loader image
Edelstenen
Zwanger worden & zijn Zwanger zijn

Edelstenen en je zwangerschap

Over edelstenen wordt gezegd dat ze spirituele of zelfs helende krachten hebben. Benieuwd welke edelstenen een positief effect hebben op je zwangerschap, je bevalling of het geven van borstvoeding? Ik zet er vier voor je op een rij.

De symboliek van een edelsteen

Het stimuleren van de vruchtbaarheid, een prettig verloop van je zwangerschap of een fijne bevalling. Er bestaan verschillende edelstenen die hier invloed op uit kunnen oefenen. Of je hier nu in gelooft of niet, de symboliek van een edelsteen blijft gewoon iets bijzonders. Vroeger heb je vast wel eens een geluksmuntje of een geluksknuffeltje gehad. En zo kan je een edelsteen ook voor je laten werken wanneer je het nodig hebt. Het kan je helpen herinneren aan positieve affirmaties, zoals: “ik laat het los”, “ik heb vertrouwen” of “ik kan het”. En net als bij medicijnen kan soms alleen het placebo effect je al helpen. 

Wikipedia: Een placebo slaat op een positief psychisch effect dat optreedt door vertrouwen in de heilzame werking van een behandeling

Kies een steen die je aanspreekt of die je mooi vindt en gebruik hem als geluksamulet. 

Let op: edelstenen zijn nooit een vervanging van medicijngebruik of de moderne geneeskunde.

Edelstenen en je zwangerschap 

Ik heb vier stenen op een rij gezet die kunnen ondersteunen bij zwanger worden, zwanger zijn, de bevalling en / of het geven van borstvoeding.

Fysiek is Agaat een goede steen om tijdens de zwangerschap te dragen (zowel voor moeder als kind). Dit komt omdat de steen beschermend werkt, groei stimuleert en een gunstige werking op de baarmoeder heeft. Daarnaast heeft deze bijzondere steen een positief effect op de blaas (bijvoorbeeld bij blaasontsteking). Vooral de witte Agaat is heel geschikt om tijdens en na je zwangerschap te dragen. De steen beschermt, werkt pijnstillend, gaat misselijkheid tegen en stimuleert de melkproductie.

Jade kan helpen bij problemen met de vruchtbaarheid. Het mineraal stimuleert de werking van de eierstokken, de baarmoeder en de teelballen. Het stimuleert de bevruchting, beschermt moeder en kind tijdens de zwangerschap en zorgt voor een voorspoedige bevalling.

Maansteen heeft een sterke connectie met de maan en vrouwelijke energie. De steen bevordert de intuïtie en vruchtbaarheid en heeft een kalmerende werking op het gevoelsleven. Het is een goede steen voor vrouwen die zwanger zijn of willen worden en het ondersteunt de zwangerschap, de bevalling en de borstvoeding. Ook bij (pre) menstruele klachten en klachten na de bevalling en tijdens de overgang kan maansteen nuttig zijn. Fysiek werkt maansteen ontgiftend en zorgt hij voor evenwicht in het hormonale stelsel. Gebruik deze steen eventueel in een setje met mosagaat.

Mosagaat ondersteunt bij de bevalling en het geven van borstvoeding. Het is een steen voor een nieuw begin. Het vermindert de pijn een bevordert een vlotte bevalling. Daarnaast geeft mosagaat rust en dat is natuurlijk ook prettig tijdens je zwangerschap.

Mijn keuze

Zelf heb ik gekozen voor de maansteen. Behalve dat de steen een bijzondere symboliek heeft, vind ik de kleuren ontzettend mooi. Door zijn parelmoerachtige glans heeft de (regenboog) maansteen iets magisch. Ik heb hem gekocht als druppelvormige hanger en draag hem aan een ketting. Hij past perfect bij de ring die ik een tijdje terug van mijn man heb gekregen.

Edelstenen


Bronnen:

www.semoea.nl
www.spiritualgarden.nl
www.edelstenenenmineralen.nl

You Might Also Like...

    Top