loader image
Baby & Mom

De 6 leukste activiteiten met kindjes onder de 1 jaar

In het begin vond ik het best spannend om met Cas op pad te gaan. Stel je voor dat hij hard zou gaan huilen en dat ik hem niet stil kon krijgen. Het angstzweet brak me soms al uit bij de gedachte. Maar baby’s huilen nu eenmaal en al snel ontdekte ik, hoe leuk het is om er op uit te gaan met je kindje. Ik deel de leukste 6 activiteiten, die je in het eerste jaar met je kleintje kunt doen.

Babymassage

— 2 maanden —

Samen met een meisje dat ik nog kende van de zwangerschapsyoga, gaven we ons op voor babymassage bij De Boezemvriend. De Boezemvriend is een hip en gezellig borstvoedingscafe in Amsterdam en ze bieden diverse cursussen aan.

De babymassage-lessen worden aan kleine groepjes gegeven. Van ongeveer 4 a 5 mama’s (of papa’s) plus baby’s. De lessen vinden plaats in een ruimte met gedimd licht en rustige muziek, zodat zowel de mama’s als de baby’s een heerlijk ontspan-momentje beleven. De ruimte is ook wat opgewarmd. Dit omdat de kleine bloot is (of alleen een luiertje aan heeft) tijdens de les. Er wordt gebruik gemaakt van massageolie die speciaal geschikt is voor het tere huidje van je baby.

De docente legt tijdens de les verschillende massagetechnieken uit, die je direct zelf toe past. Behalve dat de massage een fijne ontspanning is, is het ook heel geschikt voor baby’s met bijvoorbeeld spanning of darmkrampjes.

De oefeningen zijn toegankelijk en daarna makkelijk thuis uit te voeren. De massage is nu nog steeds onderdeel van Cas zijn slaapritueel.

Na de les kan je in het cafe nog even lekker nagenieten. De Red Velvet cake is echt een aanrader!

Waar: De Boezemvriend, Amsterdam

Wanneer: iedere woensdag om 12:00 uur

Kosten: 80,- euro voor 4 lessen

Leeftijd: Vanaf 6 weken oud. Ik startte toen Cas 8 weken was.

http://www.deboezemvriend.eu/cursussen/cursus-babymassage/

Naar het strand

— 5 maanden —

Toen de temperatuur het een beetje toeliet zijn we voor het eerst naar het strand gegaan. Het was begin maart. Dus nog behoorlijk fris. Maar met een strakblauwe lucht en een stralende zon, het perfecte weertje voor een strandwandeling.

Ga je in het eerste jaar met je baby naar het strand? Laat de buggy dan thuis. Die wielen door het rulle zand trekken is gewoon niet te doen. En zeker wanneer het nog wat frisser is, is het heerlijk om je kleintje dicht bij je te dragen in de draagzak. (Mijn favorieten: de Marsupi Breeze en de Tula Free to Grow).

Na onze wandeling hebben we heerlijk op het terras gezeten bij één van mijn favoriete strandtentjes; Ubuntu Beach in Zandvoort.

Waar: alle Nederlandse stranden

Wanneer: zodra de zon schijnt ?

Kosten: niks, noppes, nada

Leeftijd: Anytime

Babyzwemmen

— 6 maanden —

Zwemmen! I love it! En ik kon dan ook niet wachten tot dat ik met Cas naar het zwembad kon gaan. Toen hij 5 maanden was, was het zover.

Eerst wist ik niet zo goed wat ik me bij ‘babyzwemles’ voor moest stellen. Maar ik vond de les super leuk en leerzaam. Zo leer je hoe je je kindje op verschillende manieren vast kunt houden en je baby ‘leert’ ook dat hij niet bang hoeft te zijn voor water. De docent spettert expres wat water in het gezicht van de kindjes en daarna maakt ze met haar arm een grote golf. Dit klinkt misschien zielig. Maar als je op vakantie met kindje de zee in gaat, dan kan het ook gebeuren dat er onverwachts water in het gezicht komt. Niks om bang voor te zijn dus.

Als je wilt kan je (met hulp van de docent) je kindje ook een stukje onder water laten zwemmen. Cas is 2x onder water geweest. En doordat ik leerde dat je je kindje rustig uit het water moet halen en direct tegen je aan moet houden, hoefde hij niet te huilen na zijn ‘duik’.

Tot slot worden er ook diverse spelletjes gedaan tijdens de les en wordt er afgesloten met leuke liedjes.

Waar: meerdere locaties. Wij gingen naar het Zuiderbad in Amsterdam

Wanneer: dinsdag 09:00 – 09:30 uur

Kosten: Een losse les kost € 7,90 euro / Een 10 lessenkaart  € 63,30 euro

Leeftijd: vanaf 6 weken.

https://www.amsterdam.nl/zuiderbad/baby-peuter/

Naar de boerderij (of de dierentuin)

— 9 maanden —

Ik kan niet wachten om met Cas naar de dierentuin te gaan. Maar een kaartje is (voor volwassenen) nog best prijzig en voor de kleintjes is het eigenlijk pas leuk wanneer ze iets ouder zijn. Een goedkoper alternatief (en vaak nog dichterbij huis ook) is dan de kinderboerderij.

Zodra ik mijn mamafiets had gekregen en de zon lekker scheen, gingen we op pad. Een mooi stukje fietsen, dwars door het Amsterdamse bos, op naar de Geitenboerderij. Dat is zo’n leuke plek. Het is gratis toegankelijk en je kunt er zelf geitjes de fles geven.

Waar: meerdere locaties. Wij gingen naar Geitenboerderij Ridammerhoeve

Wanneer: Alle dagen (behalve dinsdag), van 10:00 tot 17:00 uur geopend.

Kosten: Geen

Leeftijd: (mijn advies:) vanaf 9 maanden

http://www.geitenboerderij.nl/

Naar het speelparadijs

— 10 maanden —

Als ik eerlijk ben: ik dacht dat dit de hel op aarde zou zijn. Allemaal gillende kinderen bij elkaar in 1 ruimte. Verschrikkelijk. Maar het was super leuk! 

Candy Castle in Amsterdam heeft een speelgedeelte speciaal voor de allerkleinsten. Met een mini-ballenbak, een groot speeltoestel en een glijbaantje. Vanaf een maand of 9 vinden veel kindjes het leuk om te klimmen. En een speelparadijs is daar natuurlijk de perfecte plek voor! Cas is 3x keer op eigen kracht door het hele speeltoetsel gekropen. 

Waar: Wij gingen naar Candy Castle, in Amsterdam

Wanneer: Elke dag van 9.00 tot 19.00 uur. Maandag, dinsdag en donderdag vanaf 16:00 uur. Als je lekker vroeg gaat, is het meestal nog rustig.

Kosten: €2,50 euro (voor kindjes van 6 maanden tot 1 jaar). Éen ouder/begeleider mag gratis naar binnen per kind. Voor andere volwassenen wordt €3,00 euro entree berekend.

Leeftijd: (mijn advies) vanaf 10 maanden

Muziek op schoot

— 11 maanden —

Dit zou ik iedereen aanraden. Het is zo leuk! Luistergoed is een muziekles voor de allerkleinsten. Tijdens de les bespeelt de docent diverse instrumenten met mooie, zachte klanken. En de kindjes doen uiteraard, op hun eigen manier, mee met sambaballen, belletjes of zelfs op de instrumenten van de juf. Cas keek de eerste minuten van de les zijn ogen uit. Maar toen kwam hij los en ging hij gezellig mee doen.

De groep bestaat uit ongeveer 5 mama’s (of papa’s) + baby’s. De les vindt plaats in een mooie, lichte ruimte met een tafel vol (‘Wereldwinkel-achtige’-) instrumenten. Bij binnenkomst doe je lekker je schoenen uit en zit je samen met je kindje op een kussen op de grond. Wil je baby kruipen, roepen of alleen maar stilzitten? Het maakt allemaal niet uit. De geluiden en het gedrag van de kindjes worden als inspiratie gebruikt voor de les.

Op de site van Luistergoed lees je meer over de muziekles en over de bijzondere aangeboren aanleg van kinderen om muziek te leren.

Waar: meerdere locaties. Wij gingen naar Luistergoed, in Amsterdam Zuid

Wanneer: Op woensdag en vrijdag, van 09:30 tot 10:15 uur

Kosten: 75,- euro, voor 6 lessen van 45 minuten

Leeftijd: vanaf 8 maanden

https://www.luistergoed.nl/over

Veel plezier!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Top