loader image
Musthaves & DIY

What we wear: de verjaardagsoutfit

Yup, ik kan altijd wel een reden bedenken om geld uit te geven. Het is ‘pay-day’, ik ben ongesteld, het is vrijdag of ik ben zielig want m’n fiets is gejat. Dit keer: Cas zijn eerste verjaardag! Donderdag was hij jarig. Morgen vieren we zijn feest. Tijd voor een nieuwe outfit. Voor hem en voor mij.

Verjaardagsoutfit voor hem

Met Kerst heb ik Cas wel eens een blouse aan gedaan. Maar dit leek me toch best vervelend zitten bij die kleintjes. De stof van een blouse is vaak wat stug en de kraag redelijk hoog. Niet echt comfortabel. Voor verjaardagsoutfit van Cas zijn 1e verjaardag heb ik daarom gekozen voor wat zachtere stofjes. Waaronder een schattig broekje. Een zogehete ‘salopette’:

En ik zal eerlijk zijn, hier had ik nog nooit van gehoord. Ik noemde dit soort broekjes altijd gewoon ‘een tuinbroek’. Maar het heeft blijkbaar een chiquere, Franse naam.

Bovenstaande outfit zag ik op Pinterest en de kleertjes bleken afkomstig van Etsy.com. Ik wilde de outfit toch iets dichter bij huis kopen en uiteindelijk viel de keuze op een salopette van de Zara:

Dit broekje is gemaakt van 100% cashmere en de stof is echt super zacht.

Kosten: 27,95 euro
Winkel: Zara

Voor onder de salopette heb ik bij de H&M een witte romper gekocht, met een lief rond kraagje. Het rompertje is van de CONSCIOUS lijn van H&M, wat betekent dat de kleding is gemaakt van duurzamere materialen. In dit geval zacht biologisch katoen.

Kosten: 7,99 euro
Winkel: H&M

Verjaardagsoutfit voor mij

Omdat ik eigenlijk echt minder moet winkelen, heb ik alle shopping-apps van mijn telefoon verwijderd. Maar dat ik toen nog niet was genezen van mijn ‘koopziekte’, bleek wel toen ik op Facebook achtervolgd werd door advertenties van mijn favoriete winkels. Ik kon het niet weerstaan 😉 En zo gebeurde het dat ik, ‘per ongeluk’, een jurk voor Cas’ verjaardag kocht.

Het werd deze nevelgroene maxidress. Een lange jurk met een kanten lijfje en een gerimpelde rok. Het lijfje is deels gevoerd en heeft een kleine split op de rug. Een klein beetje chique, maar toch comfortabel.

Kosten: 48,99 euro (normale prijs: 69,99 euro)
Winkel: H&M

Klaar voor het feest! 🙂

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Top