loader image
Marjolein Berendsen
Inspirerende moms

Mom Marjolein: “Meer in het ‘nu’ leven heeft me enorm geholpen”

Ik vind het super leuk om in gesprek te gaan met andere mooie mama’s. In de rubriek Inspirerende Moms vertellen andere mama’s dan ik over het moederschap. Vandaag mom Marjolein. Ze is oprichtster en founder van ZoMa opleidingen, waarmee ze met een team van 10 trainers mensen opleidt tot holistisch therapeut en reiki trainer. Samen met haar vriend en haar dochter Maya (8) woont ze in Westervoort. Haar vriend is niet de vader van Maya. Ruim 7 jaar geleden is ze gescheiden van de vader van Maya. Ze zijn nog wel goede vrienden.

Wat voor soort mama ben je?
“Ik ben een vrolijke, fantasierijke moeder. Ik hou ervan om leuke, spontane dingen met mijn dochter Maya te ondernemen. We doen dan ook vaak gekke dingen samen. De tuin samen sproeien en dan ineens is het een “danswater-gevecht” geworden bijvoorbeeld. Doordat Maya ruim 80% van de tijd bij mij is hebben we veel quality time samen. Zo gaan we elk jaar met z’n tweetjes op vakantie en dan hebben we de grootste lol samen. Heerlijk genieten van kletsen, naar het strand gaan, samen spelen en shoppen. Maar behalve onze quality time geef ik haar ook dingen mee voor later. Hoe je met emoties omgaat bijvoorbeeld. Alles mag er zijn en alles mag gevoeld worden. Ik leer haar ook hoe ze met lastige gedachten en haar hooggevoeligheid omgaat. Daarnaast vind ik het belangrijk dat ze weet dat fouten maken mag. En dat liefde, in het nu leven en er voor elkaar zijn essentieel zijn in het leven”.

Wat neem je mee uit de opvoeding van je ouders?
“Mijn ouders waren streng en consequent, maar ook heel warm en liefdevol. Ze zijn allebei stevig, sterk en hebben erg hard gewerkt. Ik ben dat (onbewust) gaan volgen met het opzetten van mijn eigen bedrijf”.

Wat wil je je kind meegeven?
“Dat liefde, er voor elkaar zijn en je hart volgen heel belangrijk zijn. Alles wat je wilt, is mogelijk”.

Heb je bepaalde ritueeltjes met je kindje(s)?
“Als Maya gaat slapen geef ik haar vaak reiki. We knuffelen samen en voeren alle drukte van de dag even af. We benoemen de mooie dingen die we meegemaakt hebben. Wat vonden we nou de 3 leukste dingen van vandaag. Daarna vragen we de dromenvanger of ze heerlijk mag gaan slapen en dat ze beschermd wordt. En dan bedenken we waarover we gaan dromen. Ze wil dan bijvoorbeeld dromen dat ze op de rug van de ene knuffel vliegt en ik moet dan op een andere. Dat geeft haar veel rust zo”.

“Met een goedgevulde picknickmand, de hele dag in de buitenlucht. Heerlijk!”

Hoe ziet jouw ideale zondag met je gezin eruit?
“We slapen eerst (een beetje) uit. Dan komt Maya bij ons in bed liggen. We kletsen gezellig samen en maken plannen voor die dag. Dan gaan we lekker ontbijten en leuke dingen doen. Een dagje naar de Posbank, de hei bijvoorbeeld. Een goed gevulde picknickmand mee, een voetbal en andere leuke attributen en dan lekker in de natuur zitten met elkaar. Heerlijk! ’s Avonds als we terugkomen koken we met elkaar en iedereen gaat dan aan het einde van de avond rozig naar bed omdat we de hele dag zo heerlijk in de buitenlucht zijn geweest”.

Hoe hou jij het leven relaxt als ouder?
“Ik mediteer, doe reiki en zorg dat ik ook zelf goed uitrust. Als Maya één keer in de twee weken bij haar vader is doe ik ook echt dingen voor mezelf. Met vriendinnen eten, met mijn vriend lekker wandelen of naar de bios bijvoorbeeld”.

Wat doe jij in het dagelijks leven aan ‘mindfulness’?
“Mediteren, reiki en yoga nidra vind ik heerlijk!”

Wat weten veel mensen niet van jou?
“Ik ben eigenlijk een heel open persoon. Ik denk dat veel mensen wel weten hoe ik in elkaar steek. Misschien weten ze niet dat ik echt super gek ben op chocola? En dat ik dat om die reden ook niet vaak in huis heb” 😉

Wat is je favoriete mantra?
“Alles is mogelijk, als je er maar in gelooft”.

“Mijn dochter heeft mij enorm geholpen om in het nu te leven”

Wat heb jij tot nu toe geleerd over het moederschap?
“Ik heb geleerd dat het gaat om in het ‘nu’ leven. Ik heb best wel wat stress en verdriet gehad rondom mijn scheiding en wist echt niet hoe dingen zouden lopen. Ik was op sommige momenten best angstig: hoe ik het allemaal in mijn eentje moest gaan doen en of ik dat wel kon, als alleenstaande moeder een bedrijf runnen. Maar toen ik eenmaal meer in het nu ging leven (morgen is pas morgen, gister is al geweest) heeft dat me enorm geholpen. Maya heeft mij daar erg mee geholpen. Kinderen brengen je per definitie in het nu, omdat zij daar echt in leven. Een kunst voor veel mensen”.

“Ook ouders mogen fouten maken”

Wat is de belangrijkste tip die je een aanstaande moeder mee zou willen geven?
“Je doet het per definitie goed als moeder. Ik geloof erin dat je kind jou heeft gekozen als moeder. Je hoeft niet altijd alles perfect te doen. Wees jezelf, met alles wat er is. Ben je een keer verdrietig of loopt het niet zoals je wilt? Dat mag, voel je er niet schuldig over. De liefde die jij aan je kind geeft, is onvoorwaardelijk! Dat is alles, vergeet dat nooit. Ook ouders mogen soms foutjes maken”.

Dankjewel voor je interview Marjolein. Mooi dat je zo sterk uit de scheiding bent gekomen en dat je je roeping hebt gevonden.

Meer weten over Marjolein? Volg haar op Instagram of volg Holistik en Inspirerend Leven voor haar blogs over o.a. holistisch leven. Nieuwsgierig naar haar trainingen? Kijk op de website van ZoMa opleidingen.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Top