loader image
Inspirerende moms

Meisjesmama Kari: “Yoga weet mij altijd weer te vinden”

Ik vind het super leuk om in gesprek te gaan met andere mooie mama’s. In de rubriek Inspirerende Mama’s vertellen andere mama’s dan ik over het moederschap. Hoe gaat het er bij iemand anders thuis aan toe? Wat vindt een andere moeder belangrijk in de opvoeding? En wat voor leuke tradities of gewoontes heeft iemand met het gezin? Laat je inspireren en lees verder. Vandaag: meisjesmama Kari.

Meisjesmama Kari

Even voorstellen. Mijn naam is Kari, ik ben 31 jaar, ik ben getrouwd met een andere vrouw en we hebben een dochtertje – Isaya – van 2 jaar en 8 maanden. Ik ben zwanger van ons tweede meisje, dat we hopen te verwelkomen deze zomer. Ik ben blogger en freelance columnist. Op mijn (tweetalige) website columnsbykari.com schrijf ik 4x per week over opvoeding, beauty, (life)style en gezondheid. Ook schrijven er iedere week moeders mee vanuit de hele wereld. Ik ben opgegroeid in Curacao, maar woon al best een tijdje in Nederland.

Wat voor soort mama ben je? Wat kenmerkt jou als ouder?

“Ik geef het liefst zo lang mogelijk borstvoeding”

Ik ben een echte moederkoe. Ik vind zwanger zijn leuk, kijk uit naar mijn bevalling, geef het liefst zo lang mogelijk borstvoeding, draag mijn kindjes in een draagzak tot het niet meer past en wil het liefst iedere dag bij ze zijn. Ik ben een zachte, lieve mama, die alles voor haar kinderen over heeft. Misschien niet de meest consequente mama ook… Ik verander in een tijger als mijn kindjes in gevaar komen, iemand niet aardig voor ze is/niet goed voor ze zorgt. Kortom, een crunchy mama, maar dan eentje met een grote obsessie voor designer schoenen & tassen en makeup.

Wat neem je mee uit de opvoeding van je ouders?

Mijn moeder is ook een enorm zorgzame mama. Altijd geweest en nog steeds: als moeder, maar ook als oma. Ze is ook altijd bezorgd geweest, wat ik ook regelmatig ben. En ze verandert net als ik, in twee tellen in een monster als ze denkt dat haar kroost in gevaar is.

Wat wil je je kinderen meegeven?

“Ik wil haar de liefde voor de natuur meegeven”

Liefde!! Voor anderen, maar ook voor jezelf. Acceptatie en compassie vind ik belangrijk. Dat je anderen niet zomaar veroordeelt omdat ze anders zijn, maar echt naar de mens zelf leert kijken. Door kleur, religie, afkomst en seksuele voorkeur heen. Maar ook creativiteit: Aya is gek op schilderen en dat doen we dan ook bijna iedere dag. Verder zit ze op ballet en is er altijd muziek en dans in huis. Ook wil ik haar de liefde voor de natuur meegeven. Respect voor dieren en het milieu: dat vind ik belangrijk. En ik hoop haar zo vaak mogelijk mee te kunnen nemen naar Curacao, waar ik vandaan kom, zodat ze daar ook kan genieten van de natuur, de cultuur, de mensen en de zon.

Heb je bepaalde ritueeltjes met je kindje(s)?

“We zijn dol op verhaaltjes”

Verhaaltjes voorlezen! Boekjes zijn heel populair hier. Voor het middagslaapje en voor we ’s avonds naar bed gaan moeten er altijd een paar boekjes voorgelezen worden. Aya is dol op verhaaltjes. Een ander ritueel waar we altijd van genieten is om samen rustig wakker te worden en nog even te knuffelen voor de dag begint. Aya slaapt bij ons in bed, dus dat is altijd heel gezellig.

Hoe ziet jouw ideale zondag met je gezin er uit?

Beetje uitslapen, rustig wakker worden, ontbijten, dan in de kleren en naar buiten. Even wandelen, dan lekker ergens lunchen (frietjes!) en daarna even shoppen, terwijl Aya in de wagen slaapt. ’s Avonds lekker op de bank een filmpje kijken: Peter Pan is momenteel favoriet.

Hoe hou jij het leven relaxt als ouder?

“Ik probeer echt in het nu te leven”

Ik probeer mijn werk helemaal om Aya heen te bouwen. Dus geen drukke, stressvolle ochtenden, niet iedere dag op tijd bij de opvang of op werk moeten zijn, zo min mogelijk gehaast. Ik probeer echt tijd te maken voor overgangen en in het nu te leven. Dat laatste is een uitdaging, omdat ik mij regelmatig schuldig maak aan denken aan to do lijstjes of op mijn mobiel kijken als ik met Aya ben. Ik zie het ouderschap als mijn belangrijkste taak momenteel: de rest moeten even wachten tot de kindjes ouder zijn. Zo’n duidelijke prioriteit geeft rust, ondanks dat het ook consequenties heeft.

Wat doe jij in het dagelijks leven aan ‘mindfulness’.

“Yoga weet mij altijd weer te vinden”

Ik doe nu ongeveer 12 jaar aan yoga. Alle soorten heb ik gedaan. De laatste drie jaar doe ik yoga thuis. Vanaf het begin af aan met Isaya erbij. Nu ik zwanger ben van nummer 2 zakt mijn practice een beetje weg, maar ik heb er vertrouwen in dat het weer terug komt. Yoga weet mij altijd weer te vinden op de een of andere manier. Verder helpt schrijven mij enorm. Schrijven en bloggen zijn voor mij als ademhalen: ik hoef er niet over na te denken, het gebeurt gewoon en eigenlijk moet het ook gewoon.

Wat weten veel mensen niet van jou?

Dat ik eigenlijk liever in Curacao wil wonen, maar vanwege de criminaliteit de stap niet durf te maken. Ik vind de winters in Nederland heel erg pittig en mis het eiland iedere dag. Maar het is hier veiliger, de scholen zijn beter en mijn familie woont hier.

Wat is je favoriete mantra / quote / levensmotto?

When it becomes more difficult to suffer than to change, you will change. (Robert Anthony)

Wat heb jij tot nu toe geleerd over het moederschap?

Dat slaapgebrek echt een pittig ding is. En dat mama zijn mij het aller gelukkigst maakt in de hele wereld.

Wat is de belangrijkste tip die je een aanstaande moeder mee zou willen geven?

“Je kind heeft alleen maar heel erg veel liefde en aandacht nodig”

Wees lief voor jezelf en heb compassie. Je kind heeft alleen maar heel erg veel liefde en aandacht nodig. De rest is ruis. Luister niet teveel naar wat anderen zeggen en oordeel ook niet over andere moeders. Wat voor een ander werkt hoeft niet voor jou te werken en vice versa. We doen allemaal keihard ons best en zolang die liefde er is, is dat meer dan genoeg.

Lieve Kari, bedankt voor het invullen van de vragen. Ik vind het super mooi hoe je Aya op nummer één zet, zonder daarbij jezelf te vergeten. Inspirerend hoe je je werk om Aya heen hebt kunnen bouwen en lekker in het hier en nu leeft.  

Volg Kari ook op Instagram en Facebook 🙂

Wil jij ook een keertje jouw verhaal delen? Stuur dan een mailtje naar info@mindfulmoms.nl 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Top