loader image
lotte
Inspirerende moms

Mom Lotte: “Ik ben echt niet zo chill als dat ik soms overkom”

Ik vind het super leuk om in gesprek te gaan met andere mooie mama’s. In de rubriek Inspirerende Moms vertellen andere mama’s dan ik over het moederschap. Vandaag mama Lotte. Zij werkt in de theater- en zangwereld en is mama van Fiep.

Ik ben Lotte. Vrouw van Derko, mama van Fiep (tien maanden) en ik ben zelfstandige in de theater- en zangwereld. Ik geef les op de theaterschool, dirigeer een kinderkoor, speel in een voorstelling en zing in la CliQue.

Lotte: “Als moeder doe ik maar wat”

Wat voor soort mama ben je?
Ik denk dat ik een relaxte moeder ben die heel erg ‘maar wat doet’. Daarbij ga ik vooral uit van mijn gevoel en daardoor blijf ik dichtbij mezelf en Fiep. Letterlijk. We zijn heel veel bij elkaar. Ik ben een lieve mama, maar laat haar wel veel ontdekken. Zo pak ik haar niet direct op als ze omvalt, omdat ik denk dat ze moet leren begrijpen wat ze zelf ergens van vindt. Maar ik ben bij haar, bij elke stap.

Lotte

Wat wil je je kinderen meegeven?
De liefde van God

Heb je bepaalde ritueeltjes met je kindje?
Niet echt. Wel zingen we altijd hetzelfde liedje als ze naar bed gaat: “Ik ga slapen, ik ben moe”. Verder zijn we bar slecht in ritmes en rituelen. We doen maar wat. Maar hebben wel veel lol!

Hoe ziet jouw ideale zondag met je gezin er uit?
Naar de kerk met Fiep, thuis mega uitgebreid lunchen, wandelen en koken of bakken. Daarna Netflixen met chips of chocola. Zondag is de enige avond dat wij samen zijn.

Lotte

Hoe hou jij het leven relaxt als ouder?
Ik probeer mij niets aan te trekken van hoe anderen het doen en echt heel erg bij mezelf te checken wat ik ergens bij voel. De moeder in mij is een heel relaxed persoon. Waar ik dat als ‘Lotte’ minder ben. Dus… moedergevoel voorop.

Wat doe jij in het dagelijks leven aan mindfulness?
Helemaal niets. Ik bid af en toe met God. Maar ik weet niet of dat ‘mindful’ is. Ik denk wel veel na over mijn moedergevoel en lees en schrijf ook over opvoeding (onder andere op Instagram en andere platformen).

Lotte

“Ik ben echt niet zo chill als dat ik soms overkom”

Wat weten veel mensen niet van jou?
Dat ik echt niet zo chill ben als dat ik soms overkom. Op Instagram heb je er al even over nagedacht voor je iets plaatst. Ik handel sneller dan dat ik denk, dus in real life gaat het nogal eens fout 😉

Wat heb jij tot nu toe geleerd over het moederschap?
Als je goed naar je kindje kijkt dan heb je geen advies nodig. Volg je baby, ze weten het zelf wel.

Lotte

“Vraag advies van mensen die je als een positief voorbeeld ziet”

Wat is de belangrijkste tip die je een aanstaande moeder mee zou willen geven?
Mega cliché waarschijnlijk maar: volg je eigen moedergevoel. Het zit er ECHT in. En vraag advies aan de mensen die je als een positief voorbeeld ziet. Als jij achter hun denkwijze en handelswijze staat dan is dat ook beter vol te houden dan de adviezen uit een boek of van je buurvrouw die jou ongevraagd haar tips geeft. Vaak willen mensen graag delen, dus wees niet bang om het te vragen. Ik zelf vind het super leuk als ik met mensen over ‘het leven met een baby’ aan de praat kom. Daar heb ik veel van geleerd.

Lieve Lot, bedankt voor je heerlijke nuchtere antwoorden. Ik hou van je ongedwongen stijl! Kamperen, draagdoeken, duurzaam speelgoed. I love it 🙂 En ‘ik ga slapen, ik ben moe’ is hier ook het favoriete slaapliedje 😉

Volg Lot en Fiep ook op Instagram, Facebook en natuurlijk haar blog.

Meer inspirerende mom’s? Lees dan ook het interview met mom Esmee

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Femke
  september 11, 2018 at 7:54 pm

  Wat een mooie en sterke antwoorden. Ik heb een leuk contact met Lotte via Instagram en vind haar een prachtige mama met een fijn gevoel voor humor. Mooie rubriek zet je neer Gerdine, ik hou ervan om dit soort dingen te lezen.

  • Reply
   mindfulmoms
   september 12, 2018 at 6:35 pm

   Bedankt voor je leuke reactie Femke! Lief!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top