loader image
Dromenvanger hippie
Musthaves & DIY

Dromenvanger: kraamcadeau voor de hippie mom

Toen Cas net was geboren wilde ik graag een dromenvanger op zijn kamertje hangen. Als moderne hippie-mama hou ik van de symboliek van zo’n “dreamcatcher”. En het leek me super leuk om er wat persoonlijke elementen aan toe te voegen, zoals edelsteentjes. In eerste instantie wilde ik de dromenvanger zelf maken. Maar uiteindelijk heb ik een prachtig, customized exemplaar van de webshop Milya gekregen.

De oorsprong van de dromenvanger

Een dromenvanger of ‘dream catcher’ wordt door veel volkeren gebruikt, waaronder de Aboriginials en de indianen. Bij al deze volkeren is het gebruik en de betekenis van de dreamcatcher hetzelfde. Men gaat er van uit dat de hemel doorweekt is met dromen. Goede dromen, maar ook slechte. Tijdens de nacht worden de slechte dromen gevangen in het web. De goede dromen vinden hun doorgang in het midden van de dream catcher en glijden vervolgens langs de veren naar de dromer. Diegene zal daardoor rustiger en vaak beter slapen.

Mijn dromenvanger

Milya heeft speciaal voor mij een dromenvanger ontworpen. Ik kon de grootte en de kleur van de ring doorgeven en de kleuren van het vlechtwerk, de linten en veren. Daarnaast wilde ik er subtiel een aantal edelsteentjes in verwerken. Ik koos voor de edelstenen:

  • Bergkristal: reinigt de kinderkamer van negatieve energie
  • Rozenkwarts: maakt tevreden, behoudt de zorgeloze onschuld en helpt om beter te slapen
  • Groene Aventurijn: brengt rust en werkt ontspannend
  • Blauwe Chalcedoon: maakt rustig en geeft troost

Hiermee gaf ik mijn dream catcher nog meer symboliek.

Groene Aventurijn en blauwe Chalcedoon

Een origineel kraamcadeau

Ik vind een dromenvanger een super origineel kraamcadeau. Vooral wanneer je er zelf persoonlijke items aan toevoegt. De dromenvangers kunnen bijvoorbeeld ook voorzien worden van een naam of een geboortedatum. En in plaats van de edelsteentjes die ik zelf heb toegevoegd, zou je ook kunnen kiezen voor bedeltjes of bepaalde kleuren kralen. Gebruik je fantasie 🙂 Milya maakt het op maat voor je.

Nog meer inspiratie voor kraamcadeau’s? Bekijk dan eens mijn blog over kraamkado.nl

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Top