loader image
Edelstenen
Zwanger worden & zijn Zwanger zijn

Edelstenen en je zwangerschap

Over edelstenen wordt wel eens gezegd dat ze spirituele of zelfs helende krachten zouden hebben. Ik was benieuwd over welke edelstenen er wordt gezegd, dat ze een positief effect zouden hebben op de zwangerschap, de bevalling of het geven van borstvoeding. Ik zet er vier voor je op een rij.

De symboliek van een edelsteen

Het stimuleren van de vruchtbaarheid, een prettig verloop van je zwangerschap of een fijne bevalling. Over verschillende edelstenen wordt gezegd dat ze hier invloed op uit zouden oefenen. Of je hier nu in gelooft of niet, dat moet je natuurlijk voor jezelf bepalen. Maar zelf vind ik vooral de symboliek van edelstenen erg mooi. Vroeger heb je vast wel eens een geluksmuntje of een geluksknuffeltje gehad. Zo zie ik het ook een beetje met edelstenen: een mooi voorwerp, waarvan je hoopt dat het je zal helpen wanneer je het nodig hebt. En een voorwerp dat je aan positieve gedachten herinnert, zoals: “ik laat het los”, “ik heb vertrouwen” of “ik kan het”. Vul voor jezelf maar in.

Of edelstenen nu een helende werking hebben of niet. Net als bij medicijnen kan soms alleen het placebo effect je al helpen. 

Wikipedia: Een placebo slaat op een positief psychisch effect dat optreedt door vertrouwen in de heilzame werking van een behandeling

Kies dus een steen die je aanspreekt of die je mooi vindt en gebruik hem als geluksamulet. 

Let op: edelstenen zijn in mijn optiek nooit een vervanging van medicijngebruik of de moderne geneeskunde.

Edelstenen en je zwangerschap 

Ik heb vier stenen op een rij gezet die kunnen ondersteunen bij zwanger worden, zwanger zijn, de bevalling en / of het geven van borstvoeding.

Fysiek is Agaat een goede steen om tijdens de zwangerschap te dragen (voor zowel moeder als kind). Dit omdat de steen beschermend werkt, groei stimuleert en een gunstige werking op de baarmoeder heeft. Daarnaast heeft het een positief effect op de blaas (bij bijvoorbeeld blaasontsteking). Vooral de witte Agaat is heel geschikt om tijdens en na een zwangerschap te dragen. Het beschermt, werkt pijnstillend, gaat misselijkheid tegen en stimuleert de melkproductie.

Jade zou goed werken bij problemen met de vruchtbaarheid. Het mineraal stimuleert de werking van de eierstokken, de baarmoeder en de teelballen. Het stimuleert de bevruchting, beschermt moeder en kind tijdens de zwangerschap en zorgt voor een voorspoedige bevalling.

Maansteen heeft een sterke connectie met de maan en vrouwelijke energie. De steen bevordert de intuïtie en vruchtbaarheid en heeft een kalmerende werking op het gevoelsleven. Het is een goede steen voor vrouwen die zwanger zijn of willen worden en ondersteunt de zwangerschap, de bevalling en de borstvoeding. Ook bij (pre) menstruele klachten en klachten na de bevalling en tijdens de overgang kan Maansteen nuttig zijn. Fysiek werkt maansteen ontgiftend en zorgt hij voor evenwicht in het hormonale stelsel. Gebruik deze steen eventueel in een setje met mosagaat.

Mosagaat ondersteunt bij de bevalling en het geven van borstvoeding. Het is een steen voor een nieuw begin. Het vermindert de pijn een bevordert een vlotte bevalling. Daarnaast geeft mosagaat rust en dat is natuurlijk ook prettig tijdens je zwangerschap.

Mijn keuze

Zelf heb ik gekozen voor de Maansteen. Behalve dat de steen een mooie symboliek heeft, vind ik de kleuren ontzettend mooi. Door zijn parelmoerachtige glans heeft de (regenboog) Maansteen iets magisch. Ik heb hem gekocht als druppelvormige hanger en draag hem dus als ketting. Hij past perfect bij een ring die ik een tijdje terug van mijn man heb gekregen.

Edelstenen


Bronnen:

www.semoea.nl
www.spiritualgarden.nl
www.edelstenenenmineralen.nl

You Might Also Like...

    Top