loader image
Personal

De tweede verjaardag van Cas! Mijn baby is een peuter

Ik knipperde even met mijn ogen en toen was Cas ineens alweer 2! Ik knijp mezelf even, want ik kan gewoon bijna niet geloven dat er alweer een jaar voorbij is. Gisteren was hij nog mijn kleine baby’tje en vandaag is hij ineens een peuter met een heel eigen karakter. Stop de tijd! Dit gaat veel te snel.

Bij iedere verjaardag blik ik weer even terug op de afgelopen jaren. Gisteravond bekeek ik het fotoalbum van Cas zijn eerste jaar. Cas in zijn wiegje, zijn eerste hapje en voor het laatst in de box. Het maakt me emotioneler dan ik dacht. Als moeder gaan er op dit moment zoveel gevoelens door mij heen. Dankbaarheid en blijdschap, maar ook ongeloof. Want wat gaat de tijd toch snel. Ik geniet echt enorm van hoe Cas nu een lief mini mannetje is geworden. Maar aan de andere kant mis ik mijn kleine baby’tje. Die tijd komt nooit meer terug.

Een herinnering voor later

Soms zou ik de tijd stil willen zetten en ieder moment en elke herinnering op willen slaan. Ik zou een fotografisch geheugen willen hebben, waarin ik al die lachjes, die ondeugende blikken en die lieve kusjes en knuffeltjes oneindig lang zou kunnen bewaren. Op de blog van Anne las ik dat zij ieder jaar een email aan haar zoontje schrijft. Ik vond dit zo’n goed idee, dat ik zelf ook een mailadres voor Cas heb aangemaakt. Vandaag krijgt hij zijn 2e email, waarin ik hem alles vertel over het afgelopen jaar. Hoe het gaat op de opvang, de gekke woordjes die hij gebruikt en waar we naar toe zijn geweest op vakantie. Ik vind het zo bijzonder dat hij waarschijnlijk 10 jaar ouder zal zijn op het moment dat hij al die mailtjes terug leest.

Van baby naar peuter

Wat ben ik benieuwd wat het komende jaar ons gaat brengen. Wat in ieder geval zeker is, is dat het genieten wordt! Want alles is een feestje met Cas. Het zal een jaar worden waarin we weer een mooie reis gaan maken naar Rusland en ik moet Cas in gaan schrijven bij een basisschool (al moet ik daar nu nog niet aan denken haha). We gaan samen weer naar muziekles vanaf november en wie weet krijgt Cas er in 2019 wel een broertje of een zusje bij. We kijken uit naar het komende jaar!

Mijn allerliefste Cas wat ben ik ongelofelijk trots op jou. Wat ben ik trots en dankbaar dat jij ons hebt uitgekozen als papa en mama. Blijf nog lang ons lieve, kleine mannetje. Je zou eens moeten weten hoeveel we van je houden. We wensen je het allermooiste leven.

Liefs, mama

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Top