preloder
Spinaziesoep
Musthaves & DIY

Super snelle spinaziesoep

Wil je op een gemakkelijke manier voldoende groenten binnen krijgen? Dan zijn soepen ideaal. Ze zijn snel gemaakt en je combineert ze eenvoudig met een hoofdgerechtje naar keuze. Deze spinaziesoep staat binnen een paar minuten op tafel!

De voordelen van spinazie

Zeker als je zwanger bent, is het belangrijk om voldoende vitaminen binnen te krijgen. Daarom probeer ik regelmatig onze avondmaaltijd te combineren met een lekker soepje. Aangezien mijn man en ik allebei fulltime werken, moet het maken van de soep niet al teveel tijd in beslag nemen. Deze super snelle spinaziesoep is daarom perfect voor een doordeweekse dag.

Spinazie zit boordevol ijzer. Hier heb je extra van nodig als je zwanger bent. IJzer is o.a. nodig voor de aanmaak van bloed. Eet je, net als ik, niet zoveel vlees? Dan is het helemaal belangrijk om goed op je ijzeriname te letten. Behalve in spinazie, vind je ijzer ook in bijvoorbeeld eieren, volkorenproducten, noten en peulvruchten. Wil je je ijzeropname een boost geven? Drink dan een glas versgeperste sinaasappelsap naast je volkoren boterham.

Aan de slag met de spinaziesoep

Door het verhitten van voedsel kunnen voedingsstoffen verloren gaan. Ik bereid deze soep daarom met rauwe bladspinazie en kook de soep vervolgens maar heel kort. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de spinazie eerst aan te bakken en vervolgens te verwerken in de soep.

Ingrediënten: (voor ongeveer 4 kommen soep)

  • 1 liter koud water
  • 300 gram verse bladspinazie
  • 2 bouillonblokjes (bv. Kallo organic vegetable stock cubs, Marqt)
  • 3 eetlepels kruidenkaas (bv. Paturain of Garlan)
  • Zout / peper naar smaak

Zo maak je het:

  • Doe de helft van de bladspinazie, samen met de helft van het water in een blender.
  • Pureer het fijn
  • Voeg er de rest van de spinazie en het water aan toe en pureer nogmaals
  • Giet het mengsel uit de blender in een soeppan
  • Breng de soep aan de kook en voeg de bouillonblokjes toe
  • Voeg de kruidenkaas toe en roer de soep nog een keer goed door met een garde
  • Kook de soep slechts kort om zoveel mogelijk voedingsstoffen te behouden.
  • Breng (indien nodig) op smaak met extra zout en/of peper

Klik hier om meer te lezen over ‘raw food’

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Top