loader image
Baby & Mom Musthaves & DIY

‘Wat Baby’s Nodig Hebben’; Handboek voor de mom-to-be

Kreeg je er maar een handleiding bij… Je hebt het vast wel een keer gedacht als kersverse moeder. Want vooral bij een eerste kindje zijn die huiltjes en de behoeften soms moeilijk te begrijpen. Het boek Wat Baby’s Nodig Hebben helpt je hierbij en brengt je dichtbij de natuur van je baby en jezelf.

De onzekerheid van een new mom

Toen Cas net was geboren wilde ik hem het liefst de hele dag bij me dragen. Hij was 3,5 week te vroeg geboren en ik voelde gewoon aan alles in mijn lijf dat hij die geborgenheid nodig had. Uren hing hij bij mij in de draagzak en het voelde heerlijk. Maar mijn omgeving zette daar soms z’n vraagtekens bij. Ik zou hem teveel verwennen en misschien zelfs slechte gewoontes aanleren. Wat werd ik daar onzeker van als kersverse moeder. Had ik toen het boek Wat Baby’s Nodig Hebben maar gehad.

Je kunt een baby niet verwennen

Dan had ik een geweten dat je een baby niet kunt verwennen. En dat ik mijn instinct om Cas veel te dragen juist zou moeten volgen. Voor Wat Baby’s Nodig Hebben las therapeute en schrijfster Melanie Visscher stapels boeken en recent wetenschappelijk onderzoek. Ze combineerde deze kennis en maakte er een begrijpelijk verhaal van voor alle mom’s (to be).

Terug naar de basis

Samen met de ervaringen van andere moeders is Wat Baby’s Nodig Hebben een liefdevol, geruststellend boek geworden. Boordevol feiten die het natuurlijke gedrag van jou en je baby verklaren. Zo lees je bijvoorbeeld dat het heel normaal is als je kindje niet alleen wil zijn of soms veel wilt drinken. Het boek richt zich niet op methodes, regeltjes of ritmes, maar juist op de basis, met je baby als het centrale middelpunt. Het volgen van je kindje, het luisteren naar je moederhart en dat doen wat goed voelt staan centraal.

Wetenschappelijk onderbouwd

Het boek gaat, in tegenstelling tot wat de titel doet vermoeden, niet alleen over baby’s maar ook over jonge kinderen. Van de ontwikkeling van de hersenen tot aan spelenderwijs leren, het komt allemaal aan bod. Ik heb al veel boeken gelezen hierover, maar dit is het eerste boek waarin dit ook nog eens uitgebreid wetenschappelijk wordt onderbouwd. Tot op celniveau zelfs. Ieder hoofdstuk wordt afgesloten met een korte samenvatting. Handig voor als je even wat minder tijd hebt om te lezen (en dat heb je met een kleine baby 😉 ). De tweede helft van het boek geeft je praktische tips om zelf toe te passen. Het boek wisselt af met ervaringsverhalen van moeders en prachtige, feel-good foto’s.

Volg je gevoel

Wat Baby’s Nodig Hebben is een fijn, waardevol boek. Ik heb hem zelfs al klaar liggen om uit te lenen aan mijn mom-to-be vriendin. Want dit boek is een geruststelling voor iedere (kersverse) moeder. Mijn enige kanttekening is dat het boek zaken als geen borstvoeding kunnen of willen geven iets minder belicht. Of wat als je kindje een draagzak helemaal niet fijn vindt? Soms heb je geen keuze als moeder of je maakt juist heel bewust een bepaalde keuze. En ook dat is ok. Hier wordt iets minder op in gegaan in het boek. Maar de prachtige, liefdevolle rode draad blijft: volg je gevoel mama! En dat is het beste advies wat je een (aanstaande) moeder kunt geven.

Meer lezen over mijn favoriete boeken? Lees dan ook dit artikel met 4x mijn favoriete boeken over opgroeien.

Voor dit artikel kreeg ik een recensie-exemplaar opgestuurd van het boek Wat Baby’s Nodig hebben. Dit artikel is echter wel 100% gebaseerd op mijn eerlijke mening over het boek. Wil je ook een keer samenwerken met Mindful Moms? Klik dan hier.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Top