loader image
babyspa DearBaby
Baby & Mom

Quality time met Rosalie bij baby spa DearBaby

In Singapore en Indonesië schijnt het heel normaal te zijn: met je baby naar de spa. Lekker bubbelen, floaten en als toetje nog een massage. Welke baby wil dat nou niet? In Nederland is dit concept nog redelijk nieuw. Baby spa DearBaby in Amsterdam nodigde ons uit om het een keertje te proberen.

Als mama van twee kindjes ervaar ik iedere dag hoe lastig het soms is om je aandacht eerlijk te verdelen. Ik vind het daarom super fijn om af en toe iets te ondernemen met één van de twee kids. Even quality time. Even alle tijd voor één alleen. Vandaag was Rosalie aan de beurt.

Floaten bij DearBaby

Op de website van DearBaby koos ik voor een Ouder & Baby relax pakket. Want bij DearBaby kunnen zowel jij als je kindje genieten van een spa moment. Ik werd door eigenaresse Dewi warm verwelkomd met een lekker kopje thee en een voetenbad met rozenblaadjes.

Daarna mocht ik Rosalie uitkleden en kreeg ze een band om haar nekje waarmee ze lekker kon drijven. De band ziet er misschien wat ongemakkelijk uit maar Dewi benadert je kindje super rustig waardoor Rosalie volledig op haar gemak was. Ze genoot enorm van het ‘floaten’ in het warme water, met bubbels en zachte kleuren, en ondertussen kreeg ik een fijne neck-, shoulder- en arm-massage.

Het floaten duurde ongeveer 15 minuten. Voor een eerste keer is dit lang genoeg. Want ondanks dat het heerlijk ontspannen is, is het ook best wennen voor je kleintje.

Babymassage

Daarna kreeg Rosalie nog een fijne massage. Je kunt kiezen of je zelf de massage uitvoert met aanwijzingen van Dewi of dat je Dewi het zelf laat doen. Ik koos voor het laatste en kon zo toekijken hoe Rosalie helemaal relaxt werd. Dewi is gecertificeerd docent babymassage, je kunt bij DearBaby ook terecht voor een cursus babymassage.

Na de spa sessie kreeg ik alle tijd om Rosalie nog even te voeden. Daarna viel ze als een blok in slaap. Thuis werd ze even wakker om te drinken, om vervolgens nog weer door te slapen. Helemaal ontspannen dus.

De voordelen van floaten oftewel hydrotherapie

Ik kon duidelijk aan Rosalie merken dat ze het heel lekker vond om te floaten in het warme water. ‘Floaten’ wordt ook wel hydrotherapie genoemd en heeft meerdere voordelen:

  • Het werkt kalmerend en bevordert het slaapritme
  • Het vergroot de longcapaciteit
  • Het bevordert de coördinatie en de zwemreflexen
  • En het helpt tegen darmkrampjes

Een bezoekje aan een baby spa is dus niet alleen leuk, maar ook goed voor je kindje.

Over DearBaby

DearBaby is een fijne kleinschalige baby spa in Amsterdam. Wanneer je een behandeling boekt heb je de spa altijd voor jou alleen. Zo kan je er dus in alle rust genieten van een relaxt momentje met je baby. De spa is makkelijk bereikbaar met de auto en je parkeert er gratis.

Tip: alle behandelingen zijn ook als cadeaubon te boeken. Super leuk als origineel babyshower- of kraamcadeau.

Dankjewel voor de uitnodiging DearBaby. Rosalie vond het heerlijk! Wil jij het ook een keer proberen? Boek dan één van de baby spa behandelingen op de website van DearBaby. Zet in het opmerkingenveld ‘via Mindful Moms’, dan krijg je een mooie gratis goodiebag. Veel plezier!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Top