loader image
Hotspots

Mama Kelly – de nieuwe hotspot in Amsterdam Zuid

Al wekenlang zat ik me te vergapen aan foto’s van het gelikte interieur van Mama Kelly. Dé nieuwe hotspot in Amsterdam Zuid. Want voor een restaurant met zachtroze banken, gouden details en op de menukaart kip & kreeft, mag je me wakker maken.

Mama Kelly: een nieuw pareltje in Amsterdam

Ik was al verliefd op Amsterdam Zuid. Maar it’s getting better & better. Met Mama Kelly heeft deze buurt er sinds ruim een maand weer een pareltje bij. Je vindt het restaurant in het Olympisch Stadion, op de plek waar een tijdje terug de Harbour Club Kitchen zat. (Dit restaurant is toen helaas afgebrand). Mama Kelly zit misschien een tikkeltje verstopt, maar dat deze nieuwe hotspot er aan zat te komen, kan je de afgelopen maanden bijna niet ontgaan zijn. Van Elle Eten tot Barts Boekje, iedereen schreef erover. En de recensies logen er niet om.


Pink is not a color, it’s an attitude

Uiteindelijk ga je natuurlijk naar een restaurant voor het eten. Maar in het geval van Mama Kelly was ik vooral reuzebenieuwd naar het interieur. Want dat is namelijk roze, roze en nog eens roze. En dan niet ordinair en goedkoop. Nee, Mama Kelly tilt roze, gouden kitsch naar een hoger niveau. Het gewaagde en originele interieur is gewoonweg picture-perfect.

Kip of kreeft

En dan de menukaart. De signature dishes van Mama Kelly zijn kip of kreeft in verschillende variaties. Maar ook de vleesliefhebbers hebben genoeg keus.

Voor de vegetariërs onder ons is dit restaurant iets minder geschikt. De menukaart telt welgeteld één vegetarisch gerecht. Een truffelrisotto, die overigens wel een aanrader is volgens mijn partner in crime die avond. (Tussen de voorgerechten staan wel weer wat meer vegetarische hapjes).

Ik koos voor de Kreeft Klassiek. En ik zal er maar meteen eerlijk voor uit komen: ik had nog nooit zelf een kreeft ontleed. Maar dat was geen probleem volgens het personeel. Met alle geduld werd er uitgelegd hoe ik dit het beste aan kon pakken 😉 En ik kreeg geen spijt. De kreeft was heerlijk.

Tip: vier er een babyshower

Mama Kelly is perfect voor een romantisch avondje met je lover of een etentje met vriendinnen. Maar wat dacht je van een babyshower? Vooral voor degenen die een meisje verwachten. Super leuk al dat roze. Je mag zelf geen ballonnen of andere versiering meenemen, maar Mama Kelly maakt er iets feestelijks van voor je.

Eindconclusie

Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik Mama Kelly een restaurant met internationale allure vind. De totale uitstraling van dit restaurant is prachtig en iets wat ik nog niet eerder in Amsterdam ben tegengekomen. Ik waande me echt even op een city-trip in Barcelona.

Ondanks dat Mama Kelly een fancy uitstraling heeft en maar liefst vier verdiepingen telt, vond ik de sfeer warm en huiselijk. Ook het sympathieke personeel draagt hier aan bij. Ze nemen de tijd voor je en vertellen je vol enthousiasme over hun favoriete gerecht. Het menu is toegankelijk en de gerechten zonder al teveel poespas. Mama Kelly doet gewoon waar ze goed in is: kip & kreeft serveren, dat er net zo lekker uit ziet als het interieur.

Fotocredits: René van Dongen

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Top