loader image
Moeders voor Moeders kindje
Zwanger worden & zijn Zwanger zijn

Moeders voor Moeders: zo werkt het en zo is het om hier aan mee te doen

Tien weken lang in een potje plassen. Dat klinkt niet bepaald aantrekkelijk. Maar misschien verander je van gedachten als je hoort dat jouw urine andere vrouwen kan helpen om zwanger te worden? Moeders voor Moeders zamelt urine in van pril zwangere vrouwen, om stellen met vruchtbaarheidsproblemen te behandelen. Ik zocht uit hoe dit precies werkt en ik vroeg Lindy, inmiddels zwanger van nummer 3, hoe het was om hier aan mee te doen.

Dit doet Moeders voor Moeders

In de urine van zwangere vrouwen zit het hormoon hCG. Dit hormoon wordt door farmaceutische bedrijven gebruikt voor het maken van geneesmiddelen voor vruchtbaarheidsbehandelingen. Je urine bevat het meeste hCG-hormoon in je 6e tot en met de 16e zwangerschapsweek. En dit is dan ook precies de reden waarom Moeders voor Moeders urine inzamelt van pril zwangere vrouwen.

Wist je dat: Moeders voor Moeders eigenlijk al sinds 1931 bestaat? Het heette toen nog “Urine inzameling Organon”

Nadat je je hebt aangemeld ontvang je een aantal opvangkannetjes en flessen om je urine in te bewaren. De flessen worden vervolgens wekelijks discreet weer bij je opgehaald. En zo helpt jouw urine andere stellen om hun kinderwens te vervullen.

Moeders voor Moeders handjes

Maar hoe is het nou echt om dagelijks in zo’n fles te plassen? En hoe doe je dat bijvoorbeeld op je werk? Ik vroeg het aan Lindy, in verwachting van haar 3e kindje.

Lindy, waarom wilde je graag meedoen?

Mijn eerste twee zwangerschappen heb ik niet mee kunnen doen. Dit kwam omdat we toen in Amerika woonden en je daar niets soortgelijks hebt. Ik vind het een mooi goed doel en heb het altijd jammer gevonden dat ik destijds niet mee kon doen. Toen we dus voor een derde gingen, wist ik meteen zeker dat ik me aan zou melden voor Moeders voor Moeders. Een kleine moeite, maar zo fijn dat je een ander er een groot plezier mee kunt doen.

Moeders voor Moeders Lindy

Tien weken lang in een potje plassen, hoe was dat?

Om eerlijk te zijn; dat was niet altijd prettig. Ik ben best misselijk geweest en op sommige momenten moest ik echt mijn adem inhouden als ik de flessen open deed. Ook wanneer ze nieuw waren. Op een gegeven moment telde ik echt wel de weken af en keek ik ook erg uit naar het moment dat ik weer gewoon kon gaan zitten ;). Maar dan nog, het is uiteindelijk een kleine moeite om te doen.

Hoe gaat Moeders voor Moeders precies in de praktijk?

Iedere week krijg je twee kratjes met ieder 4 flessen. Per dag vul je een fles. Op de afgesproken ophaaldag zet je de kratjes buiten en ontvang je nieuwe kratjes met lege flessen. Persoonlijk bracht ik mijn kratjes weg en nam weer nieuwe kratjes mee, omdat ik anders mijn kratten in de openbare ruimte bij de lift moest zetten. We wonen namelijk in een appartementencomplex. En dat vond ik niet zo prettig.

Hoe deed je dat op je werk?

Ik werk vanuit huis, dus ik had zelf geen problemen met die fles op het toilet 😉

Moeders voor Moeders flessen

Wat zou je andere moeders adviseren?

Om je gewoon aan te melden bij Moeders voor Moeders, en het liefst voor je 6e zwangerschapsweek. Het is een kleine investering, maar bedenk eens wat het voor een ander kan betekenen. Bij het zien van mijn positieve test was ik zó blij en gelukkig. Dat gun ik een ander ook en ik denk dat heel veel zwangere vrouwen datzelfde gevoel hebben.

——————————————————————————-

Ben je zwanger en wil jij andere vrouwen helpen om ook zwanger te worden? Meld je dan aan voor Moeders voor Moeders. Je kunt je aanmelden vanaf het moment dat je zwanger bent. Het daadwerkelijk opvangen van de urine kan vanaf week 6 t/m week 16 van je zwangerschap. Je kunt je aanmelden via het online aanmeldformulier of via het gratis nummer 0800-0228070.

Moeders voor Moeders logo

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Top