loader image
Personal

We zijn verhuisd! Een kijkje in onze nieuwe woning

We zijn verhuisd! Van een appartementje van 55m2 op tweehoog in Amsterdam naar een echt ‘grote mensen huis’ van 110m2. Ons geduld werd beloond. Eindelijk hebben we de ruimte (en een tuin!). Benieuwd hoe het is geworden? Met deze blog geef ik je een mini rondleiding door onze nieuwe woning.

Zeven jaar lang woonden we met veel plezier op de Stadionweg in Amsterdam. Eerst met z’n tweetjes. Na drie jaar kwam Cas erbij. En nog eens (bijna) drie jaar later werd Rosalie geboren. Ons appartement van 55m2 was nu echt te klein geworden. En dus gingen we op zoek naar iets nieuws. Iedereen die wel eens in Amsterdam of omgeving naar een nieuw huis heeft gezocht zal waarschijnlijk beamen dat iets nieuws vinden in deze regio nog best een uitdaging kan zijn. De huurprijzen zijn torenhoog en als je dan toch iets vindt zijn er met jou nog honderd andere geïnteresseerden. Je moet dus maar net geluk hebben. En dat hadden we na een jaar, met dit fijne hoekhuis in Amstelveen.

Ondanks dat we hier slechts 2 jaar gaan wonen (in verband met Ivan z’n werk), besloten we er toch iets moois van te maken. Het is nog niet helemaal af, maar omdat ik het altijd super leuk vind om bij anderen binnen te kijken deel ik vandaag wat foto’s met jullie.

Licht, hout en aardetinten

In ons vorige huis hadden we een hele donkere vloer. (Omdat we dachten dat daar minder vuil op te zien zou zijn haha). Het was een mooie vloer, maar na een tijdje was ik er wel op uitgekeken. Ik was dan ook zo blij dat we voor dit huis iets nieuws konden uitkiezen. De originele vloer die in dit huis lag was ook behoorlijk donker, dus we besloten er deze lichte vloer overheen te leggen. Zo kon ik de zachte tinten waar ik zo van hou mooi doortrekken in de rest van het huis. Onderaan dit artikel vind je een paar ‘before’ foto’s van hoe het huis eruit zag toen we de sleutels kregen.

Preloved vondsten

Aan de gang hoefde gelukkig niet veel te gebeuren. We hebben de trap afgewerkt met traptapijt en alle muren zijn gewit. Om kosten te besparen hebben we alles zelf gedaan. Het blijft immers een tijdelijk huurhuis. Daarnaast hou ik er enorm van om op jacht te gaan naar vintage pareltjes, waarmee je ook weer geld bespaart. Een oude koffer, een nog zo goed als nieuwe kledingkast of deze brocante spiegel in onze gang. Tweedehands items zijn vaak zo karakteristiek. En door spullen een tweede leven te geven zorg je ook nog eens goed voor het milieu. Win win!

De kamers van de kindjes

De kinderkamers zijn misschien wel het leukste om in te richten. Ondanks dat ze nog niet af zijn zijn we er wel al heel tevreden mee. Voor Cas z’n kamer hebben we voor rustige aardetinten gekozen. Beige, bruin, wit en hout. Een rotan kleed op de grond en boven z’n bed een stoffen klamboe. Cas is er super blij mee. Want het lijkt nu net alsof hij in een tent slaapt. De maanlamp is ook één van z’n pronkstukken. Er zit een afstandsbediening bij waarmee hij zelf kan kiezen wat voor kleur licht de lamp schijnt. We twijfelden tussen verschillende peuterbedden voor Cas. Een houten stapelbed lijkt mij nog steeds erg leuk, maar voor nu kozen we voor een wit uitschuifbed. Een super handig bed waar hij nog heel lang mee kan doen. En na Cas kan Rosalie erin. Voor op de muur ben ik nog op zoek naar een leuke (treinen)poster of misschien een dierenkop.

Een omgetoverd dressoir

De commode op de kamer van Rosalie was vroeger een donkerbruin dressoir van mijn opa en oma. We hebben ‘m helemaal opgeschuurd en geschilderd in deze leuke mintgroene kleur. (Door de verhuizing is hij helaas wel wat gehavend). Ben je benieuwd hoe het opknappen van het dressoir precies ging en hoe het er eerst uit zag? (Je herkent ‘m niet meer terug). Je leest het hier. Het witte ledikantje waar Rosalie in slaapt is al 34 jaar oud. Ik heb er zelf ook nog in gelegen als baby. Daarna sliepen mijn broertjes erin, toen Cas en nu Rosalie. Een echt familiestuk dus. De witte schommelstoel naast het bed scoorde ik laatst via Marktplaats. Het is een super fijne stoel om Rosalie een flesje in te geven of om samen een boekje te lezen.

Onze slaapkamer

In ons vorige huis moesten we onze slaapkamer delen met Rosalie omdat we maar twee slaapkamers hadden. (Eén kamer voor Cas en één voor ons en Rosalie). We hadden een grote kastenwand geplaatst om onze slaapkamer een beetje op te splitsen, maar ideaal was het niet. Ik ben dan ook zo blij dat iedereen nu een eigen slaapkamer heeft in het nieuwe huis!

Ik was al een tijdje op zoek naar mooie rotan spiegels. Uiteindelijk vond ik deze exemplaren, gewoon bij de Xenos. Met onze zoutlampen ben ik ook erg blij. We hebben er in iedere slaapkamer één staan. Ze zuiveren de lucht.

Yoga op zolder

De zolder in dit huis is echt een cadeautje. Er is zoveel opbergruimte. De schuine wanden zijn super praktisch ingericht met houten schotten waar je van alles achter op kunt bergen. Ik gebruik de zolder als yogakamer, maar het is ook een computerkamer en een speelkamer. En als er vrienden of familie op bezoek komen wordt het natuurlijk een logeerkamer. Ruimte genoeg in ons nieuwe huis! We genieten volop!

En dan tot slot nog even de before-foto’s van ons huurhuis. Links bovenin zie je de kamer van Rosalie. Daarnaast de woonkamer. En op de onderste rij van links naar rechts de slaapkamer van Cas, onze slaapkamer en de zolder.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Top