loader image
Musthaves & DIY

Een herinneringskistje voor de kinderen: dit stop ik er in

Ik weet niet wat het is, die drang om altijd alles vast te leggen. Alsof ik bang ben dat ik het ooit ga vergeten: wat onze kindjes zeiden, wat ze deden, de kleertjes die ze droegen. Het liefst stop ik alles in een doosje en bewaar ik het voor eeuwig. Gelukkig kan dat nu met een herinneringskistje van Box of Memories.

Ken je dat? Dat je van alles van je kindjes wilt bewaren en vervolgens slingert het overal rond. Geboortekaartjes, het eerste pakje of de eerste echte tekening. Zo zonde. Daarom koos ik bij Box of Memories een blanco houten kistje uit, zodat ik al die dierbare herinneringen mooi bij elkaar kan bewaren. Eentje voor Cas en één voor Rosalie. Leuk om bij te houden. Maar nog leuker om later, als ze ouder zijn, aan ze te geven. Zodat ze een klein inkijkje krijgen in wie ze vroeger waren. Dit stop ik er onder andere in:

Mijn zwangerschapsdagboek

Zowel bij Cas als bij Rosalie heb ik een zwangerschapsdagboek bijgehouden. Hierin hield ik bij hoe ik me voelde tijdens de zwangerschap, hoe mijn buik groeide, hoe de controles waren en natuurlijk de echo foto’s. Bijzonder voor een kindje om later te lezen hoe het voor mij voelde toen ze nog in mijn buik zaten.

Een dagboek van het eerste jaar

Het eerste jaar van een kindje gaat altijd super snel. Dat hoef ik je waarschijnlijk niet te vertellen 🙂 Ze maken een enorme ontwikkeling door in slechts korte tijd. Omrollen, kruipen, lopen, de eerste woordjes. Ik probeer er zoveel mogelijk van op te schrijven. En dat doe ik in dit prachtige boek van Write to Me. Ik kocht het van een cadeaubon van mijn babyshower bij Archive Store.

De eerste kleertjes en schoentjes

De allereerste kleertjes van Cas en Rosalie. Ik kan het me nog zo goed herinneren dat ze ze aan kregen. Veel te groot nog, en wat waren we zenuwachtig om ze aan te kleden. Zulke kleine handjes en beentjes, zo breekbaar en zacht. Dat allereerste setje kleding bewaar ik goed, om later aan ze te kunnen geven. En wat dacht je van die eerste schoentjes, schattig toch.

Het geboortekaartje en gekregen kaartjes

Het geboortekaartje mag natuurlijk niet ontbreken in het herinneringskistje. En daar horen ook alle kaartjes bij die we hebben gekregen. Vol lieve woorden en wensen van familie en vrienden.

De eerste echte tekening

Cas tekende laatst deze vis. Het was voor het eerst dat hij iets meer tekende dan alleen kleurrijk gekras. Hij vertelde zelf ook direct wat hij had getekend en dat heb ik er natuurlijk bij geschreven, samen met de datum. Het kistje van Box of Memories is ideaal om dit soort kunstwerkjes in te bewaren. Want waar moet je het anders allemaal laten? Met de memoriebox blijft alles mooi bij elkaar.

Bijzondere kraamcadeautjes

Soms krijg je kraamcadeautjes met symbolische waarde. Niet om mee te spelen, maar om neer te zetten. Of om later aan je kind te geven als ze ouder zijn. Zo kreeg Cas een koperen boeddha en een mooie seleniet (edelsteen) toen hij geboren werd. Bijzondere cadeautjes die ik in zijn herinneringskistje stop.

De mooiste foto’s

Foto’s mogen natuurlijk niet ontbreken in dit geheel. Ik heb er inmiddels duizenden van Cas en Rosalie. En het is eigenlijk zonde om ze op mijn telefoon te laten staan. Ik wil daarom ieder jaar een selectie afdrukken die ik in hun kistje stop. Deze foto is één van mijn favorieten. De eerste ontmoeting tussen Cas en Rosalie. Eindelijk mochten ze elkaar zien, nadat Rosalie 2,5 week op de couveuse afdeling had gelegen.

Ook een herinneringskistje?

Wil jij ook zo’n mooie herinnering maken voor je kindje? Of ben je op zoek naar een origineel kraamcadeau? Bij Box of Memories kan je kiezen uit verschillende kistjes. Ik koos zelf voor twee blanco houten exemplaren. Maar je kunt ze ook prachtig laten beschilderen bij deze shop. In stijl van de babykamer bijvoorbeeld of van het geboortekaartje. Volg Box of Memories op Instagram of Facebook voor inspiratie.

Bedankt voor de prachtige kistjes Franka. Ik kan niet wachten tot dat ik ze later aan Cas & Rosalie kan geven. Wat een mooi en bijzonder cadeau zal dat zijn.

Dit artikel kwam tot stand door een samenwerking. Wil jij ook een keer samenwerken met Mindful Moms? Stuur dan een mailtje naar info@mindfulmoms.nl of bekijk op de samenwerken-pagina wie je voor zijn gegaan.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Top