loader image
Baby & Mom Personal

Blijf nog maar even klein

Wat worden ze toch snel groot! Ons lieve mannetje, die randje prematuur werd geboren, is de afgelopen maanden maar liefst 4 kledingmaten gegroeid! En z’n gewicht is meer dan verdubbeld. Kon ik de tijd maar stil zetten. Voor je het weet gaan ze al naar school.

Lekker chillen

Ik loop met de kinderwagen door het park. Op een bankje zitten drie jongens te chillen. Een beetje onderuit gezakt. Eentje heeft net iets te harde rapmuziek aan gezet op zijn telefoon. Als ik dichterbij kom, zie ik dat ze een sigaretje roken. Hun ouders zijn waarschijnlijk in de veronderstelling dat hun zoons op school zitten. Ineens zie ik voor me hoe Cas er later misschien ook zo bij zit. Een vreemd gevoel bekruipt me. Kon je maar voor altijd mijn lieve, onschuldige mannetje blijven.

Croissantjes en chips

Ik sta in de rij bij de kassa. Het is druk. Ik heb duidelijk het verkeerde tijdstip uitgekozen om boodschappen te doen. Want blijkbaar is het schoolpauze. Het wemelt er van de leerlingen. Lange rijen bij de kassa dus. Ik bekijk de spullen van de studenten, die op de loopband liggen. Energydrink, chips, croissantjes en snoep. Veel anders komt er niet voorbij. Misschien staat Cas er later ook wel zo bij. Zijn met liefde, door zijn moeder gesmeerde boterhammetjes, in de prullenbak gegooid. Want die Pringles zijn toch veel lekkerder? Kon je maar voor altijd mijn lieve, onschuldige mannetje blijven

Fietsen door rood

Ik ben onderweg naar een vriendin. Terwijl ik bij het stoplicht sta te wachten, zie ik vanuit mijn ooghoek ineens twee fietsende jongens de straat over steken. Door rood. Een auto toetert. Ook nu denk ik weer aan mijn kleine Cas. Wat ben ik blij dat hij nog veilig bij mij in de kinderwagen ligt. Kon je maar voor altijd mijn lieve, onschuldige mannetje blijven.

Loslaten

Maar groot worden ons kleintjes toch wel. “Vanaf het moment dat ze geboren worden, begint het loslaten”, zei mijn moeder ooit. En hoe naar ik dat ook vond klinken, het is waar.  Loslaten is eigenlijk één van de mooiste dingen die we onze kinderen kunnen bieden. Het is ze het vertrouwen geven om in alle vrijheid op te kunnen groeien. 

“Give the ones you love wings to fly, roots to come back and reasons to stay”

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Top