preloder
Lauwwarme salade met biet, wortel en geitenkaas
Musthaves & DIY

Salade (lauwwarm) met biet, wortel en geitenkaas

Bijna weekend! Mijn vriendin Sophie kwam gezellig bij me eten. We hadden elkaar alweer 3 maanden niet gezien. Dus we hadden genoeg om over bij te kletsen. Ik wilde een gerecht maken, dat ik makkelijk van tevoren kon bereiden. Zodat we alle tijd hadden om bij te praten. Het werd een lauwwarme salade met bieten, wortels en geitenkaas. Snel, gezond en ook nog eens babyproof.

Aan de slag met de salade

Ingrediënten:

Voor ongeveer 2 personen

  • 4 verse biologische bietjes
  • 5 grote wortels
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 5 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 teen knoflook
  • 1 handje verse munt (fijngesneden)
  • 1 theelepel citroensap
  • 400 gram linzen uit blik
  • 50 gram geitenkaas
  • Zout
  • Peper

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Was de wortels en verwijder de topjes. Snij  de wortels in lange repen.
  • Schil de bietjes en snij ze in partjes. Doe ze samen met de wortels in een kom
  • Voeg 2 eetlepels bruine suiker, 4 eetlepels olijfolie en naar smaak zout en peper, toe aan de wortels en bietjes. Hussel het geheel door elkaar
  • Schep de groenten in een braadslee. Voeg eventueel nog wat extra olijfolie toe, zodat het geheel goed kan bakken.
  • Zet de groenten voor 25 a 30 minuten in de oven en schep ze halverwege nog even om.
  • Maak ondertussen de dressing door de Griekse yoghurt, de verse munt, het citroensap, een eetlepel olijfolie, een teentje knoflook en naar smaak zout en peper met elkaar te mengen. Zet de dressing apart
  • Laat de linzen uit lekken en doe ze in een kom
  • Haal de groenten uit de oven en meng ze met de linzen in de kom.
  • Voeg de geitenkaas (vlak voor serveren) in stukjes toe aan het groentemengsel
  • Serveer de salade warm of op kamertemperatuur. Serveer de dressing apart.

Eet smakelijk!

Het was zo snel op, dat ik geen foto meer heb gemaakt van het eindresultaat van de salade! Die houden jullie dus nog tegoed 😉 Maar het recept is gebaseerd op dit gerecht:

Baby-proof tip

Zet een apart schaaltje in de oven, met bietjes en wortels zonder zout, peper en suiker. Als de groenten beetgaar zijn, kan je kindje ze ongepureerd, uit het vuistje eten. Je kunt er ook voor kiezen om de groenten te pureren. Voeg dan lekker wat linzen en een klein beetje geitenkaas toe. Smullen!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Top