loader image
Baby & Mom

Review: HappySoaps shampoo bar, body bar & 100% natuurlijke lipbalm

Bijna onze hele badkamer is inmiddels plasticvrij. Ik heb shampoo bars, conditioner bars, een blok scheerzeep in plaats van een fles en een safety razor in plaats van een wegwerp scheermes. Ik zou niet anders meer willen! En eerlijk gezegd loop ik de plastic flessen in de winkel nu straal voorbij. Maar er valt nog genoeg te verbeteren en uit te proberen. Ik review HappySoaps in dit artikel en probeerde een shampoo bar, body bar én lipbalm uit van dit merk.

Plastic feiten

Voordat ik je meer vertel over hoe ik de producten van HappySoaps heb ervaren zet ik eerst nog even een paar plastic feiten voor je op een rij. Want als je weet waarom je bepaalde keuzes maakt dan ga je zeker weten ook een body bar of shampoo bar kopen en word je vast net zo gemotiveerd als ik om je badkamer plasticvrij te maken:

  • In Europa produceren we gemiddeld 30 kilo afval per persoon per jaar(!)
  • Plastic doet er meer dan 450 jaar over om afgebroken te worden
  • Van al het plastic dat wordt geproduceerd wordt slechts 9% gerecycled
  • Alleen al in Nederland gebruiken ongeveer 15 miljoen mensen gezamenlijk zo’n 90 miljoen flessen shampoo per jaar

Genoeg redenen dus om eens kritisch te kijken naar de hoeveelheid plastic in je leven. Want er zijn tegenwoordig zoveel fijne alternatieven!

Review HappySoaps shampoo bar

Één van die fijne alternatieven zijn de shampoo bars van HappySoaps. Met één bar bespaar je namelijk al 3 tot 4 plastic flessen (en ook de verpakking van de bar is helemaal plasticvrij). Ik koos voor de La Vie en Rose shampoo bar. En zoals de naam al doet vermoeden ruikt deze mooie roze bar heerlijk naar rozen. De geur komt je al tegemoet zodra je de deur van je badkamer open doet. Love it!

Review HappySoaps shampoobar

De bar is makkelijk in gebruik, schuimt goed en je hebt niet veel nodig om je haar in te zepen. Wat ik heel belangrijk vind is dat de shampoo bar 100% natuurlijk is. Dat past helemaal bij mijn streven om minder producten te gebruiken waar microplastics in zitten. Microplastics zitten regelmatig in reguliere verzorgingsproducten verstopt. Het zijn minuscule plastic deeltjes die via je huid je lichaam binnen dringen en die mogelijk hormoonverstorend zijn. Met de shampoo bars van HappySoaps hoef je je hier geen zorgen om te maken.

Tip: Wil je controleren of er microplastics in jouw favoriete verzorgingsproduct zitten? Download dan de Beat The Micro Bead app.

Plasticvrije lipbalm

Met de lipbalm van HappySoaps ben ik ook super tevreden. Hij is 100% plasticvrij, palmolievrij en bevat onder andere sheabutter, cacaoboter en jojobaolie. Ons dochtertje van 1,5 is de laatste tijd nogal nieuwsgierig naar mijn potjes, maar omdat deze lipbalm zoveel natuurlijke ingrediënten bevat vind ik het niet erg dat ze het af en toe eens uitprobeert.

Review HappySoaps lipbalm

Zoals veel vrouwen gebruik ik iedere dag een lippenbalsem. Onopgemerkt kan je daardoor behoorlijk wat troep binnenkrijgen. Extra belangrijk dus dat je een variant gebruikt die natuurlijk is. Daarnaast zit er in veel lippenbalsems (zelfs in de Purol die ik vaak gebruik) het ‘verslavende’ stofje paraffine. Dit stofje kan ervoor zorgen dat je lippen op een gegeven moment niet meer zonder de balsem kunnen, omdat de huid geen eigen huidvetten meer aanmaakt. In de lippenbalsem van HappySoaps zit dit niet. Ik probeerde de vanille variant uit en die ruikt zo lekker romig. Je zou er haast een hapje van nemen 😉 De balm smeert goed uit en maakt je lippen mooi zacht. Het zit in een handig klein doosje met schuifklepje dat je gemakkelijk in je tas of in je broekzak stopt.

Review HappySoaps lipbalm doosje

HappySoaps review bodybar

En dan tot slot de bodybar. Die geur ook weer! Zo lekker. Ik koos voor de Kokos-Limoen bar en dat is echt een aanrader. De bar schuimt lekker en laat zich goed over het lichaam verdelen. Tijdens het afspoelen voelde m’n huid wat stug aan, maar dat was slechts van tijdelijke aard. Want na het afdrogen was m’n huid inmiddels heerlijk zacht. De bar is vrij van plastic, SLS en parabenen en hij bevat een natuurlijke anti-age. Of dat laatste echt werkt dat moeten we op de lange termijn maar eens bekijken 😉 Voor nu ben ik helemaal happy met mijn natuurlijke producten waarmee ik ook nog een steentje bijdraag aan een betere wereld.

Review HappySoaps bodybar

Wil je na deze HappySoaps review nog meer lezen over duurzame keuzes? Lees dan deze blog over zeven simpele aanpassingen die je leven groener maken of lees hier hoe je overstapt naar een duurzame bank.

Dit artikel kwam tot stand door een samenwerken met HappySoaps. Wil je ook een keer samenwerking? Mail dan naar info@mindfulmoms.nl.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Top