voorbeelden van wat vrienden en familie voor ons hebben gedaan die dagen ♥

Budget bruiloft chateau

Budget bruiloft tip 4: Wees creatief

Pinterest was mijn beste vriend tijdens het organiseren van onze bruiloft. Die website staat vol met de leukste ideeën. Want je hoeft het echt niet allemaal zelf te bedenken. Zo maakten we onder andere een houten bruiloft bord, menukaarten en giftbags.

Budget bruiloft bordje

Budget bruiloft tip 5: Hou het klein

Wat wij het allerliefste wilden was een ongedwongen bruiloft waarbij iedereen er de hele tijd bij kon zijn. En we wilden daarbij geen onderscheid maken tussen ‘dag-gasten’ of ‘avond-gasten’. Het moest een bruiloft worden waarbij iedereen mee kon eten én kon blijven slapen. Omdat dit heel veel geld had kunnen kosten, kozen we er voor om alleen onze familie en onze allerbeste vrienden uit te nodigen. Zo konden we onze gasten alles bieden wat we voor ogen hadden.

Budget bruiloft vrienden en familie

Budget bruiloft tip 6: Kies de juiste locatie

Ivan en ik hebben redelijk wat locaties bekeken. Maar wat we op de meeste plekken zo jammer vonden was dat je eigenlijk niks zelf mag doen. De catering wordt vaak verzorgd door de locatie zelf, gasten kunnen meestal niet blijven slapen en je wordt bijna altijd rond een bepaalde tijd weer ‘weggekeken’. Wij wilden een locatie waar we lekker onze eigen gang konden gaan. En na lang zoeken vonden we dan eindelijk onze droomlocatie: Chateau Thermes de Cugnon. Een prachtig chateau in de Ardennen, met onder andere een enorm stuk grond, 15 slaapkamers, 13 badkamers, een verwarmd binnenzwembad, een sauna én 2 buitenjacuzzi’s. Wat wil je nog meer?

Budget bruiloft chateau

En zo werd onze droom werkelijkheid en beleefden we van 29 t/m 31 mei 2015 ons onvergetelijke Wedding Weekend. Een bruiloft organiseren kost meestal wel wat en onze bruiloft was zeker niet goedkoop, maar met bovenstaande tips hebben wij in ieder geval veel geld kunnen besparen. Heb je vragen over onze bruiloft? Deel ze hieronder of stuur een mailtje naar info@mindfulmoms.nl. Ik ben natuurlijk ook benieuwd naar jouw favoriete tips! 

You Might Also Like...

22 Comments

 • Reply
  Simone
  mei 30, 2018 at 7:40 am

  Tip: in Eindhoven zit een outlet met bruidsjurken, alles is onder de 800 euro. Daar komt mijn jurk ook vandaan en nog steeds vind ik het een plaatje!

  • Reply
   mindfulmoms
   mei 30, 2018 at 9:40 am

   Volgens mij heb ik die winkel wel eens gezien toen ik door Eindhoven reed. (Mijn ouders wonen in Brabant). Ann & John heet die toch? Leek mij een mooie winkel. Uiteindelijk heb ik toch een winkel dichter bij huis gekozen (Amsterdam) 😉

 • Reply
  Felice Veenman
  mei 30, 2018 at 7:59 am

  hele goede tips ! wij hebben destijds ook alles zelf gedaan en we hebben net als jullie precies gedaan wat wij leuk vonden…
  mijn trouwjurk was tweedehands…

  • Reply
   mindfulmoms
   mei 30, 2018 at 9:40 am

   Ook een goed idee, een tweedehands jurk 🙂

 • Reply
  Lodi
  mei 30, 2018 at 8:47 am

  Wat leuk om een heel weekend te vieren. Het is absoluut zo dat je het zo duur kan maken als je zelf wilt. Wij hebben gedaan wat we zelf leuk vonden en konden hier ook goed het budget op aanpassen.

  • Reply
   mindfulmoms
   mei 30, 2018 at 9:41 am

   Ja was echt super 🙂 🙂

 • Reply
  Janet | thatonetime
  mei 30, 2018 at 9:12 am

  Ik hoop in de toekomst een keer te mogen trouwen en je geeft handige en nuttige tips hiervoor. Lijkt me heerlijk om mijn eigen bruiloft te plannen!

  • Reply
   mindfulmoms
   mei 30, 2018 at 9:41 am

   Jaa het is zo leuk! Veel plezier in de toekomst 😉

 • Reply
  nicole orriens
  mei 30, 2018 at 9:14 am

  Trouwen hoeft echt niet duur te zijn. Soms zie ik zelfs mooie witte jurken bij Bonprix die geschikt zouden zijn als trouwjurk.

  • Reply
   mindfulmoms
   mei 30, 2018 at 9:41 am

   Ja het is maar net hoe creatief je zelf bent idd 🙂

 • Reply
  Blog en Beauty
  mei 30, 2018 at 9:22 am

  Dat zijn hele handige tips om het budget te houden. Ik had wel een trouwjurk gekocht omdat ik hem op maat moest laten maken voor mijn zwangere buik. Maar ik gebruikte wel de kwaliteiten van vrienden!

  • Reply
   mindfulmoms
   mei 30, 2018 at 9:42 am

   Wat bijzonder dat je trouwde toen je zwanger was. Wel zo handig om de jurk dan op maat te kunnen laten maken idd.

 • Reply
  Anja
  mei 30, 2018 at 10:45 am

  Wij hebben alles zelf gedaan en de jurk was tweedehands (eerste jurk was direct raak)

  • Reply
   mindfulmoms
   mei 31, 2018 at 6:59 am

   Wat super leuk dat jullie alles zelf hebben gedaan 🙂

 • Reply
  íngrid
  mei 30, 2018 at 1:18 pm

  ik denk dat vooral tip 4 wees creatief een hele goede tip is. als je maar out of the box denkt dan kan er best veel voor weinig

  • Reply
   mindfulmoms
   mei 31, 2018 at 6:59 am

   Helemaal waar 🙂

 • Reply
  Chicamoms
  mei 30, 2018 at 4:48 pm

  Leuk om te lezen! Mooie jurk ook

  • Reply
   mindfulmoms
   mei 31, 2018 at 6:59 am

   Thxn! Super lief

 • Reply
  An
  mei 30, 2018 at 7:09 pm

  Leuke post. Ik wens jullie alle geluk toe.

  • Reply
   mindfulmoms
   mei 31, 2018 at 6:59 am

   Super lief. Dankjewel 🙂

 • Reply
  Jouvence
  mei 30, 2018 at 10:36 pm

  Wat een handige tips, nooit nagedacht om een trouwjurk te huren in plaats van te kopen. Je hebt hem waarschijnlijk toch maar een keer aan.

  • Reply
   mindfulmoms
   mei 31, 2018 at 6:59 am

   Ja dat dacht ik dus ook 🙂

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top