loader image
Baby & Mom

Zo hebben we Cas laten wennen aan de komst van zijn zusje

Rosalie is net 3 maanden oud en dat betekent dat Cas alweer 3 maanden grote broer is. Wat een verandering moet het zijn geweest voor hem. Ineens heb je een zusje en moet je de aandacht van je mama met iemand delen. In deze blog vertel ik hoe we Cas hebben laten wennen aan de baby. Natuurlijk kan hij soms nog wel jaloers zijn. Maar deze tips werken goed bij ons.

Oefenen met een pop

Toen ik een aantal maanden zwanger was kreeg Cas van ons een pop. Zodat hij alvast kon oefenen met ‘een baby’. Ik vond het zo aandoenlijk om te zien hoe zorgzaam hij toen al was voor zijn poppenkind. Er werd geknuffeld, de pop kreeg een speentje en hij zong zelfs een slaapliedje voordat het popje in bed werd gelegd. Tranen in mijn ogen toen ik dat zag. Nu Rosalie geboren is laat ik Cas wel eens zijn pop in bad doen terwijl ik Rosalie in bad doe. Want wanneer Rosalie moet badderen wil hij natuurlijk ineens ook. Met zijn pop kan hij toch een beetje meedoen. Cas wil Rosalie ook regelmatig ‘knuffelen’ maar daarvoor is ze nog te klein. Met zijn pop kan hij zich toch lekker uitleven in z’n rol als grote broer.

Wennen aan de baby
Foto: Anouk van Dongen Photography

Meehelpen met mama

Sinds Rosalie geboren is gaat er, zoals vanzelfsprekend, veel aandacht naar haar. Om er voor te zorgen dat Cas zich ook nog steeds belangrijk voelt laat ik hem af en toe meehelpen. Vooral het geven van haar speentje als ze huilt vindt hij heel leuk. Of het geven van een flesje afgekolfde melk. Maar ik laat hem soms ook helpen bij het uitzoeken van haar kleertjes. Het zijn slechts simpele klusjes, maar ik zie dat hij geniet van deze ‘verantwoordelijke taakjes’.

Wennen aan de baby speentje geven
Foto: Anouk van Dongen Photography

Weer even baby zijn

Naast Rosalie lijkt Cas ineens zo groot! Ik zou bijna vergeten dat hij nog maar net 3 jaar is. Soms lijkt het alsof hij ook weer even baby wil zijn. Zo merk ik dat Cas meer zuigbehoefte heeft gekregen sinds zijn zusje is geboren. Ik denk dat dit komt doordat hij mij regelmatig ziet voeden. Op dat soort momenten pakt Cas zijn speentje. Dat speentje was eerst alleen bedoeld voor in zijn bed. Maar daar zijn we nu wat makkelijker in geworden. Ook doet hij soms een huilende baby na. “Weh weh” zegt hij dan. Zijn manier van aandacht vragen en om te laten zien dat hij eigenlijk ook weer klein wil zijn. Ik geef er lekker aan toe en neem hem gezellig op schoot alsof hij een echte baby is.

Mijn aandacht verdelen

Het is zo verleidelijk om meteen alles te laten vallen zodra Rosalie huilt. Ik laat haar daarom soms bewust even wachten wanneer ik met Cas bezig ben. Ik zeg dan hardop “even wachten Rosalie, ik ben nu even met Cas bezig”. Zodat Cas duidelijk merkt dat hij nu even ‘belangrijker’ is. Daarbij laat ik Rosalie natuurlijk niet hysterisch worden. Maar ik zie dat Cas het fijn vindt wanneer hij ook een keer ‘voorrang’ krijgt.

wennen aan de baby kusje

Quality time

Met ons meisje erbij is het gezellig druk geworden in ons gezin. De dagen vliegen voorbij en in het begin leef je toch een beetje van voeding naar voeding. Ik vind het daarom belangrijk en fijn om ook nog 1-op-1 momenten met Cas te hebben. Al is het maar even samen in de schommelstoel zitten of samen een stukje fietsen. Hij geniet er zichtbaar van om mama weer even voor zichzelf te hebben. En ik natuurlijk ook.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Top