loader image
Hotspots

Brussel: dichtbij huis, maar toch dat vakantiegevoel

Me-time is zo belangrijk. Gewoon lekker iets voor jezelf doen en even niet ‘moeder’ zijn. Samen met een vriendin ging ik een nachtje naar Brussel. En ondanks dat het maar één nachtje was, voelde het net alsof we een week waren weggeweest. Vandaag deel ik een paar leuke hotspots met je.

Ontbijten bij JAT

Pak de trein vanaf Amsterdam en in nog geen 2 uur reizen zit je middenin Brussel. Heerlijk! Omdat er voornamelijk Frans wordt gesproken, heb je echt het idee alsof je wat verder weg van huis bent. We verbleven in een Airbnb in de wijk Matonge. In die wijk kan je prima shoppen en bekende bezienswaardigheden (zoals Manneke Pis en diverse musea) liggen op loopafstand.

Ontbijten deden we bij JAT. Een fijn tentje, in de buurt van het Koninklijk Paleis. Ze serveren er heerlijke koffie en lekkere gebakjes.


Je kunt er zitten aan een van de lange tafels, maar ze hebben ook genoeg leuke zithoekjes. Met zachte stoelen en zelfs magazines.

Lunchen bij TICH

In dezelfde straat, tegenover JAT, zit TICH. En aangezien we toch telkens door deze straat liepen om naar het centrum te gaan, besloten we dit tentje ook te proberen. TICH is een conceptstore en lunchroom in één. Je kunt er terecht voor een mooie (en gezonde) lunch en ze serveren er heerlijke smoothies. Uitgegeten? Neus dan nog even tussen de designspulletjes die TICH verkoopt.


Dineren bij Les Marmites du Monde

Omdat we echt ‘go with the flow’ wilden gaan, hadden we van tevoren geen restaurant gereserveerd. We besloten op de avond zelf, al lopend een restaurant in onze buurt uit te zoeken. Met als uitgangspunt: waar veel mensen zitten, daar zal het eten wel goed zijn. En zo kwamen we terecht bij Les Marmites du Monde. Een simpel, maar knus restaurantje met specialiteiten uit de Mauritiaanse keuken. De curry van mijn vriendin was wat aan de pittige kant, maar mijn tonijn was perfect. Super mals. En de gastvrouw was gewoon te lief!

Bij Marmites heb ik helaas geen foto gemaakt.

Een biertje bij Le Poechenellekelder

Tot slot is een bezoek aan Brussel natuurlijk niet compleet zonder het proeven van een Belgisch biertje. Op de hoek bij Manneke Pis, zit een super karakteristiek bruin café: Le Poechenellekelder. Bij binnenkomst vallen het plafond en de muren je meteen op. Die hangen namelijk vol met gekke poppen en prenten van Manneke Pis. Het café heeft een uitgebreide bierkaart met een hoop Belgische bieren. Ik koos voor een Chimay. Maar je kunt er ook terecht voor bijvoorbeeld een lekker soepje.


Ben jij ooit al in Brussel geweest en wat zijn jouw tips? Ik was dit keer met een vriendin in Brussel. Maar door de korte reisafstand en de leuke bezienswaardigheden lijkt Brussel mij ook een aanrader om met kinderen te bezoeken.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Top