loader image
Baby & Mom Musthaves & DIY

PureBabyBox: natuurlijke en bewuste babyproducten

Sinds ik mama ben geworden ben ik veel bewuster gaan leven. Mijn ouders hebben ons altijd al ‘groen’ opgevoed. Maar nu ik zelf een kindje heb, ben ik mij extra bewust van het feit dat we de aarde door moeten geven. Ook let ik veel meer op de verzorgingsproducten die ik voor Cas en voor mezelf gebruik. Je huid is immers je grootste orgaan. Webshop PureBabyBox heeft allemaal natuurlijke, bewuste babyproducten voor je gebundeld in één shop. Hoe fijn is dat? Owner Jowita vertelt over haar concept en ik mocht één box voor je unboxen.

Jowita Lammers, owner van PureBabyBox, werkte jarenlang als kraamverzorgende toen ze er achter kwam hoeveel chemicaliën er in veel babyproducten zitten. Dat moest anders vond ze. Vanuit haar passie om anderen bewust te maken van de soms chemische samenstelling van veel items is PureBabyBox ontstaan. Alles in de webshop wordt persoonlijk door haar uitgezocht. “Ik ben heel kieskeurig” vertelt ze aan Mindful Moms. “En ik doe onderzoek voor ik een product bestel. Alles moet echt natuurlijk zijn”. Haar gouden tip voor mama’s die hun kindje een pure start willen geven:

“Lees verpakkingen en doe research”

“Ga er niet vanuit dat producten veilig zijn omdat ‘iedereen’ ze gebruikt. Ga er bewust mee om”.

Dit zat er in mijn PureBabyBox

Jowita stelde een mooie box voor mij samen met haar favoriete producten. Het uitpakken was een feestje! Ik zet alle items, die dus stuk voor stuk ‘groen’ zijn en daardoor beter voor mens en milieu, voor je op een rij. Je kunt de producten los kopen in haar webshop of als box. Super leuk om jezelf cadeau te doen! Of geef het als kraamcadeau aan een vriendin of collega.

Houten rammelaar – 8.99 euro

Ik heb echt een zwak voor houten speelgoed en was dus heel blij met deze schattige houten rammelaar. De ringetjes die over de houten kraaltjes bewegen maken een zacht geluidje en het handvat is makkelijk vast te houden door je kleintje. De rammelaar is gemaakt van beukenhout.

Hevea Planet Speen – 6.99 euro

Bij het aanschaffen van een speen kan je kiezen voor een speen gemaakt van siliconen of van rubber. De siliconen spenen zijn meestal iets sterker, maar rubber is soepeler waardoor het minder effect heeft op de stand van de tandjes. Spenen van rubber, zoals deze speen van Hevea Planet die in mijn box zat, zijn 100% natuurlijk en dus milieuvriendelijk. Ze bevatten geen kunstmatige kunst- of kleurstoffen en de ergonomische vormgeving zorgt er voor dat neus en mond voldoende ruimte hebben. Heel fijn dus voor je kindje.

Lanco – Sensory Rubber Cactus – 10.99 euro

Hoe grappig is dit Lanco bijtspeeltje in de vorm van een cactus! Ik kende de lijn van Lanco nog niet, maar ben nu al fan van hun origineel vormgegeven speeltjes. De Lanco-sensory lijn bevordert de ontwikkeling van de zintuigen van je baby: zien, proeven, horen en voelen. De felle kleuren trekken de aandacht, je kindje voelt de verschillende texturen, er zit een zacht piepje in het speeltje en het speelgoed is veilig om op te kauwen. Alle bijtspeeltjes van Lanco zijn gemaakt van 100% natuurlijk rubber en zijn vrij van schadelijke stoffen.

Organic swaddle 19,95 euro

Van hydrofiele doeken weet ik inmiddels dat je er nooit genoeg van kunt hebben. En dan vooral die hele grote, zoals deze mooie swaddle van Malabar, die je voor van alles en nog wat kunt gebruiken. Ik leg ‘m neer tijdens het verschonen, gebruik ‘m op het strand of na het badderen en hij is ook fijn als wikkeldoek. De swaddles van Malabar zijn gemaakt van 100% katoen en super zacht. Hij is voorgewassen en wordt daardoor zachter na iedere wasbeurt.

PureBabyBox swaddle Malabar

Kit & Kin luiers – 8,50 euro voor 20 stuks

Eerlijk is eerlijk, ik heb deze luiers nog niet kunnen testen. Want ons meisje moet nog geboren worden 🙂 Maar dat deze luiers van Kit & Kin gemaakt zijn van biologisch afbreekbaar materiaal spreekt mij super aan! Wist je dat ‘normale’ luiers er 400 jaar over doen om af te breken en dat dat bij deze luiers maar 3 tot 6 jaar duurt? Een enorm verschil. Wil je nog milieubewuster bezig zijn? Lees dan deze blog over hoe je kunt starten met wasbare luiers.

PureBabyBox luiers

Burts Bees Baby zalf – 10.99 euro

De Burts Bees Baby zalf is een multifunctionele zalf die het tere babyhuidje hydrateert en verzacht. Je kunt de zalf gebruiken voor gezicht, lichaam of bijvoorbeeld als luierzalf. Ik vind ‘m lekker ruiken en de crème is 100% natuurlijk. En daar worden we blij van 🙂

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking met PureBabyBox. Ik heb de producten van haar gekregen. Wil je ook een keer samenwerken met Mindful Moms? Klik dan hier. Ik werk alleen samen met merken en producten waar ik zelf 100% achter sta, waar ik oprecht enthousiast van word en die ik vind passen bij Mindful Moms.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Top