preloder
Chill bread
Musthaves & DIY

Chill bread van Rens Kroes

Het is zondag en dus weer tijd voor een heerlijk baksel. Vandaag is het de beurt aan het chill bread van Rens Kroes. Een lekker en gezond brood, vol magnesium. Wat heel goed voor je is, tijdens je zwangerschap.

De kracht van magnesium

In het chill bread dat we vandaag maken zit veel magnesium. Als je zwanger bent moet je er voor zorgen dat je voldoende hiervan binnen krijgt. Het is namelijk niet alleen goed voor de ontwikkeling van de baby, maar ook voor het verloop van je zwangerschap. Zo verkleint het de kans op een miskraam, een stuitligging en op zwangerschapsvergiftiging. Daarnaast heeft het een gunstig effect op je bloeddruk.

Maar dat is nog niet alles. Heb je last van kuitkramp, rustloze benen of misselijkheid? Dan kan dit een gevolg zijn van magnesiumtekort. (1)

Reden genoeg dus om dit heerlijke recept vandaag nog te maken.

Aan de slag met het chill bread

Ik heb zelf een enkel ingrediënt vervangen door een ander product. Tussenhaakjes vind je het alternatief dat ik heb gebruikt.

Ingrediënten:

  • 1 tl kokosolie
  • 3 rijpe bananen
  • 50 gram Medjool dadels
  • 150 gram speltmeel (Havermeel, Marqt)
  • 2 el geraspte kokos
  • 3 eieren
  • 2 tl wijnsteenzuur bakpoeder (Lecker’s Organic baking powder, Marqt)
  • 2 el pompoenpitten
  • 1 el zonnebloempitten
  • Grote hand walnoten (Pecannoten)
  • 1 tl zeezout (gewoon zout)

Zo maak je het:

  • Voorverwarm de oven op 180 C en vet het bakblik in met de kokosolie.
  • Doe vervolgens 2 rijpe bananen met medjool dadels, eieren en speltmeel in de blender en mix het tot een zacht geheel. (Ik heb zelf een staafmixer gebruikt).
  • Schep het deeg in de kom en voeg de kokos, bakpoeder, pitten, walnoten en zeezout erbij.
  • Snijd nog een banaan in kleine stukjes en voeg dat ook toe.
  • Roer alles goed door elkaar en schenk het in de ingevette cakevorm.
  • Leg het in de oven en wacht 45-50 minuten! (2)

Enjoy!

TIP 1: Je kunt havermeel ook makkelijk zelf maken. Dit doe je door havermout fijn te malen met een vijzel. Het is even wat meer werk, maar wel een stuk goedkoper.

TIP 2: Je hoeft het bakblik niet persé in te vetten met kokosolie. Je kunt hier bijvoorbeeld ook roomboter voor gebruiken. Vet het hele blik in. Doe vervolgens een klein handje meel in het bakblik en tik tegen de randen van het blik. Op die manier verspreid het meel zich en plakt het mooi overal op de boter. Zo kan je je brood straks heel gemakkelijk uit de vorm halen.

TIP 3: Vries een gedeelte van het brood in. Dan kan je het de komende week nog meenemen naar je werk. Snij het brood wel eerst even in plakjes, voordat je het in de diepvries legt.


  1.  http://zwangerschapsrecepten.nl/zwanger-eten/122-waarom-is-magnesium-belangrijk-tijdens-de-zwangerschap
  2. http://www.renskroes.com/chill-bread/

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Top