loader image
Salade
Baby & Mom Musthaves & DIY

Kip pesto salade in een handomdraai

Nu ik zwanger ben, probeer ik bewerkt voedsel zo veel mogelijk te mijden. Dat het eigenlijk helemaal niet moeilijk is om zelf iets lekkers te maken, blijkt uit dit recept.

Weg met die E-nummers

Ik was er altijd al bewust mee bezig, gezond eten. Maar nu laat ik meer dan ooit de E-nummers staan. Voor m’n kindje en voor mezelf wil ik het liefst zo puur mogelijk eten. Een lekkere kant-en-klare salade voor op een toastje valt hierdoor al snel af. Maar gelukkig is daar Pauline van ‘Uit Pauline’s keuken’ met een heerlijk recept! Haar kip-pesto salade is al maanden favoriet op onze feestjes. En is er daarna nog wat over? Lucky you! Neem het dan lekker mee naar kantoor als lunch.

Aan de slag met de salade

Je zet deze salade echt binnen een handomdraai op tafel. Ook de ingrediënten zijn super basic. Maar dat maakt de smaak er niet minder om. Doordat je de kip in dit recept pocheert, blijft hij super mals!

Tussenhaakjes heb ik bij sommige ingrediënten het product gezet dat ik heb gekocht. In bijvoorbeeld de ‘gewone’ bouillonblokjes (van o.a. Knorr), zitten veel smaakversterkers. Het is best even een klusje om zelf bouillonblokjes te maken. Daarom heb ik die van mij bij de Marqt gekocht. Maar je kunt natuurlijk ook terecht bij andere biologische winkels.

Ingrediënten voor 4 broodjes:

  • 1 kipfilet (Excellent scharrelkipfilet, Beter Leven 2 sterren, AH)
  • 0,5 liter bouillon (Kallo organic vegetable stock cubs, Marqt)
  • 2 el pesto
  • 1 el mayonaise
  • 2 el Griekse yoghurt
  • Peper en zout

Zo maak je het:

  • Zet de bouillon op het vuur en breng het net tegen de kook aan.
  • Pocheer de kipfilet in ongeveer 8-10 minuten gaar. Hij is gaar als hij helemaal wit is.
  • Laat de kip afkoelen en trek hem met een vork uit elkaar.
  • Doe de kip in een kom en voeg de pesto, de mayonaise en de Griekse yoghurt toe.
  • Breng de kip pesto salade op smaak met wat peper en zout en serveer het op een broodje.

Je kunt de salade ongeveer 2 tot 3 dagen bewaren in de koelkast.

Bron: www.uitpaulineskeuken.nl

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Top