loader image
Superfood cake
Baby & Mom Musthaves & DIY

Lekker en gezond: Superfood cake

Ik probeer sinds kort ieder weekend een healthy baksel uit. Niet alleen leuk om je lover op zondagochtend mee te verrassen, maar ook heerlijk om doordeweeks mee naar kantoor te nemen als gezonde snack.Vandaag is het de beurt aan de Superfood cake van Chicks Love Food

Chicks Love Food is een heerlijke blog van twee meiden die gek zijn op lekker maar ook gezond eten. Wat ooit begon met een avondje ideeën uitwerken onder het genot van chips en chocola is inmiddels uitgegroeid tot één van de populairste foodblogs op dit moment. En dat is nog niet alles. De meiden hebben ook twee kookboeken uitgebracht en nummer drie is on it’s way. Hoe inspirerend is dat?

Aan de slag met de Superfood cake!

Superfood Cake

— by Chicks Love Food —

Ik had zelf niet alle ingrediënten voor dit recept in huis. Tussenhaakjes vind je het alternatief dat ik heb gebruikt

Men neme (voor 1 cake):

  •  250 gram speltmeel (EKO-Volkorentarwemeel, Marqt)
  • 2 eetlepels kokosolie, gesmolten
  • 150 mililiter amandelmelk (Sojamelk, AH)
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 60 gram honing of kokosbloesemsuiker
  • snufje zout
  • 3 eetlepels geraspte kokos
  • 3 eetlepels noten en zaden (ik heb zonnebloempitten en pecannoten gebruikt)
  • 3 eetlepels superfoods (ik heb chiazaad en 5 dadels gebruikt)
  • 2 eetlepels rauwe cacaopoeder (ik heb Fairtrade cacaopoeder gebruikt)

En zo doe je het:

  • Verwarm de oven voor op 190 graden. (Heb je een gasoven zoals ik? Zet hem dan op ongeveer 160 graden. Bij mij ging de cake heel hard. Goed in de gaten houden dus).
  • Doe al je ingrediënten in een keukenmachine en maal kort tot een beslag. Heb je geen keukenmachine? Hak dan je zaden, noten en andere foods fijn.  En meng vervolgens alle ingrediënten een voor een door elkaar.
  • Schep het mengsel in een cakevorm, die ik zelf altijd bekleed met bakpapier. Je kunt ook de zijkanten licht invetten.
  • Bak de cake in zo’n 50 minuten gaar. Check met een satéprikker of de kern gaar is. Als de prikker er schoon uitkomt is de cake goed.

En dan: smullen maar! (1)

Processed with VSCO with s1 preset

Door het volkorentarwemeel dat ik gebruikte werd mijn cake iets machtiger. Ik zou daarom de volgende keer voor de variant van Chicks Love Food gaan en het speltmeel gebruiken.

TIP

Op het internet lees je wisselende verhalen over het gebruik van chiazaad tijdens je zwangerschap. Voordeel van chiazaad is in ieder geval dat het veel Omega-3 bevat. Dit is heel gezond tijdens je zwangerschap omdat het belangrijk is voor de hersenontwikkeling van je kindje. Overdrijf echter niet met chiazaad. Alternatieven om voldoende Omega-3 binnen te krijgen zijn vette vis zoals zalm en haring. Lees meer hierover op de website van het Voedingscentrum.


  1. Bron: Chicks Love Food; www.chickslovefood.com

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Top